Νίκησε τον ΟΦΗ και πάει για ακόμα μία κούπα ο Ολυμπιακός ΟΝΕΧ!

Το «εμπόδιο» του ΟΦΗ ξεπέρασε ο Ολυμπιακός ΟΝΕΧ και πλέον ετοιμάζεται για μια ακόμα κούπα! Οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με 3-1 σετ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον τελικό του Σαββάτου (29/3, 19:00).
O Θρύλος θα αντιμετωπίσει στους Κωστακιούς Άρτας τον ΠΑΟΚ, για την κατάκτηση του Κυπέλλου και του τρίτου τίτλου της σεζόν 2024-25, μετά το Super Cup και το League Cup.
Ο Ολυμπιακός ΟΝΕΧ ξεκίνησε δυνατά το πρώτο σετ απέναντι στον ΟΦΗ, παίρνοντας από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 2-0 χάρη στον Σκλιαρένκο, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε γρήγορα, με τον Κουμεντάκη να μειώνει και τον Αρμενάκη να μπλοκάρει τον Μιχαήλοβιτς για το 3-3.
Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα ηνία του σετ, εκμεταλλευόμενοι το καλό σερβίς του Κουμεντάκη και τις επιθετικές λύσεις των Πέριν και Ατανασίεβιτς. Ο Μιχαήλοβιτς υπέπεσε σε δύο συνεχόμενα λάθη (4-7, 5-9), ενώ ο Παγένκ και ο Ατανασίεβιτς κυριάρχησαν στο φιλέ, με τον Σέρβο διαγώνιο να σημειώνει και τον πρώτο άσο του ματς για το 8-16.
Ο ΟΦΗ προσπάθησε να μειώσει, αλλά ο Ολυμπιακός διατήρησε σταθερά μια διαφορά ασφαλείας. Ο Αρμενάκης με νέο μπλοκ στον Αναγνώστου διαμόρφωσε το 16-22, ενώ το λάθος του Σκλιαρένκο έκανε το 16-23. Το σετ έκλεισε με άσο του Ατανασίεβιτς, δίνοντας στον Ολυμπιακό το προβάδισμα με 17-25.
Στο δεύτερο σετ, ο Ολυμπιακός ΟΝΕΧ μπήκε και πάλι δυνατά, ξεφεύγοντας γρήγορα με 0-3, χάρη στον Ατανασίεβιτς και το μπλοκ του Κουμεντάκη. Ο ΟΦΗ αντέδρασε, με άσο του Μιχαήλοβιτς (3-4) και λάθος του Αρμενάκη που έφερε το ματς στα ίσα (4-4).
Η ομάδα της Κρήτης πέρασε μπροστά (8-7) με τον Μιχαήλοβιτς, αλλά ο Ολυμπιακός ανέκτησε τον έλεγχο χάρη σε μπλοκ του Τράβιτσα στον Σκλιαρένκο (11-11) και σε καλό σερβίς του Ατανασίεβιτς, που οδήγησε σε άσο και προβάδισμα (11-13). Η πίεση στο σερβίς συνεχίστηκε, με τον Κουμεντάκη και τον Ατανασίεβιτς να διαμορφώνουν το 12-17, ενώ ο Πέριν εκμεταλλεύτηκε την κακή υποδοχή του ΟΦΗ για το 13-19.
Ο Ανδρεάδης μείωσε προσωρινά με άσο (15-19), αλλά ο Ολυμπιακός είχε σταθερά το πάνω χέρι. Ένα άουτ του Αναγνώστου (16-22) και οι επιθέσεις των Κουμεντάκη και Ατανασίεβιτς έφεραν το 17-24, με τον Αρμενάκη να «κλειδώνει» το σετ στο 18-25, δίνοντας στον Ολυμπιακό ΟΝΕΧ προβάδισμα 2-0.
Στο τρίτο σετ, ο ΟΦΗ εμφανίστηκε πιο ανταγωνιστικός, παλεύοντας για να παραμείνει στο παιχνίδι. Ο Σκλιαρένκο ξεκίνησε δυνατά (1-0), αλλά ο Ολυμπιακός ανέτρεψε γρήγορα το σκορ (1-2) με τον Ατανασίεβιτς και τον Κουμεντάκη. Οι Κρητικοί αντέδρασαν με τον Μακίνεν και τον Σκλιαρένκο (3-2, 4-2) και κατάφεραν να χτίσουν μια μικρή διαφορά (6-3) με άσο του Σκλιαρένκο.
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε σταδιακά, με τον Πέριν να μειώνει (6-4) και τον ίδιο να βρίσκει άσο για το 8-9. Ο Ράμος έστειλε άουτ την επίθεσή του (8-10), δίνοντας αέρα δύο πόντων στους «ερυθρόλευκους». Ο Κουμεντάκης και ο Ατανασίεβιτς συνέχισαν να κρατούν τον Ολυμπιακό μπροστά (10-12, 12-14), αλλά ο Ράμος μείωσε τη διαφορά στον πόντο (14-15).
Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Ο Πέριν διαμόρφωσε το 14-16, αλλά ο Σκλιαρένκο ισοφάρισε (16-16) έπειτα από πάτημα γραμμής του Πέριν. Ο Μιχαήλοβιτς έδωσε προβάδισμα στον ΟΦΗ (19-17), όμως ο Πέριν με πάιπ και ο Ατανασίεβιτς με άσο επανέφεραν την ισορροπία (19-19).
Το φινάλε του σετ ήταν δραματικό. Μετά το 21-20, υπήρξε ένταση και από μια κόκκινη κάρτα σε κάθε ομάδα (22-20). Ο Πέριν μείωσε (22-21), αλλά ο Μακίνεν και ο Μιχαήλοβιτς έφεραν τον ΟΦΗ σε σετ μπολ (24-22). Ο Μακίνεν τελείωσε το σετ (25-22), δίνοντας στους Κρητικούς την ευκαιρία να μειώσουν σε 2-1.
Στο τέταρτο σετ, ο Ολυμπιακός ΟΝΕΧ μπήκε αποφασισμένος να κλείσει το ματς και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον ΟΦΗ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο στην αρχή (1-1, 2-2, 4-4), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το προβάδισμα με τον Ατανασίεβιτς και τον Κουμεντάκη (4-5).
Η ομάδα της Κρήτης προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ (6-6), όμως από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός πάτησε… γκάζι. Ο Μιχαήλοβιτς έστειλε άουτ (6-8), ο Παγένκ εκμεταλλεύτηκε ένα πέναλτι (6-9) και ο Πέριν με άσο ανέβασε τη διαφορά (7-12).
Η κυριαρχία του Ολυμπιακού ΟΝΕΧ συνεχίστηκε, με τον Ατανασίεβιτς να τελειώνει μια κόντρα μπάλα (7-13) και τους Αρμενάκη και Πέριν να μεγαλώνουν κι άλλο τη διαφορά (9-15, 11-18). Ένα νέο μπλοκ του Παγένκ (12-22) και ένα άστοχο πάιπ του Σκλιαρένκο (14-24) έφεραν το ματς στο τελικό του σημείο. Το τελευταίο λάθος του ΟΦΗ διαμόρφωσε το 14-25, δίνοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό με 3-1 σετ και την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου!
Τα σετ: 1-3 (17-25, 18-25, 25-22, 14-25)
*Οι πόντοι του ΟΦΗ προήλθαν από 3 άσους, 42 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 26 λάθη αντιπάλων ενώ του Ολυμπιακού ΟΝΕΧ από 8 άσους, 62 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων
ΟΦΗ (Γιάννης Καλμαζίδης): Σκλιαρένκο 17 (15/39 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 29% υπ. – 29% άριστες), Μάκινεν 11 (11/18 επ., 41% υπ. – 34% άριστες), Αναγνώστου 1 (1/4 επ.), Ανδρεάδης 6 (3/7 επ., 1 άσος, 2 μπλοκ), Μιχαήλοβιτς 11 (10/30 επ., 1 άσος), Λέσκοφ / Μιχελάκης (λ., 46% υπ. – 42% άριστες), Ράμος 2 (2/4 επ.), Ρουμελιωτάκης, Γκώνας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΝΕΧ (Αντρέα Γκαρντίνι): Παγένκ 10 (9/14 επ., 1 μπλοκ), Πέριν 17 (14/33 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 50% υπ. – 17% άριστες), Κουμεντάκης 13 (11/25 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 56% υπ. – 37% άριστες), Τράβιτσα 2 (1/2 επ., 1 άσος), Ατανασίεβιτς 25 (21/31 επ., 4 άσοι), Αρμενάκης 7 (6/8 επ., 1 μπλοκ) / Τζιάβρας (λ., 60% υπ. – 33% άριστες), Ζουπάνη