Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με το προκλητικό 1.74 στο Μόναχο

Με το προκλητικό 1.74 στο Μόναχο
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 - 12:17

Αναμονή… τέλος. Το Euro 2024 είναι και πάλι εδώ! Η μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή της Ευρώπης ξεκινάει, με τη Γερμανία να ανοίγει τον χορό. Την Σκωτία αντιμετωπίζουν τα «Πάντσερ» και θέλουν να κάνουν ποδαρικό με το δεξί. Δείτε παρακάτω προγνωστικά στοιχήματος από την ομάδα του StoiximaView.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΣΚΩΤΙΑ (22:00): Η πίεση στη Γερμανία για κάτι καλό στο Euro 2024, είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Και αυτή η πίεση έχει προκύψει και από το γεγονός ότι τώρα είναι η διοργανώτρια (πέρασε χωρίς αγώνες), αλλά κυρίως από τις μεγάλες αποτυχίες που έχει βιώσει στις τελευταίες τρεις μεγάλες διοργανώσεις. Δηλαδή, από αυτά που (δεν) έκανε στα Μουντιάλ του 2018 (αποκλεισμός από τους ομίλους) και του 2022 (αποκλεισμός στους ομίλους) και στο Euro 2020 (αποκλεισμός στη φάση των «16»). Θυμίζουμε, πριν λίγα χρόνια, στην προηγούμενη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, αποκλείστηκε στην πρώτη νοκ άουτ φάση από την Αγγλία με 2-0.

Φέτος, όμως, (θέλει να) είναι αλλιώς. Και είναι σε έναν όμιλο (Α’) που θεωρητικά είναι το Νο. 1 φαβορί. Άλλωστε, τα «πάντσερ» έχουν συνηθίσει να πρωταγωνιστούν στις μεγάλες διοργανώσεις. Θυμίζουμε, συνολικά έχουν κατακτήσει 3 φορές το Euro, δύο ως Δυτική Γερμανία, το 1972 και το 1980 και μία το 1996. Και μοιάζει μακρινό, η αλήθεια είναι. Έχει μεγάλη ποιότητα, ειδικά στη μεσοεπιθετική της γραμμή και θέλει αυτό να το βγάλει στο γήπεδο. Με παίκτες όπως ο Κρόος, ο Γκουντογάν, ο Μουσιάλα, ο Βιρτζ, ο Σανέ, ο Χάβερτζ, πολλοί περιμένουν τη Γερμανία να φτάσει μακριά στη διοργάνωση. Φυσικά, πέρα από τα δικά της πεπραγμένα μέσα στο γήπεδο, θα παίξει ρόλο και η τύχη, όπως οι διασταυρώσεις που θα προκύψουν στην πορεία.

Euro 2024: Αυτήν την κούπα ποιος θα την πάρει;

«Για τους παίκτες και για εμένα, το να συμμετάσχεις σε ένα τουρνουά στο σπίτι σου, είναι μία μοναδική ευκαιρία. Υπάρχει πίεση, ασφαλώς, όμως, μεγαλύτερη είναι η χαρά. Αν καταφέρουμε να βγάλουμε αυτήν τη χαρά στο γήπεδο, τότε θα έχουμε ένα φανταστικό τουρνουά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Διαθέσιμοι όλοι οι παίκτες του για το Γερμανία - Σκωτία στην πρεμιέρα του Euro 2024.

Το ρόστερ της Γερμανίας: Τερματοφύλακες: Τερ Στέγκεν, Νόιερ, Μπάουμαν. Αμυντικοί: Κίμιχ, Χένρικς, Κοχ, Τα, Σλότερμπεκ, Ρούντιγκερ, Αντόν, Ράουμ, Μίτελσταντ. Μέσοι: Τσαν, Σανέ, Όντριχ, Μουσιάλα, Κρόος, Γκουντογάν, Γκρος, Βιρτζ, Φίχριχ. Επιθετικοί: Μίλερ, Μπέιερ, Φούλκρουγκ, Χάβερτζ, Ουντάβ.

Αυτές είναι οι ομάδες του Euro 2024.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΣΚΩΤΙΑ (22:00): Η Σκωτία μπαίνει στο Euro 2024 με στόχο να κάνει κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ στο παρελθόν: Να περάσει από τη φάση των ομίλων. Άλλωστε, δεν είναι και πολλές οι συμμετοχές της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδόσφαιρου. Τρεις φορές έχει συμμετάσχει στα τελικά, σε όλες έχει αποκλειστεί στη φάση των ομίλων, και το 1992 και το 1996 και το 2020. Στην τελευταία διοργάνωση, προ λίγων ετών δηλαδή, σε όμιλο με Αγγλία (7), Κροατία (4) και Τσεχία (4), τερμάτισε τελευταία με έναν βαθμό. Έχασε 2-0 από την Τσεχία στην πρεμιέρα, πήρε 0-0 με την Αγγλία και έχασε 3-1 από την Σκωτία.

Για να βρεθεί στα τελικά του Euro 2024, ήταν εξαιρετική στα προκριματικά. Στον Α’ Όμιλο των προκριματικών, τερμάτισε στη 2η θέση με 17 βαθμούς και πέρασε απευθείας, κάτι που αποτελεί σπουδαία επιτυχία. Μάλιστα, για σημαντικό μέρος αυτής της φάσης, ήταν και στην πρώτη θέση, μέχρι που... σοβαρεύτηκε η Ισπανία και πέρασε ως πρώτη με 21 βαθμούς. Και γίνεται ακόμη πιο σημαντική η επιτυχία των Σκωτσέζων από την στιγμή που άφησαν εκτός τη Νορβηγία του Χάαλαντ και του Έντεγκααρντ. Για να έχει μία καλή παρουσία στο Euro 2024 και να είναι ανταγωνιστική στον όμιλο, θα στηριχθεί στις πλάτες των πιο ποιοτικών παικτών της, δηλαδή του Ρόμπερτσον, του ΜακΤόμινεϊ, του ΜακΓκιν, του Γκίλμουρ, του Άνταμς και του Κρίστι.

Euro 2024 – Ουγγαρία: Να είναι η έκπληξη

«Όταν έρχεται η φάση των ομίλων, η Γερμανία γίνεται μία από τις πιο επικίνδυνες ομάδες. Περιμένουμε δυνατό παιχνίδι, αλλά ευελπιστούμε να μπορέσουμε να δώσουμε κι εμείς ένα σκληρό παιχνίδι στη Γερμανία. Θα ήταν υπέροχο να περάσουμε τον όμιλο, έχοντας καταφέρει να είμαστε ανταγωνιστικοί», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Στιβ Κλαρκ. Ο 60χρονος κόουτς δεν έχει απουσίες, είναι έτοιμοι τόσο ο Ρόμπερτσον, όσο και ο ΜακΤόμινεϊ.

Το ρόστερ της Σκωτίας: Τερματοφύλακες: Κλαρκ, Γκαν, Κέλι. Αμυντικοί: Κούπερ, Χάνλεϊ, Χέντρι, ΜακΚρόρι, ΜακΚένα, Πόρτεους, Ράλστον, Ρόμπερτσον, Τέιλορ, Τίρνι. Μέσοι: Άρμστρονγκ, Φόρεστ, Γκίλμουρ, Τζακ, ΜακΓκιν, ΜακΓκρέγκορ, ΜακΛιν, ΜακΤόμινεϊ, Μόργκαν. Επιθετικοί: Άνταμς, Κρίστι, Κόνγουεϊ, Σάνκλαντ.

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (Γερμανία - Σκωτία)

Το StoiximaView σας προσφέρει καθημερινές αναλύσεις ποδοσφαίρου, Προγνωστικά στοιχήματος, αλλά και κορυφαίες αναλύσεις σε μπάσκετ, τένις και NBA.

Διαβάστε επίσης