Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

56/58 τελικούς: Τα ρεκόρ του ερασιτέχνη συνεχίζονται!

56/58 τελικούς: Τα ρεκόρ του ερασιτέχνη συνεχίζονται!
Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024 - 12:08

Η πρόκριση του Ολυμπιακού στους τελικούς του πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών αύξησε το ρεκόρ-μαμούθ του ερασιτέχνη με 56/58 τελικούς στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη!

Κάθε Σαββατοκύριακο, τα ρεκόρ του ερασιτέχνη Ολυμπιακού συνεχίζονται αδιάκοπα. Πριν από μία εβδομάδα, ο σύλλογος κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας στο βόλεϊ ανδρών, φτάνοντας τους 307 τίτλους στα ομαδικά αθλήματα και προχθές (06/04) προκρίθηκε στους τελικούς του πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών, νικώντας με 0-3 την Θέτιδα στη Βούλα, με τους οπαδούς των Ερυθρόλευκων να κατακλύζουν το κλειστό.

Με την πρόκριση αυτή, ο Ολυμπιακός φτάνει τις 56 προκρίσεις σε τελικούς playoffs πρωταθλήματος στα ομαδικά αθλήματα του ερασιτέχνη στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη, δηλαδή από το 2010 μέχρι σήμερα. Συνολικά, σε αυτή την περίοδο οι τελικοί πρωταθλήματος στον ερασιτέχνη σε χρονιές που συμμετείχε ο Ολυμπιακός ανέρχονται σε 58 μέχρι στιγμής. Δηλαδή, ο Ολυμπιακός έχει 56/58 προκρίσεις σε τελικούς, δηλαδή το ποσοστό ανέρχεται σε 96,55%!

Μόνο δύο τελικοί πρωταθλήματος δεν είχαν ερυθρόλευκη συμμετοχή από το 2010 μέχρι σήμερα (τελικός πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών 2012: Ηρακλής-Φοίνικας Σύρου και τελικός πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών 2016: ΠΑΟΚ-Φοίνικας Σύρου). Στους υπόλοιπους τελικούς βόλεϊ ανδρών, αλλά και σε όλους τους τελικούς πρωταθλήματος σε βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών, πόλο γυναικών, μπάσκετ γυναικών και χάντμπολ ανδρών, ο Ολυμπιακός ήταν παρών, έχοντας μάλιστα ποσοστό κατακτήσεων 80%

Αξίζει να σημειωθεί κάτι ακόμα: Όσο ο Ολυμπιακός γράφει ιστορία μέσα στα γήπεδα, ο Παναθηναϊκός δείχνει «εγκλωβισμένος» να πανηγυρίζει μόνο χάρτινες επιτυχίες. Έτσι, μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του κυπέλλου βόλεϊ από τον Ολυμπιακό, οι «πράσινοι» πανηγύρισαν το δεύτερο τη τάξει κύπελλο (λιγκ καπ) με μία «χάρτινη» κατάκτηση, καθώς στην προημιτελική φάση, ο Ολυμπιακός κέρδιζε τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο, αλλά το τριφύλλι πήρε την πρόκριση στα χαρτιά, για θλιβερά επεισόδια που είχαν συμβεί εκτός γηπέδου...

Διαβάστε επίσης