Ντουντούκα
Θρύλε, Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου!

Σουβλίζουμε τον βαζελία!

Σουβλίζουμε τον βαζελία!
Κυριακή, 20 Απριλίου 2014 - 14:15

Σύγγαυροι, χαίρετε, και χρόνια σας πολλά! Σήμερα είναι Κυριακή του Πάσχα και σκεφτήκαμε να σας δώσουμε μια συνταγή για… βαζελία, αλλά και για κοκορέτσι που θα τρίβετε τα χέρια σας! Είναι πολύ εύκολη και δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου. Αφήστε, δε, που θα τον έχετε έτοιμο πολύ γρήγορα. Λοιπόν ξεκινάμε… Η αρχή όπως λέει και η λαϊκή ρήση είναι το ήμισυ του παντός.

Μια καλή φωτιά είναι το μυστικό για ένα σωστό ψήσιμο. Για να είμαστε σίγουροι ότι θα μας φτάσει η φωτιά μέχρι να ψηθούν τα κρεατικά μας, ανάβουμε μια μεγάλη φωτιά και εν ανάγκη ένα μέρος της το διατηρούμε εκτός του σημείου που σουβλίζουμε. Για να υπολογίσουμε την ώρα που πρέπει να ξεκινήσουμε, σκεφτόμαστε τα εξής: Τι ώρα θέλουμε να είναι έτοιμο το φαγητό; Και από αυτήν αφαιρούμε τρεις ώρες για το ψήσιμο και μισή ώρα για το άναμμα της φωτιάς (αν χρησιμοποιήσουμε μόνο κάρβουνα).

Αφού η φωτιά μας ετοιμαστεί βάζουμε από πάνω τις σούβλες τις οποίες και γυρίζουμε γρήγορα. Στον βαζελία προσέχουμε να έχει δυνατότερη φωτιά στα πόδια και στο κεφάλι. Ανά τακτά διαστήματα με τη βοήθεια πινέλου αλείφουμε με λαδολέμονο τα ψητά μας. Αν σε κάποιο σημείο δούμε τη φωτιά μας να σβήνει, την σκαλίζουμε με ένα σίδερο ή μακρύ κλαδί.

Ο βαζελίας είναι έτοιμος όταν οι αρθρώσεις στα πόδια του φαίνονται, έχετε υπόψη σας ότι θα χρειαστούν τρεις με τέσσερις ώρες. Το κοκορέτσι μας, βέβαια, ψήνεται πολύ πιο γρήγορα και είναι έτοιμο όταν έχει σταματήσει να αφρίζει, φαινόμενο που παρατηρείται μία με μιάμιση ώρα από τη στιγμή που το βάζουμε στη φωτιά.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Διαβάστε επίσης

Υποχρεώσεις στον υγρό στίβο

Υποχρεώσεις στον υγρό στίβο

Ο Θρύλος δίνει μεγάλη βαρύτητα στα τμήματα του υγρού στίβου και οι υποχρεώσεις των τμημάτων δεν σταματούν καθόλου.