Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Η «κιτς καγκουριά» που λέγεται glass floor και το «ξενέρωμα» των οπαδών του ΠΑΟ

Η «κιτς καγκουριά» που λέγεται glass floor και το «ξενέρωμα» των οπαδών του ΠΑΟ
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2024 - 11:30

Τι συμβαίνει τελικά με το glass floor και γιατί οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι «ξενερωμένοι»; Η Αθλητική διαπλοκή γράφει για το δεύτερο «πράσινο» φιάσκο μετά το τουρνουά του Καλλιμάρμαρου.

Για ένα ολόκληρο καλοκαίρι, ο «πράσινος» επικοινωνιακός μηχανισμός του μονοαθλητικού συλλόγου έχει «ζαλίσει» μία ολόκληρη κοινωνία σε δύο κατευθύνσεις.

Από τη μία το event του Καλλιμάρμαρου και από την άλλη το νέο κλειστό του ΟΑΚΑ που παραχωρήθηκε στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός με συνοπτικές διαδικασίες από την κυβέρνηση.

«Καλλιμάρμαρο, glass floor, Παναθηναϊκό στάδιο και γυάλινο παρκέ. Εμείς παίζουμε στο Καλλιμάρμαρο, είμαστε απευθείας απόγονοι του Περικλή, του Ικτίνου και του Καλλικράτη. Οι παππούδες μας πήγαιναν στην Εκκλησία του Δήμου και θα έχουμε glass floor, εσείς δεν έχετε καν κλιματιστικό».

Τρεις μήνες πρήξιμο και φλεξάρισμα. Μια διπλή ψευδαίσθηση μεγαλείου που ηττήθηκε επικοινωνιακά από την απήχηση των ευρωπαϊκών τίτλων που κατέκτησε ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο και την περιοδεία τους σε όλη τη χώρα. Σαν να μην έφτανε αυτό, απέτυχαν παταγωδώς και τα δύο.

Όπως είδαμε αναλυτικά, το event στο Καλλιμάρμαρο εξελίχθηκε σε φιάσκο μεγατόνων για διάφορους λόγους.

Το μπαράζ απορρίψεων στις προσκλήσεις, η μέτρια προσέλευση του κόσμου, η απουσία Γιαννακόπουλου, τα οργανωτικά προβλήματα, η αγωνιστική ήττα του Παναθηναϊκού, ακόμα και η μη διεξαγωγή τελικού, συνέβαλαν σε μια πρωτοφανή επικοινωνιακή ήττα. Μέχρι και πριν από λίγες μέρες, διαβάζαμε δικαιολογίες για τη συντριπτική ήττα του τουρνουά από τη συναυλία της Άννας Βίσση.

ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ GLASS FLOOR

Και περνάμε στον επόμενο παροξυσμό μεγαλείου: Το νέο ΟΑΚΑ, το οποίο παρουσιάστηκε ως ένα μεγαλεπήβολο, φαραωνικό έργο, ως το όγδοο θαύμα του κόσμου, στο οποίο όλοι πρέπει να προσκυνήσουμε. Μόνο ότι ήταν η εκπλήρωση του τάματος του έθνους από την επανάσταση του 1821 δεν διαβάσαμε.

Ειδικά στο κομμάτι του γυάλινου παρκέ, έχει ξεσπάσει μία ακατάσχετη τερατολογία «ψωνίσματος» από ΜΜΕ και trolls.

Αυτό που διαβάζουμε διαρκώς, είναι ότι το glass floor είναι «στα πρότυπα του ΝΒΑ». Η προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι καμία απολύτως ομάδα του NBA δεν έχει glass floor στο γήπεδό της. Το γυάλινο παρκέ ΔΕΝ φέρνει το ελληνικό μπάσκετ κοντά στην Αμερική και το ΝΒΑ, αντιθέτως το απομακρύνει!

Όλες οι ομάδες του ΝΒΑ προτιμούν το διαχρονικό, all time classic μπασκετικό παρκέ. Το glass floor χρησιμοποιήθηκε μόνο μία φορά σε all star game.

Αντίστοιχα στην Ευρωλίγκα, μόνο η Μπάγερν χρησιμοποίησε μια φορά δοκιμαστικά το glass floor πριν από έναν χρόνο, έτσι για να σας στερήσει και την «πρωτοπορία».

Είδε κανείς τη βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης να έχει glass floor στο «WiZink center»; Είδατε τα υπερσύγχρονα γήπεδα της Ζαλγκίρις, της Φενέρ και της Εφές να έχουν glass floor; Είδατε glass floor στην «Stark Arena» του Βελιγραδίου; Όχι φυσικά!

Το κλειστό του ΟΑΚΑ έχει τρία θετικά: Δεν έχει στίβο, είναι χτισμένο σχετικά πρόσφατα και έχει μεγάλη χωρητικότητα. Τίποτα από αυτά δεν οφείλεται στον Παναθηναϊκό. Οι ουσιαστικές αλλαγές που επέφεραν οι Πράσινοι στο κλειστό, είναι οι εξής: Τα πράσινα καθίσματα (που δεν φαίνονται στο γεμάτο γήπεδο), οι σουίτες (για να έρθει κέρδος), και το glass floor.

Όπως είδαμε, το glass floor δεν έχει καμία σχέση με το ΝΒΑ. Αποτελεί μια κιτς καγκουριά νεοπλουτισμού. Κατά την κρίση μας, αποτελεί κάτι ταιριαστό με την αισθητική του ίδιου του Γιαννακόπουλου, με τη μουσική που ακούει, με τα χρώματα και τη διακόσμηση του γραφείου του, με τις μινιατούρες του Αλ Πατσίνο από το Scarface, με τις φωτογραφίες των αυτοκινήτων του από drone να σχηματίζουν τον αριθμό 7000 το ένα δίπλα στο άλλο, κτλ.

Μουντά, σκοτεινά χρώματα και θολή εικόνα:

Τετράγωνα που θυμίζουν πεζοδρόμιο και «τουβλάκια» σε στιλ lego:

Καμμένα pixels, φώτα που γυαλίζουν και αντανακλούν και μία γενικότερη κακή εμπειρία για τον φίλαθλο στο γήπεδο και τον τηλεθεατή:

Μέσα σε όλα, οι αθλητές γλιστράνε και υπάρχουν κίνδυνοι τραυματισμών:

Εν τέλει, αποδείχθηκε ότι μιλάμε για «καθρεφτάκια» που μοιράζονται στους «πράσινους ιθαγενείς», δηλαδή τους οπαδούς του μονοαθλητικού συλλόγου...

Αν εξαιρέσουμε την παρουσίαση των ομάδων που γίνεται λίγο πιο εντυπωσιακή, κατά τα άλλα το απόλυτο τίποτα. Ούτως ή άλλως, η παρουσίαση των ομάδων είναι εντυπωσιακή και μέσω του cube που διαθέτουν, τόσο το ΣΕΦ, όσο και το ΟΑΚΑ.

Αναφορικά με τις περίφημες «εμπορικές, διαφημιστικές προοπτικές», προφανώς αυτός είναι ο στόχος, το κέρδος. Είναι αστείο όμως να πιστεύει κανείς ότι είναι τόσο εντυπωσιακές και δεν έχουν αξιοποιηθεί από την κορυφαία εμπορική λίγκα του πλανήτη, δηλαδή το ΝΒΑ που σνομπάρει σταθερά το glass floor...

Όπως και το πολυδιαφημισμένο event του Καλλιμάρμαρου, έτσι και το glass floor, αποδείχθηκε ένα ακριβοπληρωμένο φιάσκο που «ξενέρωσε» και τους ίδιους τους οπαδούς του μονοαθλητικού, όπως διαπιστώσαμε από πλήθος σχολίων που διαβάσαμε στα social media...

Κλείνοντας, θα τονίσουμε το εξής: Το ΣΕΦ είναι ο ιστορικότερος χώρος που συνδέεται με το ελληνικό μπάσκετ. Εκεί έχουν διεξαχθεί οι ιστορικότεροι αγώνες που θα ζήλευαν οι fans του ΟΑΚΑ. Εκεί έβαλε τις βολές ο Καμπούρης και το άθλημα έγινε δημοφιλές στη χώρα. Όταν λοιπόν περάσει στα χέρια του Ολυμπιακού (με τους όρους που απαιτούνται για να υπάρχει ισονομία), ελπίζουμε να μην δούμε ποτέ ένα τέτοιο κιτς θέαμα, όπως αυτό που είδαμε στο νεόπλουτο ΟΑΚΑ...

ΥΓ1: Κατά την κρίση μας, όσα κάνει ο Γιαννακόπουλος, είναι κιτσαριές που έχουν στόχο το κέρδος. Είτε λέγονται glass floor, είτε σουίτες, είτε οτιδήποτε. Εμείς δεν έχουμε καμία πρεμούρα να ασχολούμαστε με όσα κάνετε, από τα τουρνουά, μέχρι τις παρεμβάσεις στο ΟΑΚΑ. Όμως «πράσινοι» είναι όλοι αυτοί που ζαλίζουν τον κόσμο και συμπεριφέρονται ως κακομαθημένα νεόπλουτα ψώνια, είτε δημοσιογράφοι, είτε σελίδες, είτε trolls, είτε οτιδήποτε. Μην περιμένετε λοιπόν να μην αναδεικνύουμε όσα κάνετε και καταλήγουν σε φιάσκο.

ΥΓ2: Πρώτα είπε ότι θα σας βάλει «τις κουκούλες στον κ...λο, μετά έβρισε τον ΠΑΟ και τη 13 και αφού ζητήσατε συγγνώμη και από τον Αταμάν, μετακομίσατε από τη θέση σας (πίσω από τους πάγκους) και σας έστειλε στο πέταλο...

ΥΓ3: Γιατί δεν κάνατε sold out στην πρεμιέρα του «παλατιού»; Τόση διαφήμιση και δεν εξαντλήθηκαν καν τα εισιτήρια...

Διαβάστε επίσης

«Στρούγκα», ΕΡΤ, διαιτησία: Το «πράσινο» τρίπτυχο του αίσχους

«Στρούγκα», ΕΡΤ, διαιτησία: Το «πράσινο» τρίπτυχο του αίσχους

Η ακατάλληλη Λεωφόρος, η τρομοκρατία σε γυναίκες αθλήτριες, τα σύννεφα από ντουμάνια, η διαιτησία, η κρατική ΕΡΤ και μπόλικος Μπούκουρας. Η Αθλητική διαπλοκή έχει το παρασκήνιο από το χθεσινό ντέρμπι στο μπάσκετ γυναικών.