Κούμπουρα στο gavros.gr: «Η Μελίνα μας έδωσε δύναμη, περήφανη για τον πρώτο τίτλο του 2ου αιώνα του Ολυμπιακού»

Κυπελλούχος Ελλάδας για 11η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού! Ο πολυνίκης του θεσμού Θρύλος έφτασε τα 11 Κύπελλα, αφού στον τελικό του Final-4 στην Κοζάνη, νίκησε με 3-2 σετ (25-17, 16-25, 25-15, 18-25, 12-15) τον Πανιώνιο, με ανατροπή από 2-1!
Η ομάδα βόλεϊ του Θρύλου πέτυχε ένα μοναδικό επίτευγμα του Συλλόγου, με την κατάκτηση του κύπελλο, έγινε η «ερυθρόλευκη» ομάδα που έφερε την πρώτα κούπα του 2ου αιώνα ζωής του Ολυμπιακού.
Η κορυφαία του αγώνα, Μίλιτσα Κούμπουρα, με 30 πόντους (26/67 επ., 3 μπλοκ) μίλησε στο gavros.gr και εξέφρασε περηφάνια της που ανήκει στον μεγαλύτερο πολυαθλητικό Σύλλογο της Ευρώπης, σηκώνοντας το πρώτο τρόπαιο στο ξεκίνημα του νέου αιώνα της ομάδας του Πειραιά. Μάλιστα, η 29χρονη διαγώνια έδωσε το... σύνθημα για τη συνέχεια, ενώ έστειλε το μήνυμά της στον κόσμο της ομάδας του Πειραιά.
Αναλυτικά όσα είπε στο gavros.gr:
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και το δεύτερο τρόπαιο της χρόνιάς, με το 11ο Κύπελλο. Πως νιώθεις;
«Είμαι πολύ χαρούμενη που κατεκτήσαμε το κύπελλο. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, . έχει δυναμώσει ο Πανιώνιος και αυτή τη φορά έδειξε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο, αλλά εμείς τα δώσαμε όλα και πετύχαμε τον στόχο».
Ποιο είναι το «κλειδί» της νίκης;
«Ήταν ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι, όπως είπα, αλλά παίξαμε μέχρι το τέλος με ηρεμία και δείξαμε την εμπειρία και τον τρόπο να κερδίζουμε τέτοιου είδους παιχνίδια. Παίξαμε σαν ομάδα, όπως είχαμε δουλέψει για αυτό, όλες αυτές τις μέρες. Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν είπαμε μεταξύ μας ότι δεν γίνεται χάσουμε αυτό το παιχνίδι, καθώς φέτος είχαμε μόνο μία ήττα στην Ελλάδα και παίξαμε με την ψυχή μας και τα καταφέραμε».
Είδαμε μία όμορφη στιγμή στο τέλος, να πανηγυρίζετε με την άτυχη Μελίνα Εμμανουηλίδου; Πες μου για αυτή την στιγμή;
«Στεναχωρηθήκαμε όλες για την Μελίνα, ήταν πολύ τρομακτικό αυτό που της συνέβη. Είναι απίστευτο, αυτό που συμβαίνει φέτος με τους τραυματισμούς στην ομάδα, σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, κάποια από εμάς θα χτυπήσει. Η Μελίνα ήταν ένας ακόμα λόγος, να μην τα παρατήσουμε. Μας έδωσε δύναμη και παίξαμε για αυτή και φυσικά της αφιερώνουμε τον τίτλο».
Πώς βλέπεις τη συνέχεια του πρωταθλήματος; Τι πρέπει να κάνετε, για να κατακτήσετε και τον τίτλο της Volley League;
«Πήραμε το κύπελλο, αλλά πρέπει από την μέρα να το… αφήσουμε πίσω. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα, που θα είναι μια πολύ δύσκολη μάχη ξανά. Είναι δύσκολο γιατί παίζουμε κάθε τρεις μέρες και πρέπει να προετοιμαστούμε για να είμαστε όπως πρέπει. Θα δουλέψουμε όσα δεν κάναμε σωστά κόντρα στον Πανιώνιο και πιστεύω θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα».
Ο Ολυμπιακός «έκλεισε» τα 100 του χρόνια και με την κατάκτηση του Κυπέλλου, είναι ο πρώτος τίτλος στον δεύτερο αιώνα «ζωής». Πως νιώθεις για αυτό;
«Φυσικά, ήταν πολύ ωραίο να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Ξέρουμε πόση σημασία έχει για την ομάδα και τον κόσμο αυτός ο τίτλος και είμαι χαρούμενη που τα καταφέραμε. Όλες το θέλαμε αυτό και είμαι περήφανη που η ομάδα βόλεϊ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο μετά τα πρώτα 100 χρόνια, αυτού του μεγάλου Συλλόγου με τόσες επιτυχίες».