Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Τρεις ξένες στην Α1 Γυναικών

Τρεις ξένες στην Α1 Γυναικών
Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011 - 02:40

Στις τρεις παρέμεινε ο αριθμός των ξένων παικτριών που έχει δικαίωμα να αποκτήσει κάθε ομάδα της Α1 βόλεϊ Γυναικών, παρά τις πιέσεις της ΑΕΚ για αύξησή τους. Παράλληλα, το ΔΣ της ομοσπονδίας βόλεϊ ενέκρινε την Τετάρτη το σύστημα διεξαγωγής του προσεχούς πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις Α και Β.

Στη Β φάση οι ομάδες θα αγωνιστούν για τις θέσεις 1-6 και 7-14, μεταφέροντας τους μισούς βαθμούς από την πρώτη φάση. Από το τελευταίο γκρουπ θα υποβιβαστούν πέντε ομάδες, ενώ θα ανέβουν τρεις από την Α2, οι πρωταθλήτριες κάθε ομίλου, ώστε από τη σεζόν 2012-13 να επιστρέψουμε σε πρωτάθλημα 12 ομάδων.

Στις υπόλοιπες αποφάσεις, εγκρίθηκε η σύσταση της τριμελούς Επιτροπής, η οποία αποτελείται από τους Κώστα Παπαδημητρίου (ΑΕΚ), Νίκο Μαντούβαλο (Ολυμπιακό) και Σπύρο Δεπάολη (Ηρακλής Κηφισιάς). Ρόλος της Επιτροπής θα είναι η συνεργασία με την Επιτροπή Πρωταθλημάτων για θέματα οργάνωσης και προβολής της Α1.

Δεν λήφθηκε απόφαση για το αν η κατηγορία θα συμπληρωθεί σε περίπτωση αποχώρησης ομάδας ή ομάδων και με ποιον τρόπο, γιατί αυτό θα εξεταστεί μετά τις 30 Ιουνίου, ημερομηνία λήξης της σχετικής προθεσμίας για την απόσυρση ομάδων.

Εγκρίθηκε ο κανονισμός της Wild Card.

Διαβάστε επίσης

Πληρώνει και γλιτώνει

Πληρώνει και γλιτώνει

Ο Ολυμπιακός πήρε νέα αναβολή για τις υποθέσεις του Χριστοφιδέλη και του Τσέργα με την προοπτική να τους ξεπληρώσει την προσεχή εβδομάδα.

Διπλή ελληνοϊβηρική «μάχη»

Διπλή ελληνοϊβηρική «μάχη»

Με την Ισπανία κάνουν... ποδαρικό στο «σπίτι» τους οι εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών, το Σάββατο στον Πύργο, για την 3η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Λιγκ.

Συμφωνία με Καλμαζίδη

Συμφωνία με Καλμαζίδη

Οι λεπτομέρειες απομένουν για να ανακοινωθεί η παράταση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Γιάννη Καλμαζίδη.