Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Τζούριτς στο gavros.gr: «Σπίτι μου ο Ολυμπιακός, επιστρέψαμε στο κορυφαίο επίπεδο»

Τζούριτς στο gavros.gr: «Σπίτι μου ο Ολυμπιακός, επιστρέψαμε στο κορυφαίο επίπεδο»
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 - 11:58

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του περσινού Challenge Cup, κατάφερε και προκρίθηκε πανάξια και θριαμβευτικά στη φάση των ομίλων του Champions League, στο υψηλότερο επίπεδο. Οι Κυπελλούχοι Ευρώπης, με τρεις νίκες στον δεύτερο γύρο στη Ρουμανία και συνολικά, «πέντε στα πέντε» στα προκριματικά, «σφράγισαν» το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, κλείνοντας θέση στην ελίτ του βόλεϊ.

Ο σπουδαίος Δημήτρης Τζούριτς, στην επιστροφή του στον Θρύλο, μίλησε στο gavros.gr για τη μεγάλη πρόκριση στο Champions League και τόνισε: «Βγάλαμε πείσμα, πάθος, παρά την κούραση και τα καταφέραμε. Ήταν ο πρώτος μας στόχος, δέσαμε περισσότερο ως ομάδα, θα τα δώσουμε όλα. Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου».

-Σκληρό τριήμερο στη Ρουμανία, με τρία ματς σε τρεις ημέρες! Πόσο δύσκολο ήταν;

«Αρκετά δύσκολο το τριήμερο. Είμαι κατά αυτού, τρία ματς συνεχόμενα σε τέτοια φάση, υψηλού επιπέδου, συν το πρωτάθλημα, είναι σκληρό. Πάρα πολλά παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο για τους αθλητές, είναι επικίνδυνο. Ήρθαμε εδώ με ένα στόχο, τα καταφέραμε, πήραμε τρεις νίκες και επιστρέψαμε στο κορυφαίο επίπεδο, μετά από χρόνια. Εγώ έχω παίξει με τον Ολυμπιακό στο Champions League, θα το κάνω ξανά. Θα παίξουμε με ομάδες τοπ επιπέδου. Θα δούμε τι θα γίνει, δεν μπορούμε να δώσουμε υποσχέσεις, μόνο ότι θα τα δώσουμε όλα για το καλύτερο, θα δουλέψουμε σκληρά. Η πρόκριση αυτή ήταν ο πρώτος μας στόχος, τον πετύχαμε. Αυτό το τριήμερο, μπορέσαμε και δέσαμε περισσότερο ως ομάδα. Κούραση μεν, αλλά τα καταφέραμε».

-Πως αισθανθήκατε όταν «σφραγίσατε» το εισιτήριο για το Champions League;

«Κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται στο Champions League. Είναι λογικό. Ωστόσο, είναι ένα επίπεδο, στο οποίο εμείς στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν παίζουμε κάθε μέρα. Είναι μια πρόκληση για εμάς, το θέλαμε πολύ. Και φάνηκε. Βγάλαμε πείσμα, πάθος, παρά την κούραση και μείναμε δυνατοί. Τέλος καλό, όλα καλά. Είχα στρες, καλό στρες και πίεση αυτές τις ημέρες, ανακουφίστηκα όταν πήραμε το δεύτερο σετ, χάρηκα. Πάμε παρακάτω, έχουμε και πρωτάθλημα και εγχώριες υποχρεώσεις, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά. Είναι μια σεζόν μεγάλη και λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Προκριθήκαμε και στο Champions League, θα είναι ενδιαφέρουσα χρονιά. Και για τον κόσμο, θα είναι ωραίο να έρθει ο κόσμος στο Ρέντη και να δει αυτά τα παιχνίδια, να δει υψηλού επιπέδου βόλεϊ. Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού είναι μόνο να κερδίζει. Όταν παίζεις σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, δεν χρειάζεται να λες τους στόχους, είναι ξεκάθαρο. Νίκες παντού, να πρωταγωνιστούμε, να κερδίζουμε τρόπαια. Εγώ τα έζησα αυτά από μικρός, μεγάλωσα εδώ, τα ξέρω καλά, ξέρω τι σημαίνει Ολυμπιακός, έχει απαιτήσεις η χρονιά και χρειάζεται υπομονή. Βλέπω τη σεζόν θετικά».

-Πως βλέπεις τον όμιλο σας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση;

«Τη Ζιράτ την ξέρω, έχω παίξει στην Τουρκία, γνωρίζω παικτικά ορισμένους Τούρκους, έχουν τον Αμερικάνο Άντερσον, τον Καμέχο τον Κουβανό, τον έχω συναντήσει στο εξωτερικό. Παίκτες τοπ επιπέδου, η ομάδα αυτή έχει στόχους στο Champions League. Τη Ροζελάρε μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε στα ίσια, έτσι πιστεύω. Οι Πολωνοί είναι πρωταθλητές Ευρώπης, την τελευταία πενταετία ήταν δύο ή τρεις φορές στο Final-4. Οπότε, αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που έχει στόχο να κατακτήσει το Champions League, είναι μεγάλη πρόκληση. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει σε αυτά τα ματς, τόσο εμείς όσο και οι αντίπαλοι έχουν υποχρεώσεις και στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία, όποια ευκαιρία μας δοθεί».

-Πως αισθάνεσαι που βρίσκεσαι ξανά στον Ολυμπιακό;

«Νομίζω, φαίνεται πόσο ωραία περνάω, πόσο ευχαριστημένος και χαρούμενος είμαι εδώ. Όλα από εδώ ξεκίνησαν για μένα, στον Ολυμπιακό. 17 χρονών τότε, όνειρα, πέτυχα πράγματα με τον Ολυμπιακό. Έλειπα 12 χρόνια περίπου, γύρισα, έπαιξα και δεν ένιωσα ότι έφυγα ποτέ. Σίγουρα, άλλα πρόσωπα, αλλά είναι το σπίτι μου εδώ».

Διαβάστε επίσης