Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές

Ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές
Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011 - 16:03

Η τελευταία της μισής ντουζίνας κολυμβητών που απέκτησε ο Ολυμπιακός, δηλαδή η 24χρονη Μάρθα Μάτσα, ήταν και η κορδέλα στο δώρο που στάλθηκε στην πλατεία Αλεξάνδρας και που ο φάκελος, τον οποίο άνοιξαν οι ιθύνοντες του τμήματος κολύμβησης, γράφει «53ο πανελλήνιο πρωτάθλημα».

Είναι αδιαμφισβήτητο φαβορί ο Ολυμπιακός για να κατακτήσει και την κούπα η οποία θα κριθεί τον ερχόμενο Μάιο. Η Μάτσα είναι κολυμβήτρια με προδιαγραφές ευρωπαϊκών διοργανώσεων, στα 24 της πόρω απέχει από το να θεωρηθεί ότι έχει πιάσει το ταβάνι της. Η Μάτσα θα διεκδικήσει το όριο για το Ευρωπαϊκό της Αμβέρσας και του Αϊντχόφεν (15-27 Μαΐου 2012), αλλά ο πραγματικός στόχος της είναι το ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (27 Ιουλίου- 12 Αυγούστου 2012), το οποίο θα είναι το τρίτο στην καριέρα της και αυτό δεν είναι μικρό επίτευγμα, ειδικά για κολυμβητές- σπρίντερ. Συν τοις άλλοις, ο «πειρασμός» της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος δεν μπορεί παρά να συνιστά στόχο για την ίδια.

Η Μάτσα είναι ψηλή και σπρίντερ, πάει, δηλαδή, ασορτί με τον Οδυσσέα Μελαδίνη, μάλιστα είναι και οι δύο κολυμβητές που ειδικεύονται στις μικρές αποστάσεις, στα 50μ. και στα 100μ. ελεύθερο, και που προπονούνται στη Θεσσαλονίκη, ψάχνοντας να βρουν διέξοδο με τις δυσμενείς συνθήκες, η κορύφωση των οποίων είναι τα κολυμβητήρια που κλείνουν. Η Μάτσα, γεννημένη στις 5 Απριλίου του 1987, είναι πολλά χρόνια στο κουρμπέτι, μάλιστα στις 20 Δεκεμβρίου του 2003 είχε κάνει πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο, κολυμπώντας σε 25.81 την απόσταση στο πλαίσιο του Γκραν Πρι «Αλεξάνδρεια», ενώ στις 15 Νοεμβρίου του ίδιου έτους κολύμπησε τα 50μ. πεταλούδα (είδος στο οποίο επίσης ειδικεύεται) σε 27.77, για να πετύχει την καλύτερη επίδοση τότε, σε ημερίδα 25άρας της Θεσσαλονίκης. Συν τοις άλλοις, διακρίνεται για τις ικανότητές της και στο ύπτιο. Είχε, άλλωστε, το πανελλήνιο ρεκόρ 50άρας πισίνας για σχεδόν ενάμιση χρόνο. Στις 18 Μαρτίου του 2008 κολύμπησε σε 29.69 τα 50μ. του συγκεκριμένου είδους στο Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν και το κράτησε έως τις 15 Ιουλίου του 2009, όταν η επίσης πολύ ικανή Ασπασία Πετραδάκη έκανε 29.32 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα για μικρές ηλικίες, που έγινε στο Μαρούσι. Ανήκε στον Άρη, πριν μεταγραφεί στον Ολυμπιακό, ενώ πριν το 2008, όταν και μεταγράφηκε στους «κιτρινόμαυρους» της Θεσσαλονίκης, ήταν μέλος και γαλουχούταν στα νάματα του (πρωτ)αθλητισμού από τον σύλλογο της ΧΑΝΘ.

Με αυτήν τη μεταγραφή ολοκληρώθηκε το ρόστερ του Ολυμπιακού. Έξι είναι τα αποκτήματα της ομάδας, με τους ιθύνοντές του να κάνουν πολύ σωστή διαχείριση και να μην παρεκκλίνουν από τον προϋπολογισμό που τους είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης. Η Μάτσα ήταν ο επίλογος, με τους Λίζα Φλοκοπούλου, Κέλυ Αντύπα, Κωνσταντίνο Μαρκόζη, Γιάννη Γκιόκα και Τριανταφυλλιά Διακουμάκου να συμπληρώνουν τη νέα παρέα. Καλορίζικοι.

Διαβάστε επίσης

Λουκέτο στο «Καπαγέρωφ»

Λουκέτο στο «Καπαγέρωφ»

Το ένα κολυμβητήριο κλείνει μετά το άλλο και οι ομάδες πόλο του Ολυμπιακού μπορεί να αρχίσουν να ψάχνουν για έδρα.

Νικητής ο Θεοδωρακάκος στα 10χλμ.

Νικητής ο Θεοδωρακάκος στα 10χλμ.

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος πρώτευσε την Κυριακή στα 10 χιλιόμετρα του 1ου αγώνα Ρεματιάς Χαλανδρίου και έδωσε τα… διαπιστευτήριά του ενόψει του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας.