Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα… βρέξει γκολ στο Signal Iduna Park

Θα… βρέξει γκολ στο Signal Iduna Park
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024 - 12:36

Σιγά-σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο στο Euro 2024. Οι πρώτες ομάδες έχουν ήδη αρχίσει να κλειδώνουν μια θέση στους «16» της διοργάνωσης και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα σήμερα στο Signal Iduna Park. Εκεί που η Τουρκία αντιμετωπίζει την Πορτογαλία. Δείτε παρακάτω προγνωστικά στοιχήματος από την ομάδα του StoiximaView.

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (19:00): Η Τουρκία έδειξε τις δυνατότητες και την ποιότητας της στην πρεμιέρα της στο Euro 2024. Έπειτα από ένα ματς με εξαιρετικό ρυθμό, τέσσερα γκολ και φάσεις μπροστά και από τις δύο εστίες, επικράτησε με 3-1 επί της πρωτάρας, Γεωργίας και ξεκίνησε κάπως έτσι με θετικό πρόσημο τις υποχρεώσεις της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι δύο γκολάρες των Μουλντούρ (25’) και Γκιουλέρ (62’) έβαλαν τις βάσεις για την νίκη με τον Ακτούρκογλου να διαμορφώνει στις καθυστερήσεις το τελικό 3-1. Κάπως έτσι οι Τούρκοι επιβεβαίωσαν όλους αυτούς που τους βλέπουν να φτάνουν αρκετά... μακριά στην φετινή διοργάνωση. Εξαιρετική ποιότητα από την μέση και μπροστά με τον Τσαχάνογλου να έχει αναλάβει τον ρόλο του «μαέστρου» και τους υπόλοιπους να προσθέτουν την δική τους πινελιά.

Πλέον ακολουθεί το μεγάλο ματς κόντρα στην Πορτογαλία. Αναμφίβολα το πιο δύσκολο παιχνίδι που θα κληθεί να δώσει στον όμιλο απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της κούπας. Ξέρεις πως με νίκη εκτός από την πρόκριση «κλειδώνει» και την πρωτιά του ομίλου. Κάτι που είναι αρκετά σημαντικό για τις διασταυρώσεις στα νοκ άουτ.

Όλα τα προγνωστικά Euro 2024 εδώ.

Στα ευχάριστα για τον Βισέντσο Μοντέλα είναι το γεγονός πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών έχοντας όλους τους παίκτες του στην διάθεση του.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που κερδίζουμε τον πρώτο αγώνα χωρίς να έχουμε ξεπεράσει ακόμη τη φάση των ομίλων στα τρία τελευταία EURO. Για την ακρίβεια δεν πήραμε ούτε πόντο την προηγούμενη φορά. Ο πρώτος μας στόχος ήταν να κερδίσουμε τον (εναρκτήριο) αγώνα. Τώρα το κερδίσαμε, το όνειρο είναι να κερδίσουμε το επόμενο και να φτάσουμε στη φάση των νοκ άουτ.»

Ο Ορκούν Κεκτσιού, ο οποίος παρακολούθησε το UEFA EURO 2008 ως οκτάχρονος, ήταν συναισθηματικός στο ντεμπούτο του στο τουρνουά. «Με έπιασαν τα κλάματα κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου», λέει. «Σχεδόν κυλούσαν δάκρυα από τα μάτια μου. Από τη δική μου οπτική γωνία, έζησα το ίδιο πράγμα στο EURO 2008. Παρακολουθήσαμε αυτούς τους αγώνες ως οπαδοί με τον αδερφό και τον πατέρα μου.»

Μάθε τα πάντα για το Euro 2024 εδώ.

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (19:00): Η Πορτογαλία από την πλευρά της αν και τα... χρειάστηκε κατάφερε έστω με αρκετό αίμα και ιδρώτα να κάμψει την αντίσταση της Τσεχίας με 2-1 και να φτάσει έτσι στο πρώτο τρίποντο στο Euro 2024. Μια νίκη μάλιστα που ήρθε με ανατροπή, δείχνοντας έτσι και τον χαρακτήρα που έχει ως ομάδα η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Δεν ικανοποίησαν με την εμφάνιση τους οι Ίβηρες, οι οποίοι κατά την διάρκεια του δεύτερου 45λεπτου βρέθηκαν με την πλάτη στον... τοίχο έπειτα και από το γκολ του Προβόντ στο 62' το οποίο έβαλε σε θέση οδηγού τους Τσέχους. Παρόλα αυτά οι Πορτογάλοι κατάφεραν να βρουν τα κατάλληλα ψυχικά αποθέματα φτάνοντας στην ολική ανατροπή χάρη στο αυτογκολ του Χράνατς (69') και το τέρμα του Κονσεϊσάο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

«Νικήσαμε (κόντρα στην Τσεχία) γιατί δείξαμε ανθεκτικότητα, δύναμη θέλησης και πίστη. Είναι η πρώτη φορά που χρειάστηκε να κάνουμε ανατροπή για να κερδίσουμε (κατά τη θητεία μου). Πιστέψαμε. δείξαμε απίστευτη προσωπικότητα. Αν είχαμε σκοράρει νωρίς, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με τρία ή τέσσερα γκολ διαφορά», ανέφερε ο τεχνικός της Πορτογαλίας, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Αυτά είναι τα γήπεδα του Euro 2024

«Περιμένουμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Η Τουρκία έχει καλύτερους παίκτες [από την Τσεχία] και θα θέλουν ένα διαφορετικό είδος αγώνα. Εάν μπορέσουμε να επιβάλουμε το παιχνίδι μας όπως κάναμε με τους Τσέχους, θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα γιατί η Τουρκία δεν έχει συνηθίσει να αμύνεται σε χαμηλό μπλοκ, μπορούμε να προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και την πρόκριση», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Ντιόγκο Ζότα.

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (Τουρκία - Πορτογαλία )

ΒΕΛΓΙΟ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ (22:00): Να αντιδράσει και να «απαντήσει» στον αγωνιστικό χώρο θέλει απόψε το Βέλγιο, μετά την ήττα-σοκ στην πρεμιέρα με 1-0 από την Σλοβακία. Από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις ως τώρα στη διοργάνωση, αν όχι η μεγαλύτερη. Με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά, ήταν υποτονικό στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο δέχτηκε το γκολ (7’) που εν τέλει έκρινε και την αναμέτρηση. Στο δεύτερο 45λεπτο ανέβασε στροφές, πίεσε, είχε κάποιες καλές στιγμές, μαζί και δύο ακυρωθέντα γκολ (για οφσάιντ) με τον Λουκάκου, στο 56’ και στο 86’. Πλέον, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη απόψε κόντρα στη Ρουμανία.

Σαφώς και η Ρουμανία είναι κι εκείνη μία αντίπαλος τελείως στα μέτρα του Βελγίου, μόνο που μετά το «χαστούκι» της πρεμιέρας, καλείται να δείξει κάτι καλύτερο. Έχει λογική να κάνει ορισμένες αλλαγές ο Τεντέσκο, μιας και ορισμένοι ποδοσφαιριστές δεν ανταποκρίθηκαν καλά στις απαιτήσεις. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν, μεταξύ άλλων, τόσο ο χαφ Τίλεμανς, όσο και ο εξτρέμ Μπακαγιόκο.

«Έχουμε ακόμη τα πράγματα υπό έλεγχο, κρατάμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια. Δεν ήταν η εκκίνηση που θέλαμε, αλλά πρέπει να μείνουμε θετικοί και όχι να κάνουμε τόσο δραματική την κατάσταση», δήλωσε ο Βέλγος στόπερ, Γιαν Βερτόνγκεν. Δίνεται εκτός για το σημερινό παιχνίδι στην Κολωνία ο Μενιέ (δεξί μπακ), αμφίβολος ο Βίτσελ (μέσος).

Το Βέλγιο προπονήθηκε για τελευταία φορά στο Λούντβιχσμπουργκ σήμερα πριν κατευθυνθεί στην Κολωνία. Ο Γιαν Βερτόχεν προπονήθηκε με την ομάδα των βασικών. Θα επιστρέψει στην ομάδα μετά τον τραυματισμό του; Ο Αξέλ Βίτσελ επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων με την ομάδα, ενώ ο Τομάς Μουνιέρ θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα από την Δευτέρα.

Όλες είναι οι αναλύσεις του Euro 2024 εδώ.

ΒΕΛΓΙΟ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ (22:00): Η Ρουμανία έκανε μεγάλο «θόρυβο» στην πρεμιέρα και κατάφερε να βάλει τον εαυτό της σε πολύ καλή θέση από την αρχή. Κανείς δεν την υπολόγιζε, αλλά εκείνη θριάμβευσε με 3-0 επί της Ουκρανίας. Η ασύλληπτη γκολάρα του Στάντσιου στο 7’ έκανε τη διαφορά, με τον Μαρίν στο 53’ και τον Ντραγκούς στο 57’ να διαμορφώνουν το τελικό 3-0. Σε ένα ματς που της βγήκαν σχεδόν όλα. Μεγάλη υπόθεση. Χρειάζεται και τύχη, άλλωστε, για να πετύχεις πράγματα, για να πετύχεις τους στόχους σου.

Τώρα, οι Ρουμάνοι μπαίνουν και πάλι ως αουτσάιντερ στο παιχνίδι με το Βέλγιο και η αλήθεια είναι ότι τους κάνει και η ισοπαλία. Δεν θεωρώ, έτσι κι αλλιώς ότι θα βγει να παίξει επιθετικά, αλλά πολύ προσεκτικά, μπας και γίνει και δεύτερο... θαύμα. Πάντως, είναι πολύ πιο άνετη, γνωρίζοντας πως ενδεχομένως και ένας βαθμός ακόμα στα δύο ματς που μένουν (με Σλοβακία το επόμενο, στις 26/6), ίσως να είναι αρκετός για να την «στείλει» στη φάση των «16». Φυσικά, σε αυτό το ενδεχόμενο, ακόμη και να χάσει απόψε, θα ήταν ιδανικό να μπορούσε να κρατήσει χαμηλά το σκορ.

Euro 2024: Αυτήν την κούπα ποιος θα την πάρει;

«Έγινε μία φανταστική προσπάθεια από την ομάδα. Αν κάποιος είχε έστω και λίγη αμφιβολία, τώρα πιστεύει ότι έχουμε σπουδαία ομάδα. Ήταν απίστευτο αυτό που έκαναν οι παίκτες. Αυτή η γενιά παικτών της Ρουμανίας αντιπροσωπεύει την κατάθεση ψυχής», ανέφερε ο Έντουαρντ Ιορντανέσκου, αποθεώνοντας τους παίκτες του για τη νικηφόρα πρεμιέρα. Το θετικό για τον κόουτς της Ρουμανίας είναι το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (Βέλγιο - Ρουμανία)

Το StoiximaView σας προσφέρει καθημερινές αναλύσεις ποδοσφαίρου, Προγνωστικά στοιχήματος, αλλά και κορυφαίες αναλύσεις σε μπάσκετ, τένις και NBA.

Διαβάστε επίσης

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Live Streaming

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Live Streaming

Όλα τα φώτα στραμμένα στο Ντόρτμουντ (19:00) εκεί όπου Τουρκία και Πορτογαλία μετρούν τις δυνάμεις τους για την δεύτερη αγωνιστική του έκτου ομίλου του Euro 2024.