Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Η δικαίωση του Μιχάλη Κουντούρη!

Η δικαίωση του Μιχάλη Κουντούρη!
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 - 10:54

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η περσινή σεζόν είχε κλείσει με το χειρότερο τρόπο για το βόλεϊ Ανδρών. Ο Ολυμπιακός έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς των πλέι οφ της Volley League, ξεκίνησε καλά τη σειρά (σ.σ. 3-0 σετ στο πρώτο ματς), ηττήθηκε στον δεύτερο στη Θεσσαλονίκη με 3-0 σετ και στον τρίτο τελικό στο Ρέντη ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 σετ και πήρε το αβαντάζ στα χέρια του. Ο Ολυμπιακός «απάντησε» με ένα τεράστιο διπλό (3-0 σετ) στη Θεσσαλονίκη στο τέταρτο ματς και ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2. Με τον πέμπτο τελικό στο «Μελίνα Μερκούρη» και το γήπεδο κατάμεστο, το σκηνικό ήταν ιδανικό για τους «ερυθρολεύκους». Αλλά εκεί οι «ερυθρόλευκοι» κατέρρευσαν. Ήττα 3-1 σετ και απώλεια του πρωταθλήματος.

Ήταν ένα κομβικό σημείο. Ειδικά όπως είχε χαθεί το πρωτάθλημα ήταν ώρα για αποφάσεις. Κι αυτές πήρε ο Μιχάλης Κουντούρης.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα. Ριζικές αλλαγές στο ρόστερ. Και ό,τι αποφάσισε αποδείχθηκε απόλυτα σωστό και ορθό. Ο Θρύλος φέτος έκανε μια από τις καλύτερες χρονιές της ιστορίας του. Επιστροφή στην κορυφή εντός Ελλάδας και κατάκτηση του πρωταθλήματος αήττητος! Κατάκτηση του League Cup. Συμμετοχή στον τελικό του CEV Challenge Cup. Παρουσία στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας. Εδώ να κάνουμε μια υποσημείωση. Γιατί η ομάδα δεν έφτασε στο τρεμπλ εντός συνόρων;

Η απάντηση είναι σύνθετη. Το Final-4 στη Ρόδο ήταν λίγο καιρό μετά τους τελικούς στην Ευρώπη και η ομάδα είχε «αδειάσει» από τις αναμετρήσεις με τη Ραβένα. Μην ξεχνάμε επίσης και όλα όσα έκανε ο ΠΑΟΚ στον ημιτελικό, με τις καθυστερήσεις και τις συνεχείς, αναίτιες διακοπές στο ματς. Όλα αυτά έπαιξαν ρόλο για να μην περάσει ο Θρύλος στον τελικό και να μην πάρει και το Κύπελλο Ελλάδας. Αλλά το πρωτάθλημα, που ήταν και ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού για φέτος, ήρθε και μάλιστα χωρίς ήττα!

Ό,τι έγινε λοιπόν αποτελεί τη δικαίωση του Μιχάλη Κουντούρη. Απόλυτη δικαίωση για τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη αυτός ο τίτλος. Συνεχίζει να σαρώνει τους τίτλους σε όλα τα αθλήματα, αλλά αυτή η κούπα έχει μεγαλύτερη αξία για τον άνθρωπο που συνέβαλλε τα μέγιστα και καθοριστικά για να σωθεί ο Ερασιτέχνης από τα χρέη που είχαν αφήσει οι προηγούμενες διοίκησης και όσο είναι στο «τιμόνι» του συλλόγου, οι επιτυχίες και οι διακρίσεις είναι συνεχόμενες.

Διαβάστε επίσης

Με Τσέλιο... οργανωτή! (vid)

Με Τσέλιο... οργανωτή! (vid)

Ο Παρασκευάς Τσέλιος πήρε την… ντουντούκα και οργάνωσε το πάρτι των «ερυθρολεύκων» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.