Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Οι πέντε ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του Ολυμπιακού

Οι πέντε ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του Ολυμπιακού
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 - 13:00

Το ποδόσφαιρο είναι, αδιαμφισβήτητα, ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας επάνω του διαρκώς τα φώτα της δημοσιότητας. Μπορεί η κύρια πηγή εσόδων για τις περισσότερες ομάδες να είναι οι χορηγικές συμφωνίες και το stoixima ωστόσο τα ποσά που δαπανώνται κάθε χρόνο στο μεταγραφικό παζάρι προκαλούν ίλιγγο. Η UEFA προσπάθησε να βάλει ένα φρένο μέσα από το Financial Fair Play στην αλόγιστη αύξηση των ποσών που ξοδεύονται σε κάθε μεταγραφική περίοδο αλλά και πάλι τα νούμερα ζαλίζουν.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελεί μία από τις αγορές που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Μεγάλα ποσά επενδύονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια με τις ομάδες να συμπεριλαμβάνονται καθημερινά στο στοίχημα κουπόνι τόσο σε επίγεια πρακτορεία όσο και online πλατφόρμες. Ο Ολυμπιακός είναι από τους συλλόγους που έχει μπει δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι τις τελευταίες δεκαετίες, ολοκληρώνοντας μετακινήσεις ποδοσφαιριστών που προκάλεσαν αίσθηση. Ας δούμε κάποιες από τις ακριβότερες μεταγραφές των ερυθρολεύκων στο πρόσφατο παρελθόν.

Ζλάτκο Ζάχοβιτς

Ήταν το καλοκαίρι του 1999 όταν ο Ολυμπιακός ολοκλήρωνε την πιο ακριβή μεταγραφή στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς μετακόμιζε στην Ελλάδα για λογαριασμό των ερυθρολεύκων έναντι του ποσού των 13,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Σλοβένος σούπερ σταρ εκείνη την εποχή προερχόταν από μία γεμάτη σεζόν με την φανέλα της Πόρτο και η έλευσή του στο λιμάνι δημιουργούν πολλές προσδοκίες για το μέλλον. Ωστόσο τα πράγματα δεν κύλησαν όπως όλοι περίμεναν στον Ολυμπιακό. Ο προβληματικός χαρακτήρας του Ζάχοβιτς στάθηκε εμπόδιο στην προσαρμογή του στην ομάδα. Έπαιξε σε μόλις 14 παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού και την επόμενη σεζόν αποχώρησε για την Ισπανία και τη Βαλένθια.

Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα (Ζιοβάνι)

Ένας ποδοσφαιριστής που δεν χρειάζεται συστάσεις στους ποδοσφαιρικούς κύκλους. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έπιανε λιμάνι το καλοκαίρι του 1999 προκαλώντας αίσθηση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Σωκράτης Κόκκαλης που την ίδια περίοδο πλήρωνε 13,5 εκ. ευρώ για την μεταγραφή του Ζάχοβιτς ήταν διατεθειμένος να σηκώσει τη μπάνκα στον αέρα. Η μετακίνηση του Τζιοβάνι από τη Μπαρτσελόνα έφτασε τα 12 εκ. ευρώ σε σημερινά χρήματα. Παρά τα όποια εμπόδια υπήρχαν για τη συγκεκριμένη μεταγραφή η υπόθεση είχε αίσιο τέλος. Ο Βραζιλιάνος αποζημίωσε με το παραπάνω τους φίλους του Ολυμπιακού βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ντιόγκο Λουίς Σάντος

Μία ακόμα ηχηρή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό και τη διοίκηση Κόκκαλη το 2008. Ο Ντιόγκο σε ηλικία μόλις 20 χρονών αποφασίζει να φύγει από την Βραζιλία και να αναζητήσει την συνέχεια της καριέρα του στη Γηραιά Ήπειρο. Αφήνει την Πορτουγκέζα και βρίσκει το λιμάνι του στον Ολυμπιακό που χρειάζεται να πληρώσει 9 εκατομμύρια ευρώ για να τον ντύσει στα ερυθρόλευκα. Οι προσδοκίες που δημιουργούνται είναι πολλές αλλά ο Ντιόγκο δεν μπορεί να εγκλιματιστεί γρήγορα στις νέες συνθήκες και τον τρόπο παιχνιδιού.

Λάγιος Ντέταρι

Θα πάμε πολύ πίσω στο καλοκαίρι του 1988 όταν η μεταγραφή του Λάγιος Ντέταρι δημιουργούσε σεισμό ενθουσιασμού στους φίλους του Ολυμπιακού. Ο Ούγγρος ποδοσφαιριστής αφήνει την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για να παίξει στον Ολυμπιακό που πληρώνει ούτε λίγο ούτε πολύ ένα ποσό κοντά στα 8,7 εκ. ευρώ αν τα μετατρέπαμε σε σημερινά χρήματα. Επό διοίκησης Κοσκωτά ο Ολυμπιακός έρχεται να ταράξει τα νερά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Μαγιάρος σταρ κατάφερε να σημειώσει 37 γκολ σε 67 αναμετρήσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού και να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος την περίοδο 1989-1990.

Φερνάντο Μπελούτσι

Τον Ιανουάριο του 2008 ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει τη μεταγραφή του Φερνάντο Μπελούτσι. Προερχόμενος από το πρωτάθλημα της Αργεντινής αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους. Οι ερυθρόλευκοι καταφέρνουν το θαύμα και τον εντάσσουν στο δυναμικό τους αγοράζοντας το 50% των δικαιωμάτων του έναντι 7,5 εκατομμυρίων ευρώ. Σε 52 εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό και συμμετοχή σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League και Europa League σημειώνει 9 τέρματα και μοιράζει 7 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2009 θα πωληθεί στην Πόρτο έναντι 5 εκ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης