Ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ

Ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μέσω κερδισμένων δελτίων στοιχήματος του ΟΠΑΠ, όπως τονίζεται σε δικογραφία για κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών και μετέδωσε η τηλεοπτική εκπομπή "Δίκη στον Σκάι".
Η συγκεκριμένη δικογραφία εστάλη στις 17 Απριλίου 2018 στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών με την εκπομπή να μεταδίδει το βράδυ της Δευτέρας (28/05) τις συνομιλίες του επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης με υπάλληλο αεροδρομίου, μέσω καταγραφής με υπερκοριό.
Στις συνομιλίες αυτές ο επικεφαλής ζητάει τη βοήθεια του υπαλλήλου για να περάσει ναρκωτικές ουσίες από την Αθήνα προς τη Βαρκελώνη, ζητώντας του επίσης να του εξασφαλίσει κερδισμένα δελτία στοιχήματος του ΟΠΑΠ ύψους 100.000 ευρώ για να νομιμοποιήσει με αυτό τον τρόπο τα έσοδα που θα είχε από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.
Να σημειωθεί, ότι στη σχετική δικογραφία της δεύτερης ανακρίτριας Ελένης Γρυπάρη, επισημαίνεται ότι το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω του ΟΠΑΠ αποτελεί τον πιο συνηθισμένο τρόπο νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες.
Αναλυτικά η καταγραφή:
15-10-2017, ΩΡΑ 22:23
Α. Χ.: Με τα κουπόνια βρήκαμε καμία άκρη;
Η. Π.: Κάτι θα κάνω ρε κάτι θα κάνω σου λέω με τα κουπόνια
Α. Χ.: Ωραία
Η. Π.: Θα βρούμε άκρη
Α. Χ.: Ωραία, ωραία
Η. Π.: Εντάξει; Μην θα το κάνουμε έτσι
Α. Χ.: Εντάξει, εντάξει αγόρι μου
Η. Π.: Και θα έρθει η ώρα που δεν θα τα, δεν θα κάνουμε…
Α. Χ.: Να ξέρεις θέλουμε κάτι δυνατό, αυτό να ξέρεις
Η. Π.: Ναι ρε ναι ρε
Α. Χ.: Μπαμ και κάτω μην φανεί από το ίδιο πρακτορείο δύο φορές, μας βολεύει ένα μπαμ δυνατό και κάτω
Η. Π.: Ναι
Α. Χ.: Ότι εγώ κέρδισα π.χ. κατάλαβες, μπαμ
Η. Π.: Ναι
Α. Χ.: Αυτό
Η. Π.: Ογδόντα χιλιάρικα
Α. Χ.: Ναι ρε παιδί μου εκατό ξέρω γω
Η. Π.: Εντάξει, για εκατό χιλιάρικα δηλαδή είμαι…
Α. Χ.: Ναι ναι εκεί είμαστε
Η. Π.: Εντάξει, εντάξει
Α. Χ.: Εντάξει ρε;
Η. Π.: Εντάξει ναι
Α. Χ.: Και θα πάρει ο άλλος 10%
Η. Π.: Εντάξει εντάξει
Α. Χ.: Εντάξει;
Η. Π.: Εγινε, έγινε
Α. Χ.: Ελα αγόρι μου
Η. Π.: Ελα μιλάμε