Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

«Πρώτος και μοναδικός»

«Πρώτος και μοναδικός»
Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011 - 21:27

Η συνέντευξη της Ανδριάνας Φέρρα στον «ΓΑΥΡΟ» του Σαββάτου και τον συντάκτη του, Λευτέρη Ελευθερίου.

«Ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης για την Ανδριάνα Φέρρα ήταν κρίσιμοι και διδακτικοί μήνες. Εμοιαζε πολύ πιθανό να φύγει από τον Ολυμπιακό και να προετοιμαστεί ως αθλήτρια άλλου συλλόγου για να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό του Ελσίνκι (27 Ιουνίου-1 Ιουλίου 2012) και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (27 Ιουλίου-12 Αυγούστου 2012). Οι κινήσεις, όμως, του Μιχάλη Κουντούρη και η διαμεσολάβηση του Γιώργου Σαρρή, ιδιοκτήτη της Antica, ενός παραδοσιακού μεζεδοπωλείου κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όπου έγινε η φωτογράφιση, την κράτησαν στον Ολυμπιακό, αφού υπερίσχυσε η καλή θέληση της ίδιας και η επιθυμία να παραμείνει στον σύλλογό της.

Πώς όχι; Η Φέρρα έχει συμπληρώσει 12 χρόνια στον Ολυμπιακό, το δωμάτιό της είναι κατακόκκινο και το θέμα που τέθηκε είχε να κάνει αποκλειστικά με το αν ο σύλλογός της θα μπορούσε να της καλύψει την προετοιμασία της, σε μία χρονιά κρίσιμη για εκείνη, καθώς οι στόχοι είναι ορατοί. Βεβαίως, η παραμονή της στον Ολυμπιακό δεν σημαίνει ότι υπερκαλύφθηκαν όλα τα προβλήματα για την ίδια. Πλέον, αντιμετωπίζει πρόβλημα και με την υπηρεσία της, στην οποία υποχρεούται να παραμένει 8 ώρες καθημερινώς, με αποτέλεσμα όλα τα σχέδια που έκανε να παραπέμπονται στις καλένδες. «Ο πρωταθλητισμός δεν μπορεί να γίνει με αυτόν τον τρόπο», ισχυρίστηκε.

Ο Ολυμπιακός ήταν εκεί, όταν η αθλήτριά του τον ήθελε περισσότερο. Για τη Φέρρα η σημασία του στη ζωή της υπερτερεί του «επαγγελματικού» πλαισίου και παραπέμπει σε κάτι περισσότερο ζωτικό. Η παραμονή της στον σύλλογο της δίνει, ως εκ τούτου, επιπρόσθετη χαρά. Διότι αυτή, φέτος, μπορεί να συνεπάγεται και την οριστική, μέχρι το τέλος της καριέρας της.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη τέθηκε πρακτικό ζήτημα φυγής σου από τον Ολυμπιακό. Εν τούτοις, καταφέρατε να τα βρείτε και παρέμεινες στον σύλλογό σου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αρχικά, δεν ήθελα να φύγω από τον Ολυμπιακό ως σύλλογο, αυτό εννοείται. Απλώς επειδή υπήρχαν κάποιες δυσκολίες που όλοι τις γνωρίζουμε, αυτός ήταν και ο λόγος. Η φετινή χρονιά είναι, για μένα, πολύ κρίσιμη. Παρ’ όλα αυτά μίλησα με τον κύριο Κουντούρη και βρέθηκε μία λύση που μπόρεσαν να ικανοποιηθούν και οι δύο μεριές.

Ε: Αυτό για σένα πρέπει να είναι πολύ σημαντικό.

Α: Δεν είναι κρυφό. Είμαι γαυράκι, στον σύλλογο από 11 χρονών, γέννημα θρέμμα Πειραιώτισσα. Εννοείται ότι προτεραιότητά μου ήταν η παραμονή μου.

Ε: Πώς κινήθηκαν από τη διοίκηση, όταν έμαθαν ότι σκέφτεσαι να αποχωρήσεις;

Α: Από την αρχή που έμαθε ο Μιχάλης Κουντούρης ότι είχα τη σκέψη να αποχωρήσω, ενδιαφέρθηκε ώστε να μην μπορεί να γίνει τέτοια κίνηση και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μου. Μάλιστα, μιλούσαμε σχεδόν καθημερινά στο τηλέφωνο, για να διευθετηθεί το ζήτημα της παραμονής μου. Εκανε όποια κίνηση έπρεπε ώστε να μη χρειαστεί να το σκεφτώ περισσότερο. Υπήρξαν και άλλοι άνθρωποι που έπαιξαν τον ρόλο τους για να παραμείνω, όπως ο Γιώργος Σαρρής.

Ε: Πώς βοήθησε;

Α: Εκανε τις δικές του ενέργειες, από τη μεριά του έπαιξε σημαντικό ρόλο. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε αυτό, αλλά ήταν και εκείνος ένας παράγοντας που με κράτησε στην ομάδα.

Ε: Όταν τελείωσαν όλα και παρέμεινες;

Α: Ημουν πολύ χαρούμενη, ουσιαστικά δεν ήθελα να φύγω από τον Ολυμπιακό ως σύλλογο. Όπως είπα, ήθελα να έχω καλές συνθήκες για την προετοιμασία μου.

Ε: Για σένα, πάντως, είναι κάτι παραπάνω από μια απλή ομάδα στην οποία βρίσκεσαι.

Α: Ο Ολυμπιακός είναι ο πρώτος σύλλογός μου και ο μοναδικός.

Ε: Από τη στιγμή που ξεπεράστηκε αυτός ο σκόπελος, είναι, πια, πιο εύκολο να πεις ότι θα μείνεις στην ομάδα μέχρι να σταματήσεις;

Α: Δεν ξέρω αν είναι πιο εύκολο, αλλά γνωρίζω ότι πολύ θα το ήθελα. Να βρίσκονται πάντα λύσεις και σε αυτήν την περίπτωση δεν είμαι χαζή, για να θέλω να φύγω. Θα ήθελα να παραμείνω μέχρι να τελειώσω την καριέρα μου στον στίβο.

Ε: Είχες πρόταση από κάποιον άλλο σύλλογο για να φύγεις;

Α: Ναι, μου είχε κάνει ο ΑΠΟΕΛ Λακωνίας. Αν δεν γινόταν να συνεχίσω στον Ολυμπιακό, εκεί θα πήγαινα.

ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ

Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι, για τη Φέρρα, ένας βατός στόχος. Το όριο στα 200μ. δεν είναι μακριά από τις δυνατότητές της και η σπρίντερ του Ολυμπιακού μπορεί να σκέφτεται ότι θα δώσει το «παρών» στη σπουδαιότερη αθλητική διοργάνωση, εκπληρώνοντας ένα από τα όνειρά της. Για να γίνει αυτό, όμως, χρειάζεται προσήλωση στις προπονήσεις και χρόνος για την προετοιμασία της. Τις τελευταίες τέσσερις μέρες αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με την υπηρεσία της και αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας για την εξέλιξή της, καθώς η «ερυθρόλευκη» αθλήτρια έχει κάνει ένα πλάνο προπονήσεων με τη Στέλλα Νικολαΐδου, το οποίο ελπίζει να μην πάει χαμένο, μαζί με το όνειρό της. Πριν από το ραντεβού του Λονδίνου υπάρχει, βεβαίως, εκείνο του Ελσίνκι, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο οποίο θέλει σίγουρα να βρίσκεται.

Ε: Νέα χρονιά, πλούσια σε στόχους. Σίγουρα έχεις κάτι στο μυαλό σου, για το πού θέλεις να σε βρει το καλοκαίρι.

Α: Στόχος μου είναι, φυσικά, το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο είναι μέσα τις δυνατότητές μου. Απέχω 19 εκατοστά, είναι 23.36, ενώ ο καλύτερος χρόνος μου είναι το 23.55. Υπάρχει και το Ευρωπαϊκό του Ελσίνκι, που φυσικά και εκεί θέλω να είμαι παρούσα.

Ε: Εχουν βγει όρια για αυτήν τη διοργάνωση;

Α: Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν έχει βγάλει ακόμα, αλλά σίγουρα θα είναι κοντά στον χρόνο μου.

Ε: Από την περυσινή χρονιά τι κρατάς;

Α: Μία ή άλλη μου ήρθε. Δεν μπορώ να πω ότι η τέταρτη θέση στα 200μ. μίας Ολυμπιάδας Ενόπλων Δυνάμεων δεν ήταν επιτυχία, όσο κι αν δεν ήμουν ικανοποιημένη, επειδή θεωρούσα ότι μπορούσα να τα πάω καλύτερα. Μετά, βέβαια, ήμουν έτοιμη να κάνω έναν πολύ καλό χρόνο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά δυστυχώς ήρθε ο τραυματισμός στον προκριματικό των 100μ., που δεν με άφησε να το κυνηγήσω. Εκεί ήμουν για πολύ καλή επίδοση.

Ε: Φέτος λες να τα καταφέρεις; Διότι, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, αντιμετωπίζεις ένα θέμα με την υπηρεσία σου, που μπορεί να σε αφήσει πίσω.

Α: Αρχικά, έχω πρόβλημα με τη δουλειά, πρέπει να βρεθούν κάποιες λύσεις ώστε να μπορέσω να διευκολυνθώ στις προπονήσεις μου, είτε μένοντας στην υπηρεσία μου ή παίρνοντας μετάθεση για την ΥΦΑΑ.

Ε: Τι ακριβώς είναι αυτό που πρέπει να λύσεις;

Α: Το πρόβλημα με την υπηρεσία μου είναι ότι καλούμαι να είμαι παρούσα εκεί 8 ώρες. Αυτό σημαίνει, πρώτον, ότι θα χάνω τις πρωινές προπονήσεις και, δεύτερον, ότι θα είμαι πολύ κουρασμένη στις απογευματινές.

Ε: Αυτό σημαίνει ότι γίνεται και πιο δύσκολη η αποστολή σου.

Α: Σε περίπτωση που συνεχίσω να δίνω το «παρών», θα είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρω.

Ε: Εχετε κάνει σχεδιάγραμμα με την προπονήτριά σου; Εχετε πει ότι θα πάρεις μέρος σε κάποια μίτινγκ;

Α: Δεν έχουμε θέσει πλάνο για τους αγώνες, απλώς έχουμε στο μυαλό μας το Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς. Προς αυτόν τον στόχο πορευόμαστε.

Ε: Πάντως, έχεις ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία σου, με διπλές προπονήσεις μάλιστα.

Α: Εχω ξεκινήσει, αλλά τις τελευταίες μέρες, μετά την κλήση μου και στη δουλειά, αναγκαστικά έχω σταματήσει. Τρέχω να βρω κάποια λύση με τη δουλειά, δεν έχω βρει ακόμα.

Ε: Στις συζητήσεις που έχεις κάνει μέχρι τώρα με το αρχηγείο, βλέπεις καλή διάθεση; Θέλουν να σε βοηθήσουν.

Α: Στα λόγια υπάρχει καλή διάθεση, αλλά η διαφορά ανάμεσα στα έργα μπορεί να είναι μικρή, αλλά μπορεί να είναι και χαώδης. Ελπίζω να μη μείνουμε στα λόγια και να βρεθεί ικανοποιητική λύση, την οποία χρειάζομαι πάρα πολύ.

Ε: Οσον αφορά στους τραυματισμούς, δεν έχεις βγάλει κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα. Γιατί εσύ έχεις παράδοση σε αυτά.

Α: Όχι, δόξα τω Θεώ. Φτύσε με να μη ματιάσεις.

Ε: Ακούστηκε ότι είχες κάνει σκέψεις να φύγεις από την προπονήτριά σου και να ξεκινήσεις προπονήσεις με άλλον προπονητή.

Α: Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ούτε είχε γίνει οποιαδήποτε συζήτηση. Φυσικά υπήρχαν κάποια προβλήματα που έπρεπε να λύσουμε, αλλά έτσι έγινε. Και παρέμεινα με την προπονήτριά μου, όπως ήθελα.

Ε: Τι είδους προβλήματα σας διαφοροποιούσαν;

Α: Στο θέμα των ωρών των προπονήσεων. Βλέπαμε ότι ο καθένας έχει τα ωράριά του και ότι η συνεργασία μας ήταν δύσκολη, αλλά δεν ήταν αρκετό για να μας χωρίσει.

Ε: Τότε πώς βγήκε όλο αυτό το θέμα;

Α: Σου ξαναλέω, δεν σκέφτηκα να φύγω από τη Στέλλα. Απλώς κάνουμε πλάκα στην προπόνηση, μου λέει, «αν δεν σου αρέσω να πας σε άλλο προπονητή», ή της λέω, «δεν σε αντέχω άλλο, θα φύγω». Πιθανότατα κάποιος κακοπροαίρετος άκουσε ένα τέτοιο αστειάκι και το προχώρησε παρακάτω. Ασφαλώς δεν ισχύει τίποτα τέτοιο.

Ε: Φυσικά, τόσα χρόνια που γνωρίζεστε επιτρέπονται τέτοια αστεία.

Α: Με τη Στέλλα είμαστε όχι μόνο προπονήτρια και αθλήτρια, αλλά μάνα και κόρη, αδελφές. Εχουμε πολύ κοντινή σχέση, είναι ο άνθρωπός μου, την αγαπάω. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο μετά από αυτό και κατάλαβε ότι επρόκειτο για παρεξήγηση. Όλα καλά.».

Διαβάστε επίσης

«Ο δυσκολότερος αγώνας»

«Ο δυσκολότερος αγώνας»

Ο δρομέας του Θρύλου Δημήτρης Θεοδωρακάκος παρευρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου για τον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.

«Ερυθρόλευκες» βραβεύσεις

«Ερυθρόλευκες» βραβεύσεις

Τέσσερα βραβεία από τα 8 που δόθηκαν σε αθλητές της Α1 βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών και της Α1 πόλο Ανδρών και Γυναικών πήγαν σε «ερυθρόλευκα» χέρια.

Νικητής ο Θεοδωρακάκος στα 10χλμ.

Νικητής ο Θεοδωρακάκος στα 10χλμ.

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος πρώτευσε την Κυριακή στα 10 χιλιόμετρα του 1ου αγώνα Ρεματιάς Χαλανδρίου και έδωσε τα… διαπιστευτήριά του ενόψει του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.