Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Βράβευση με παράπονο

Βράβευση με παράπονο
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011 - 00:36

Στον πολιτιστικό πολυχώρο «Γαλαξίας» της Νέας Σμύρνης βράβευσε ο Σύλλογος Φίλων Κλασικού Αθλητισμού (ΣΦΚΑ) τον άλτη του ύψους του Ολυμπιακού, Δημήτρη Χονδροκούκη, ως κορυφαίο Έλληνα αθλητή του στίβου το 2011.

Πράγματι, τα επιτεύγματα του Χονδροκούκη, που ήταν καταπληκτικός καθ’ όλη τη διάρκεια του 2011 (και αν εξαιρεθεί ο πρώτος αγώνας του και τα 2,14μ. της Δρέσδης στις 28 Γενάρη), είναι αξιομνημόνευτα. Η 5η θέση που κατέκτησε τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νταεγού όσο και στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου στο Παρίσι, η νίκη του στον τελικό ύψους Diamond League της Ζυρίχης και η εκπληκτική εμφάνισή του στη Σμύρνη, που ήταν το κερασάκι της τούρτας της ανόδου της εθνικής ομάδας στίβου στη Super League, ήταν πάρα πολλά για να τα αψηφήσουν οι μυημένοι στα του στίβου.

Στη βράβευση (και της Νικόλ Κυριακοπούλου ως κορυφαίας αθλήτριας τη χρονιά που πέρασε) όλα ήταν φωτεινά, αλλά όχι «αναίμακτα». Υπό την έννοια ότι το παράπονο βγήκε από τον Δημήτρη, όσο και τον πατέρα και προπονητή του, Κυριάκο Χονδροκούκη, για την απαξίωση που τυγχάνει ο ελληνικός κλασικός αθλητισμός από την πολιτεία. «Ελπίζω ότι η πολιτεία δεν θα μας γυρίσει την πλάτη σε αυτή την καθοριστική σεζόν, που είναι και ολυμπιακή», τόνισε ο «ερυθρόλευκος» άλτης του ύψους, που θα δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (27 Ιουλίου – 12 Αυγούστου) και αυτό το γνωρίζει από τις 28 Μαΐου του τρέχοντος- για λίγο ακόμα- έτους, όταν πήδηξε τα 2,31μ. στο διεθνές μίτινγκ της Ζυρίχης.

Από τη μεριά του, ο Κυριάκος Χονδροκούκης δεν ήταν περισσότερο χαρούμενος για την αντιμετώπιση της πολιτείας στους αθλητές του στίβου. «Δυστυχώς η πολιτεία είναι απούσα. Το ποσό της επιχορήγησης που εξασφαλίζει στον ΣΕΓΑΣ, είναι μόνο για τα λειτουργικά έξοδα της ομοσπονδίας», δήλωσε ο Κυριάκος Χονδροκούκης και κατέληξε: «Αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο και ρεκόρ να εξαφανίσει μετά το 2004 τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Επί της ουσίας, κατήργησε τα κίνητρα για τους αθλητές και διέλυσε κάθε μορφή ανάπτυξης».

Ωστόσο, υπάρχουν αχτίδες ήλιου σε όλη τη μουντάδα. Και αυτό είναι οι φίλοι του κλασικού αθλητισμού, που τίμησαν τον γιο και αθλητή του, αλλά και τον ίδιο τον Κυριάκο Χονδροκούκη: «Είναι μέγιστη τιμή για να αναγνωρίζουν το έργο σου και να σε τιμούν οι ειδικοί. Ασχέτως αν είναι λίγοι, είναι πιο αξιόπιστοι και η κρίση τους μετράει».

Οι αθλητές που τιμήθηκαν (για τον Κώστα Φιλιππίδη, τον Παναγιώτη Λάσκαρη και την Κατερίνα Στεφανίδη, που απουσίαζαν, τα βραβεία παρέλαβαν οι πατέρες τους).

Αναλυτικά οι αθλητές ανά κατηγορία:

Παμπαίδων Α:
Χρήστος Κωτίτσας (ΓΣ Δεσκάτης Γρεβενών) 1000μ 2.31.83, 600μ 1.21.6.

Παγκορασίδων Α: Δέσποινα Μούργα (Ολυμπιάδα Πάτρας) 300μ 40.69, 400μ 56.48.

Παίδων: Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 8ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π-Κ Λίλ Γαλλία (Σφυροβολία 69.64μ). Προπονητής: Κώστας Παπαμαρκάκης.

Κορασίδων: Γεωργία Στεφανίδη ( Α.Ο Φιλοθέη) 4η Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π-Κ Λίλ Γαλλία, Επί Κοντώ 4.10μ. Προπονητής: Μεγαλοοικονόμου Βασίλης.

Έφηβων: Παναγιώτης Λάσκαρης ( ΠΑΟ) 4ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Επί Κοντώ 5.30 Ταλίν (Εσθονία). Προπονητής: Κυττέας Δημήτρης.

Νεανίδων: Αναστασία Καρακατσάνη (ΓΕΑ Τρικάλων) 4η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 5.000μ 16.33.97 Ταλίν (Εσθονία). Προπονητής: Παπαχρήστος Χρήστος.

Νέων Ανδρών: Λυκούργος Τσάκωνας (ΕΑ Ρεθυμνιακού) 1ος χρυσό μετάλλιο Ευρωπαϊκό Νέων (Α-Γ) στα 200μ με 20.56 Οστράβα (Τσεχία). Προπονητής: Παναγιωτόπουλος Γιώργος.

Νέων Γυναικών:
Παρασκευή Παπαχρήστου (ΑΕΚ) 1η χρυσό μετάλλιο με 14.40 στο τριπλούν Ευρωπαϊκό Νέων (Α-Γ) Οστράβα (Τσεχία). Προπονητής: Πομάσκι Γιώργος.

ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ: Νέων Γυναικών: Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης), 2η αργυρό μετάλλιο Επί κοντώ 4.45 Ευρωπαϊκό Νέων (Α-Γ) Οστράβα (Τσεχία).

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ 2011: Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΟ Μεγάρων) Επί Κοντώ 4.65μ 8η Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νταεγού (Κορέα). Προπονητής: Καραγιάννης Μανώλης.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ 2011: Δημήτρης Χονδροκούκης (ΟΣΦΠ) 5ος Ύψος 2.32μ Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νταεγού (Κορέα). Προπονητής: Χονδροκούκης Κυριάκος.

ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ: Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου) 6ος Επί κοντώ 5.75μ Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νταεγού (Νότια Κορέα)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΑΜΕΑ: Σταθελάκος Πασχάλης

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΜΕΑ: Σταματουλά Μαρία

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ : Κακογιάννη Μπήλιω

Διαβάστε επίσης

Πρώτη η Λυμπερτά

Πρώτη η Λυμπερτά

Πέντε κολυμβητές του Ολυμπιακού νίκησαν την πρώτη μέρα του Γκραν Πρι «Αλεξάνδρεια».