Ντουντούκα
Θρύλε, Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου!

Τρίτο μετάλλιο σε Μεσογειακούς για την Εθνική Γυναικών

Τρίτο μετάλλιο σε Μεσογειακούς για την Εθνική Γυναικών
Κυριακή, 1 Ιουλίου 2018 - 18:29

Το τρίτο μετάλλιο στις παρουσίες της σε Μεσογειακούς αγώνες μέτρησε η Εθνική ομάδα στην Ταραγόνα. Η πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας σε Μεσογειακούς αγώνες έγινε το 1987 στη Λατάκια με την κατάληψη της τέταρτης θέσης.

Η Ελληνική ομάδα ανέβηκε στο πόντιουμ για πρώτη φορά το 1991 στην Αθήνα (3η θέση) και το 2005 στην Αλμερία, στην πρώτη παρουσία της σε τελικό όταν και ηττήθηκε από την Τουρκία κατέλαβε την δεύτερη θέση.

Με αντίπαλο την Κροατία στην Ταραγόνα η Ελλάδα έπαιξε για δεύτερη φορά σε τελικό στην ιστορία της και η μοναδική θέση που δεν έχει κατακτήσει σε 8 συμμετοχές από την διοργάνωση των Μεσογειακών το 1975 στο Αλγέρι είναι η πρώτη.

Το γυναικείο βόλεϊ έχει πανηγυρίσει 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Λιγκ γυναικών το 2015 στη Σμύρνη και το 2016 στην Νίτρα.

Διαβάστε επίσης

«Ασημένια» η Εθνική Γυναικών

«Ασημένια» η Εθνική Γυναικών

Δεν τα κατάφερε στον τελικό του βόλεϊ κόντρα στην Κροατία η Εθνική γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» Γιώτα, Λαμπρούση και Χριστοδούλου να οδηγούν πάντως την ομάδα στη σημαντική 2η θέση.

Έτοιμη να γράψει ιστορία

Έτοιμη να γράψει ιστορία

Η Εθνική βόλεϊ γυναικών αντιμετωπίζει στις 11:00 την Κροατία, έχοντας ως στόχο το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες.