Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυστραλία - Ελλάδα: Άμυνα, τρίποντα και ειδικά που διπλασιάζουν

Αυστραλία - Ελλάδα: Άμυνα, τρίποντα και ειδικά που διπλασιάζουν
Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2024 - 10:30

Τον πλέον σημαντικό αγώνα για τη συνέχεια ή μη στους Ολυμπιακούς Αγώνες δίνει σήμερα (2/8/24) η Ελλάδα κόντρα στην Αυστραλία και το BetMarket έχει τα προγνωστικά μπάσκετ.

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Ελλάδα, η οποία είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο για την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι δύο ήττες από Καναδά και Ισπανία έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση το συγκρότημα του Βασίλη Σπανούλη. Πλέον η νίκη είναι μονόδρομος και μάλιστα με συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Ας δούμε, όμως, την ανάλυση και τα προγνωστικά για το σημερινό (2/8/24) Αυστραλία – Ελλάδα.

Προγνωστικά Αυστραλία – Ελλάδα (2/8/24)

Με όπλο την άμυνα

Έχουμε σαφή εικόνα και για τις δύο ομάδες μετά τα πρώτα τους παιχνίδια. Η Αυστραλία είναι μία ταχύτατη ομάδα που παίζει μπάσκετ πολύ υψηλού ρυθμού. Ψάχνει τα μακρινά σουτ, ενώ βρίσκει και ατομικές ενέργειες κυρίως από τον αειθαλή Πάτι Μιλς και τον Τζος Γκίντεϊ. Αμυντικά είναι ομάδα που ψάχνει τις επαφές και προσπαθεί με τα κορμιά της είτε να μικρύνει τις αποστάσεις είτε να δυσκολέψει την ζωή των αντίπαλων «ψηλών».

Η Ελλάδα από την άλλη για δεύτερο σερί παιχνίδι πάλεψε, έχανε με διαφορά άνω των 14 πόντων, επέστρεψε, της έλειπε όμως κάτι για να πάρει τη νίκη. Ευτύχησε βέβαια να έχει στο δεύτερο ματς σε τρομερή ημέρα τον Βασίλη Τολιόπουλο, ο οποίος με 4 εύστοχα τρίποντα ισορρόπησε το σκορ. Βέβαια, η απόφαση του Σπανούλη να τον επαναφέρει στον πάγκο δεν είχε εν τέλει το απαιτούμενο αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι δεν έχουν τραβήξει κάποιοι παίκτες τόσο όσο θα ήθελε ο V-Span, πιθανώς να φέρει ένα πιο κλειστό rotation σήμερα.

Τα σημεία

Λαμβάνοντας υπόψιν μας περισσότερο το ματς με την Ισπανία και λιγότερο με τον Καναδά λόγω ρυθμού, θεωρούμε πως η Αυστραλία θα τρέξει στο παρκέ και παράλληλα θα προσπαθήσει να κρατήσει χαμηλά την Ελλάδα. Βέβαια, οι πόντοι της Ελλάδας είναι σε άρρηκτη σχέση με την κατάσταση που θα είναι οι Αντετοκούνμπο, Καλάθης, Παπανικολάου και Τολιόπουλος. Το γεγονός πως ο έμπειρος Point guard αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού είναι ένα ακόμα ζήτημα και μας κάνει να μην αισιοδοξούμε. Δεν περιμένουμε μεγάλο σκορ. Γι’ αυτό και η πρώτη μας επιλογή θα είναι το Under 81,5 της Ελλάδας σε απόδοση 1,88 στην Winmasters.

Τα τρίποντα

Ένα σημείο που μας έκανε εντύπωση κατά την μελέτη μας ήταν όσον αφορά το ποια ομάδα θα έχει τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα. Είδαμε τις αποδόσεις τριπλής επιλογής σε μία σχετική ισρροπία. Οι στοιχηματικές εταιρίες βέβαια επηρεάζονται σε ένα μεγάλο βαθμό βέβαια από τα στατιστικά. Και πράγματι με βάση τους αριθμούς η Αυστραλία έχει 20 εύστοχα τρίποντα ως τώρα, ενώ η Ελλάδα έχει 21. Βάσει ποσοστών βέβαια η Αυστραλία είναι στο 40,8%, ενώ η Ελλάδα έχει την 2η χειρότερη συγκομιδή με 31,3%. Θεωρούμε πως υπάρχει ευκαιρία εδώ, μιας και η Αυστραλία σουτάρει με συνέπεια. Την ίδια ώρα η Ελλάδα έχει σουτέρ ημέρας και όχι αυθεντικούς σουτέρ, εξαιρώντας τον Τολιόπουλο. Έναν Τολιόπουλο, ο οποίος λογικά θα έχει απέναντι του τον Γκίντεϊ που είναι αισθητά ψηλότερος. Θα πάμε, λοιπόν, με την επιλογή να έχει η Αυστραλία τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε απόδοση 1,85.

Τα ειδικά της Ελλάδας

Έχουμε εντοπίσει και δύο ειδικά παικτών από το σημερινό (2/8/24) Αυστραλία – Ελλάδα για τα προγνωστικά μας.

Ξεκινάμε με τον Βασίλη Τολιόπουλο, ο οποίος μετά την εμφάνιση κόντρα στην Ισπανία και κυρίως την κριτική γύρω από τον Τόμας Γουόκαπ, περιμένουμε πως θα παίξει αρκετά περισσότερο. Στον πρώτο αγώνα δε κόντρα στον Καναδά έδειξε το μπασκετικό του θράσος. Μπορεί να πήρε 1/5 τρίποντα, όμως δείχνει και το θράσος του αναλογικά με την απειρία του. Περιμένουμε και σήμερα να πάρει αρκετές προσπάθειες από τα 6,75. Το over 4,5 στα εκτελεσμένα τρίποντα του Τολιόπουλου έχει απόδοση 1,85 στην Stoiximan.

Κλείνουμε με τον αρχηγό της Εθνικής, Κώστα Παπανικολάου. Είπαμε και παραπάνω ότι περιμένουμε πιο κλειστό rotation σήμερα από τον Βασίλη Σπανούλη. Ο δε έμπειρος forward αποτελεί έναν από τους ελάχιστους παίκτες που είναι σε καλή κατάσταση. Το γεγονός ότι μπορεί να παίξει και στο «3» και στο «4» βοηθά σε δύο τομείς. Είτε παίρνει ανάσες ο Αντετοκούνμπο είτε αντίστοιχα ανεβαίνει στο «5». Περιμένουμε να παίξει αρκετά σήμερα ο Παπανικολάου, γι’ αυτό και έχει αξία το over 33 στα λεπτά συμμετοχής σε απόδοση 1,87 στην Stoiximan.

Προγνωστικά Αυστραλία – Ελλάδα (2/8/24) - BetMarket Επιλογές

14:30, Αυστραλία - Ελλάδα: Ελλάδα Under 81.5, σε απόδοση 1.88

14:30, Αυστραλία - Ελλάδα: Αυστραλία περισσότερα εύστοχα τρίποντα, σε απόδοση 1.85

14:30, Αυστραλία - Ελλάδα: Τολιόπουλος over 4,5 εκτελεσμένα τρίποντα, σε απόδοση 1.85

14:30, Αυστραλία - Ελλάδα: Παπανικολάου over 33 λεπτά συμμετοχής, σε απόδοση 1.87

Διαβάστε επίσης