Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Η «αήττητη» Ευρωλίγκα, οι «φοβισμένοι» Σέλτικς και τα καρφιά του Παπαθεοδώρου

Η «αήττητη» Ευρωλίγκα, οι «φοβισμένοι» Σέλτικς και τα καρφιά του Παπαθεοδώρου
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 - 11:04

Η προφητεία της «αήττητης» Ευρωλίγκα, οι προκλήσεις στους Σέλτικς, οι χάρτινες ενστάσεις και οι σοβαρές αιχμές του διευθυντή του SDNA που έχουν ιδιαίτερη αξία. Η Αθλητική διαπλοκή γράφει για το πάρτι των νεοφώτιστων απέναντι στον ΠΑΟ χωρίς Ντιφάλα...

Στις 19 Ιουνίου, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αναρωτήθηκε:

«Με τον Μπράουν και τον άλλο που έχουμε πει παίρνουμε την Ευρωλίγκα αήττητοι;»

Ο «άλλος» ήταν φυσικά ο Σάσα Βεζένκοφ που άφησε το τριφύλλι στα κρύα του λουτρού και κάπως έτσι τα όνειρα για... invincible Euroleague, προσγειώθηκαν απότομα χθες το βράδυ μόλις στην τρίτη από τις 34 αγωνιστικές της regular season και μάλιστα απέναντι σε μία νεοφώτιστη ομάδα, την Παρί.

Η γαλλική ομάδα... «ξεπαρθενιάστηκε» στην Ευρωλίγκα, είδε την πρώτη της χαρά απέναντι στον... παραλίγο αήττητο Παναθηναϊκό και η πρόβλεψη Γιαννακόπουλου για αήττητη Ευρωλίγκα πήρε τη θέση της δίπλα σε όλες τις άλλες μεγάλες προβλέψεις του («σας δίνω το λόγο της τιμής μου ότι δεν θα ξαναδείτε Βεζένκοφ στα κόκκινα», «θα σας αγοράσω να σας κάνω παράρτημα», κτλ).

Θυμίζουμε ότι, εδώ και μήνες, ο οργανισμός του Παναθηναϊκού προκαλεί τους Μπόστον Σέλτικς για έναν άτυπο τελικό διηπειρωτικού, μήπως βιώσουν και αυτοί, αυτό που βίωσε ο οργανισμός του Ολυμπιακού το 1997 με τους Μπουλς του Τζόρνταν:

Προκαλούν τους Σέλτικς, ενώ δεν μπορούν να νικήσουν τους νεοφώτιστους. Τελικά, από την πρόκληση προς τους Σέλτικς, μάλλον πρέπει να προσγειωθούν, προκαλώντας την Παρί: «Αν θέλετε να λέγεστε πρωταθλητές Eurocup, ελάτε στο ΟΑΚΑ να μας κερδίσετε»!

Μέσα σε όλα, ο σύλλογος θυμήθηκε το dna του και υπέβαλε ένσταση για τον αγώνα με τη νεοφώτιστη Παρί! Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, ο έρωτας αυτού του σωματείου για τα χαρτιά, είναι παράφορος, από τον Χουάνκαρ στο ποδόσφαιρο και το χάρτινο λιγκ καπ στο βόλεϊ, μέχρι τις ενστάσεις στο μπάσκετ...

Μία είναι η λύση: Πάρτε τηλέφωνο τον Ντιφαλά, καλύτερα τώρα, παρά μετά!

ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΑΤΑΜΑΝ!

Όμως, το «ζουμί» είναι στον «Τάσο Δούση του SDNA», κατά κόσμον Βασίλη Παπαθεοδώρου, ο οποίος γυρίζει όλη την Ευρώπη, κάνοντας μάχιμη δημοσιογραφία και σκληρό ρεπορτάζ στα «πράσινα» τσάρτερ. Τρίτη Παρίσι και Πέμπτη Μαδρίτη. Τη ζωάρα σου να κάναμε...

Ο Παπαθεοδώρου λοιπόν άφησε χθες αρκετά «καρφιά» κατά παικτών του Παναθηναϊκού, αλλά και κατά του Αταμάν, μιλώνας στην εκπομπή «Magic Euroleague» του SDNA.

- «Η εικόνα του Παναθηναϊκού, είναι ανησυχητική σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα των παικτών».

- «Ο Μήτογλου, είναι ο Μήτογλου της περσινής σεζόν; Ο Σλούκας θυμίζει σε κάτι τον Σλούκα που τελείωσε την περσινή σεζόν;»

- «Εγώ θα πήγαινα σε κάποια παιχνίδια με πιο σφιχτό rotation και όχι με υποχρέωση να πρέπει να παίξουν οι 12 παίκτες. Υπήρχε κάποιος παίκτης του Παναθηναϊκού που δεν έπαιξε; Ποιος είναι ο λόγος, ότι θα πρέπει να παίζουν όλοι για να είναι ικανοποιημένοι. Υπάρχει κάποια ομάδα που παίζουν και οι 12 παίκτες;»

Όλη η εκπομπή εδώ.

Το ερώτημα είναι αν ο Βασίλης Παπαθεοδώρου λειτούργησε αυτοβούλως.

Θυμίζουμε λοιπόν ότι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε πει ότι μιλάει στο τηλέφωνο με τον Β. Παπαθεοδώρου και τον ενημέρωνε για μεταγραφικό θέμα (υπόθεση Μίροτιτς πέρυσι το καλοκαίρι).

Οι μεταξύ τους σχέσεις είναι άριστες, ο Γιαννακόπουλος είχε παραχωρήσει στον Παπαθεοδώρου μεγάλη συνέντευξη (όπως και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Κώστας Σλούκας), ενώ το site του Παπαθεοδώρου μοίραζε εισιτήρια κρίσιμων αγώνων του Παναθηναϊκού σε διαγωνισμούς. Επίσης, ο διευθυντής του SDNA είναι «πρώτο τραπέζι πίστα» στα περισσότερα εκτός έδρας ταξίδια του Παναθηναϊκού.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο Παπαθεοδώρου δεν είναι τυχαίος και ο ρόλος του είναι σημαντικός σε σχέση με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Είναι λοιπόν τυχαίες οι αιχμές που άφησε χθες το βράδυ; Είναι σε γνώση του Γιαννακόπουλου ή όχι;

Το έχουμε πει επανειλημμένα: Όταν αρχίσουν να έρχονται οι απανωτές ήττες, τότε η στοχοποίηση του Αταμάν θα είναι αμείλικτη και ο Τούρκος θα φύγει νύχτα χωρίς τιμή και χωρίς δόξα. Και ίσως να μην είναι ο μόνος...

Για τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, εδώ και εβδομάδες υπάρχει μία πρωτοφανής κρίση: Τα γεγονότα στην Κύπρο με το πανό, η συγγνώμη της θύρας 13 στον Αταμάν, η υπόθεση του Φέλιξ Μπίζιου, οι ήττες στα φιλικά, το φιάσκο του Καλλιμάρμαρου, η απώλεια του σούπερ καπ, το κιτσαριό του glass floor και τώρα η ήττα από τη νεοφώτιστη Παρί... Τι τους περιμένει στη συνέχεια;

ΥΓ.1: Συγκινητικός ο Σλούκας στα 35 του χρόνια. Μηδέν πόντοι με Μπάγερν, 2 πόντοι χθες με Παρί.

ΥΓ.2: Συγκινητικός και ο Καρύδας της Nova. Ενάμιση λεπτό πριν το τέλος και 10 πόντοι διαφορά, αλλά ήταν ο μόνος Έλληνας που το πίστευε.

ΥΓ.3: Με αφορμή την επιστροφή του Παναθηναϊκού στο Παρίσι και το ευρωπαϊκό του 1996, σας θυμίζουμε την πιο αναλυτική έρευνα που έχει γίνει για την περίφημη συγγνώμη της FIBA, με αφορμή τον τελικό με την Μπαρτσελόνα. Παρατίθενται ντοκουμέντα, καθώς και απαντήσεις στα επιχειρήματα των οπαδών και «ιστορικών» του Παναθηναϊκού. Μπορείτε να τη διαβάσετε, πατώντας εδώ.

ΥΓ.4: Τρομερό μπάσκετ από τον Ολυμπιακό στην ευρεία νίκη με 89-68 επί της Αρμάνι Μιλάνο. Οι ερυθρόλευκοι εντυπωσιάζουν και είναι ομάδα με τρομερό βάθος και άφθονες λύσεις που ξεχειλίζει ποιότητα. Η επιστροφή Βεζένκοφ έχει δώσει ξανά άρωμα σεζόν 2022/23 και ο Ολυμπιακός φαντάζει αχτύπητος, παρά τις απουσίες και παρότι η ομάδα βρίσκεται ακόμα στην αρχή...

Διαβάστε επίσης

«Στρούγκα», ΕΡΤ, διαιτησία: Το «πράσινο» τρίπτυχο του αίσχους

«Στρούγκα», ΕΡΤ, διαιτησία: Το «πράσινο» τρίπτυχο του αίσχους

Η ακατάλληλη Λεωφόρος, η τρομοκρατία σε γυναίκες αθλήτριες, τα σύννεφα από ντουμάνια, η διαιτησία, η κρατική ΕΡΤ και μπόλικος Μπούκουρας. Η Αθλητική διαπλοκή έχει το παρασκήνιο από το χθεσινό ντέρμπι στο μπάσκετ γυναικών.