Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Πώς το τουρνουά του Καλλιμάρμαρου εξελίχθηκε στο απόλυτο ΦΙΑΣΚΟ!

Πώς το τουρνουά του Καλλιμάρμαρου εξελίχθηκε στο απόλυτο ΦΙΑΣΚΟ!
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 - 16:50

Μετά την επίδειξη δύναμης του Αταμάν στην Κύπρο, τις συγγνώμες της 13 και την υπόθεση Φέλιξ Μπίζιου, το πολυδιαφημισμένο event του Καλλιμάρμαρου εξελίχθηκε στο υπέρτατο φιάσκο. Και αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία, σας λύνουμε κάθε απορία με στοιχεία. Ανάλυση από την Αθλητική διαπλοκή.

Ήταν 8 Ιουλίου, όταν πληροφορηθήκαμε ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε το Καλλιμάρμαρο, προκειμένου να διοργανώσει εκεί το τουρνουά μπάσκετ «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Ως γνωστόν, το κράτος διατηρεί παραδοσιακά άψογες σχέσεις με τον σύλλογο του τριφυλλιού, κάτι που αποδείχθηκε και με την παραχώρηση του ΟΑΚΑ στην «πράσινη» ΚΑΕ. Και στην περίπτωση του Καλλιμάρμαρου, έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα του Παναθηναϊκού, καθώς αυτό εγκρίθηκε άμεσα από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Φυσικά, τα τηλεοπτικά δικαιώματα τα έλαβε η κρατική ΕΡΤ.

Από εκείνη τη μέρα, ξεκίνησε μία πρωτοφανής προπαγάνδα μεγαλοϊδεατικού τύπου από sites, σελίδες στα social media και απλούς χρήστες, καθώς η διοργάνωση του τουρνουά παρουσιάστηκε ως ένα συγκλονιστικό, πρωτοφανές γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας, του ηλιακού μας συστήματος και του γαλαξία Milky Way.

Τα πράγματα ξέφυγαν ακόμη περισσότερο στις 9 Αυγούστου. Τότε διαβάσαμε ένα παραληρηματικό, κατά την κρίση μας, κείμενο στο SDNA, με τίτλο: «Το event των αστέρων, της ιστορίας και των 2 εκ. ευρώ: Καλεσμένοι από Ντομινίκ, Μπάιρον, μέχρι Άνταμ Σίλβερ και όλο το ΝΒΑ!»

«Όλο το NBA» θα ερχόταν λοιπόν στην Ελλάδα για το τουρνουά του Παναθηναϊκού που εκτοξεύει τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική οικονομία στη στρατόσφαιρα.

Στο ίδιο κείμενο, το παραλήρημα έφτασε σε άλλη διάσταση, όταν συνέκριναν τον μπασκετικό Παναθηναϊκό και τον μπασκετικό Ολυμπιακό κάνοντας αντιστοιχίσεις με το ποδόσφαιρο και έγραψαν ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι ο Παναθηναϊκός είναι... Ρεάλ, Λίβερπουλ και ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός Ατλέτικο, Έβερτον και Άρης!

Η ύβρις και η αλαζονεία ξέφυγαν και φυσικά αυτά τιμωρούνται από τη νέμεση, όπως αποδεικνύει η ίδια η ζωή.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΧΥΛΟΠΙΤΑΣ!

Έφτασε λοιπόν η στιγμή και διοργανώθηκε το περίφημο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος». Ποιοι ήταν οι υψηλοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι που έδωσαν το παρόν στο Καλλιμάρμαρο που... μετατράπηκε στον ομφαλό του παγκόσμιο μπάσκετ;

- Κομισάριος NBA: ΧΥΛΟΠΙΤΑ.

- General managers των 30 ομάδων του ΝΒΑ: ΧΥΛΟΠΙΤΑ.

- Εμπορικοί διευθυντές/marketing directors των 30 ομάδων του ΝΒΑ: ΧΥΛΟΠΙΤΑ.

- Ντομινίκ Ουίλκινς: ΑΦΑΝΤΟΣ.

- Μπάιρον Σκοτ: ΑΦΑΝΤΟΣ.

- Γιάννης Αντετοκούνμπο: ΑΦΑΝΤΟΣ.

Με λίγα λόγια, αυτοί που έδωσαν το παρών στο πανηγυράκι του Καλλιμάρμαρου, ήταν κυρίως άνθρωποι της οικογένειας του Παναθηναϊκού, όπως πρώην παίκτες (Διαμαντίδης, Παππάς), ο... Βαζέχα με τον Λυμπερόπουλο και ο δηλωμένος «βάζελος», πρόεδρος της Euroleague Ντέγιαν Μποντιρόγκα...

Στις «χυλόπιτες» για το τουρνουά, πρέπει να προσθέσουμε και τη χυλόπιτα από τους πρωταθλητές του ΝΒΑ Μπόστον Σέλτικς στις διαρκείς εκκλήσεις ανθρώπων του Παναθηναϊκού (με τελευταίο τον Σλούκα), που προσπαθούν απεγνωσμένα να βιώσουν κάτι αντίστοιχο με το McDonald's cup του 1998, όταν ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός αντιμετώπισε τους πρωταθλητές ΝΒΑ Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν:

Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟΝ FREE

Όσο περνούσε η ώρα, γινόταν όλο και καλύτερο... Στο τουρνουά του Καλλιμάρμαρου, δεν έδωσε το παρών, ούτε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, έχει δώσει εξηγήσεις στον αθλητικό εισαγγελέα για αδίκημα του αθλητικού νόμου και ακολούθως του επιδόθηκε εισαγγελική διάταξη, με βάση την οποία του απαγορεύεται η είσοδος σε αθλητικές εγκαταστάσεις λόγω επικινδυνότητας.

Με τα νομικά που γνωρίζουμε, εφόσον η απαγόρευση εισόδου δεν είναι ποινή που επιβάλλεται από δικαστική απόφαση, αλλά περιοριστικός όρος που επιβάλλεται από εισαγγελική διάταξη, τότε υπάρχει δίωξη για κακούργημα.

Φυσικά, δεν γνωρίζουμε αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ούτε το υιοθετούμε. Ο ίδιος δημοσιοποίησε στοιχεία της συγκεκριμένης δικαστικής περιπέτειας, χωρίς περαιτέρω αναλύσεις. Ωστόσο, το θέμα φαίνεται σοβαρό, όπως τουλάχιστον περιγράφεται από την ίδια την ανακοίνωση του Γιαννακόπουλου.

ΕΝΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΤΡΙΤΟΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Όσα μεγαλεπήβολα διαβάσαμε στη διάρκεια του καλοκαιριού για ένα «τρομέρο event που θα αφήσει εποχή», αποδείχθηκαν κούφια λόγια. Όσοι παρακολούθησαν τους αγώνες, θα διαπίστωσαν ότι το παρκέ ήταν εντελώς κακοφωτισμένο και σκοτεινό, παρότι διαβάσαμε ότι επενδύθηκαν 2 εκατομμύρια ευρώ.

Το στάδιο ήταν μισοάδειο, παρά τη σοκαριστική δίμηνη διαφήμιση. Η επίσημη χωρητικότητα του σταδίου είναι 45.000 θέσεις, αλλά δεν γέμισε ούτε το μισό, ενώ υπήρχαν μεγάλα κενά και στα σημεία που είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί του Παναθηναϊκού. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να είχε χθες 40.000 και 50.000 θεατές; Τα μαθηματικά δεν βγαίνουν...

Σήμερα στις 12:58 διαβάσαμε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε «τους 35.000» και λίγη ώρα αργότερα, στις 14:08, μας είπαν ότι οι θεατές ήταν... 42.000!

Μπορείτε να κάνετε τις συγκρίσεις μόνοι σας στις δύο φωτογραφίες που ακολουθούν. Στην πρώτη, το στάδιο κατάμεστο με 50.000 κόσμο στη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου (είχε κόσμο ακόμα και στο σημείο που ήταν χθες το τερέν).

Στην επόμενη φωτογραφία, το Καλλιμάρμαρο φωτογραφημένο χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος». Το στάδιο μισοάδειο, αλλά διαβάσαμε ότι ο κόσμος ήταν 42.000!

Από κει και πέρα, η διοργάνωση του τουρνουά ήταν κακή και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις φιλάθλων της ομάδας που βγαίνουν εξοργισμένοι στα social media:

Η πολυαναμενόμενη «εκρηκτική» ατμόσφαιρα, ήταν παντελώς ανύπαρκτη, καθώς το στάδιο θύμιζε Εκκλησία και δεν ακούγαμε καν συνθήματα, ενώ ο κόσμος δεν χειροκροτούσε. Οι περισσότεροι μάλλον παρακολούθησαν για πρώτη φορά στη ζωή τους αθλητικό γεγονός. Από τις λίγες στιγμές που φωνάζαν συνθήματα οι οπαδοί, ήταν κατά την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, τον οποίο δεν σεβάστηκαν καν. Αν ήταν ο ύμνος της πατρίδας του προπονητή τους όμως, θα στέκονταν προσοχή. Κατά τα άλλα, είπαμε, Εκκλησία...

Η ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Κερασάκι στην τούρτα; Το αγωνιστικό. Άλλη μία ήττα με κατεβασμένα τα χέρια, αυτή τη φορά από την Παρτιζάν. Έχουν προηγηθεί δύο ήττες από το φάντασμα της Μακάμπι (η οποία διασύρθηκε από την Εφές) και ήρθε και ήττα στην «ιστορική βραδιά».

Με λίγα λόγια, ο κόσμος που πήγε, έσκασε τα λεφτά, έφαγε το κρύο και είδε την ομάδα του να χάνει ξανά. Το αποτέλεσμα ήταν να φεύγουν μαζικά από το στάδιο, προτού καν ολοκληρωθεί ο αγώνας! Δείτε χαρακτηριστικά, πατώντας εδώ το βίντεο της ΕΡΤ με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

Όπως μπορείτε να δείτε, από τα τέλη της τρίτης περιόδου και ειδικά καθόλη τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου, διακρίνεται η μαζική έξοδος των θεατών που εγκατέλειπαν το event του αιώνα στο Καλλιμάρμαρο, προτού ολοκληρωθεί ο αγώνας και ενώ θα ακολουθούσαν βραβεύσεις...

Θέλετε περισσότερα για να πειστείτε ότι χθες βράδυ συνέβη ένα φιάσκο κολοσσιαίων διαστάσεων;

Κρίμα μόνο για όλα τα... «τι ζούμε» που διαβάζαμε όλη μέρα χθες πριν από το τουρνουά...

ΥΓ.1: Ο διευθυντής του SDNA έγραφε στις 18 Ιουλίου ότι θα μαζευτούν στο Καλλιμάρμαρο για το τουρνουά έως και... 80.000 θεατές!

ΥΓ.2: Όλα αυτά ήρθαν σαν συνέχεια της πρωτοφανούς κρίσης που προκλήθηκε από την αντίδραση του Αταμάν για το πανό της θύρας 13 Κύπρου κατά της τουρκικής κατοχής του νησιού και τις γονυπετείς συγγνώμες της θύρας 13 στον Τούρκο προπονητή! Μην ξεχνάμε επίσης και το θέμα που ανέδειξε η ΚΑΕ Ολυμπιακός για την υπόθεση του Φέλιξ Μπίζιου.

ΥΓ.3: Καλλιμάρμαρο σημαίνει Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 110-68!

Διαβάστε επίσης

Ο σουλτάνος και τα πράσινα γιουσουφάκια του!

Ο σουλτάνος και τα πράσινα γιουσουφάκια του!

Πρώτα προσκύνησαν αυτόν που τους έβαλε «τις κουκούλες στον κ@λο», τώρα υποτάχθηκαν στον Αταμάν, διασύροντας τα αδέρφια τους της δήθεν «πράσινης» Κύπρου! Μαζί τους ο εθνικοπατριώτης! Πρώτα «γ@ώ τον ΠΑΟ και τη 13», τώρα γ@μ@νε την Κύπρο και έρχεται η σειρά της Ελλάδας. Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει...

Μισό χρόνο μετά την επικότερη ανατροπή, σας ξεμπροστιάζουμε δίχως έλεος!

Μισό χρόνο μετά την επικότερη ανατροπή, σας ξεμπροστιάζουμε δίχως έλεος!

Μισός χρόνος συμπληρώθηκε από το έπος του Ολυμπιακού με το 1-6 επί της Μακάμπι και η Αθλητική διαπλοκή θυμίζει τι έγραφαν τρολάκια και δημοσιογράφοι τη βράδια του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη. Αξίζει να απολαύσετε αυτό το κείμενο!