Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Χάθηκε λόγω αυτο-υποβιβασμού του... Panathinaikos το εισιτήριο στο Champions League!

Χάθηκε λόγω αυτο-υποβιβασμού του... Panathinaikos το εισιτήριο στο Champions League!
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 - 13:55

Tον Ιούνιο του 2019, με αφορμή τις δηλώσεις συμμετοχών των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το πορτοκαλί σάιτ παρουσίασε την είδηση αυτή «σεβόμενο» την «ιδρυτική του διακήρυξη», που δεν είναι άλλη από το να «ξερνάει» το αντιολυμπιακό του μένος.

Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά διαβάζαμε τότε: «Ακριβώς το ίδιο εξάλλου, έπραξε και στο γυναικείο βόλεϊ. Επέλεξε ΠΑΝΤΑ το Challenge ενώ ως πρωταθλητής Ελλάδος μπορούσε να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο ευρωπαϊκής κατηγορίας. Εκεί μάλιστα ο αυτο-υποβιβασμός πέτυχε καθώς ο Ολυμπιακός, εν τη απουσία των μεγαθήριων και των ομάδων της ευρωπαϊκής ελίτ, έφτασε δύο φορές στον τελικό και τη μία κατέκτησε μάλιστα το τρόπαιο. Παλιομοδίτικες πρακτικές που γυρίζουν το βόλεϊ δεκαετίες πίσω και στη συνέχεια φυσικά... ευθύνονται όσοι σπάνε την ομερτά των τρομοκρατημένων μίντια και καταγράφουν την πραγματικότητα».

Φέτος, που για μια ακόμα χρονιά ο Παναθηναϊκός δεν δήλωσε συμμετοχή στο CEV Champions League των Γυναικών και υποβιβάστηκε αυτόματα από την ομοσπονδία στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση, η είδηση δεν σχολιάστηκε με τον ίδιο τρόπο από το σάιτ του καταδικασμένου για συκοφαντική δυσφήμηση διευθυντή.

Δεν διαβάσαμε πουθενά, επίσης, όσα έγραφαν και για το αντρικό βόλεϊ και συγκεκριμένα: «Οι πιθανότητες διάκρισης στους ομίλους του Champions League ήταν μηδαμινές και έτσι η διοίκηση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού επέλεξε το CEV Cup, σε αντίθεση με ότι είχε κάνει ο ΠΑΟΚ τις φορές που στέφθηκε τρεις σερί φορές πρωταθλητής Ελλάδος. Ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου αποκλείστηκε από την ανώτερη Τρεντίνο αλλά οι συνέπειες της επιλογής του αυτής βάρυναν το ελληνικό βόλεϊ».

Επίσης, ούτε ότι η «Ελλάδα έχασε έναν εκπρόσωπο στους ομίλους του Champions League από την επιλογή του Ολυμπιακού» και ότι «Ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής δηλαδή «υποβίβασε» το ελληνικό βόλεϊ και το άφησε χωρίς εκπρόσωπο στους ομίλους του Champions League».

Βλέπετε, η διοίκηση Μαλακατέ που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει εκείνο το απόγευμα στο κλειστό του Αγίου Θωμά, παλεύει απεγνωσμένα μπας και πάρει επιτέλους ένα ευρωπαϊκό, δεν επιλέγει διοργανώσεις «με χαμηλότερου επιπέδου ομάδες», ούτε ότι είναι «μία πάγια τακτική, ο αυτο-υποβιβασμός προκειμένου να μην ανταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά να επιδιώξει διακρίσεις και κατακτήσεις μέσω χαμηλότερων ευρωπαϊκών κατηγοριών. Ήταν καθόλα νόμιμο, αλλά για το κατά πόσο είναι ηθικό, το αποδεικνύει τελικά η απόφαση της CEV να αποβάλει την Ελλάδα από τον χάρτη του Ch. League λόγω των συγκεκριμένων «ελληνικών» πρακτικών».

Η συγκεκριμένη διοίκηση από τη στιγμή που γράφτηκε το συγκεκριμένο άρθρο έχει ακολουθήσει την τακτική του αυτοϋποβιβασμού έξι φορές. Τρεις στο βόλεϊ Γυναικών, δυο στο βόλεϊ Ανδρών και μια στο Μπάσκετ Γυναικών 0/6 φορές δηλαδή που αν και κατέκτησε το πρωτάθλημα, δεν δήλωσε συμμετοχή στο Champions Legaue (ή στην Euroleague).

Όπως συμβαίνει πάντα, η ίδια η πραγματικότητα ήρθε να εκθέσει και να ξευτιλίσει για μια ακόμη φορά τον βόθρο.

Διαβάστε επίσης