Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ολυμπιακή κυριαρχία

Ολυμπιακή κυριαρχία
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 - 03:17

Οι αθλητές του Ολυμπιακού απέδειξαν, μέσα στη χρονιά, ότι ήταν οι κορυφαίοι στη Ελλάδα. Στα βραβεία ΠΣΑΤ, που έγιναν στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αυτή η απόδειξη απλώς βραβεύτηκε.

Πώς; Με την απόλυτη κυριαρχία στις βασικές κατηγορίες, σαν ταινία που κέρδιζε όλα τα βασικά βραβεία Όσκαρ (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, α’ ανδρικού και α’ γυναικείου ρόλου).

Οι πρωταγωνιστές που πήραν το βραβείο για τις ερμηνείες τους ήρθαν από την ομάδα κολύμβησης του Ολυμπιακού. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 10 χλμ, Σπύρος Γιαννιώτης, και η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια των 10 χλμ., Μαριάννα Λυμπερτά, ήταν οι κορυφαίοι αθλητής (1769 ψήφοι) και αθλήτρια (1230) για το 2011 αντιστοίχως. Στην καλύτερη ομάδα, την εθνική πόλο Γυναικών (1230 ψήφοι), βρίσκονται τέσσερις πολίστριες του Ολυμπιακού, δηλαδή η Σταυρούλα Αντωνάκου, η Άλκηστη Αβραμίδου, η Φιλιώ Μανωλιουδάκη και η Ηλέκτρα Ψούνη, ενώ τρίτος στην ψηφοφορία για τον προπονητή της χρονιάς ήταν ο Νίκος Γέμελος (795 ψήφοι).

Στις ειδικές βραβεύσεις, η οικογένεια Χονδροκούκη, δηλαδή ο υιός και άλτης του ύψους του Ολυμπιακού, Δημήτρης και ο πατήρ και προπονητής, Κυριάκος, τιμήθηκαν με το βραβείο προσφοράς στον ελληνικό αθλητισμό, η ιστιοπλόος του Ολυμπιακού, Νάνσυ Φακίδη, που βγήκε από τη Θρυλική Ακαδημία Ιστιοπλοΐας, πήρε το βραβείο για το ανερχόμενο ταλέντο του κλασικού αθλητισμού, ενώ ο μαραθωνοδρόμος του Ολυμπιακού, Δημήτρης Θεοδωρακάκος, τιμήθηκε (μαζί με τη νικήτρια στις Γυναίκες, Σοφία Ρήγα), ως νικητής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Νωθρό ξεκίνημα

Νωθρό ξεκίνημα

Δεν «πήγε» τον Αιμίλιο Παπαθανασίου η πρώτη μέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Star, που διεξάγεται στο Περθ.