Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Όλα κόκκινα στον Άλιμο

Όλα κόκκινα στον Άλιμο
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011 - 06:17

Από την κούρσα του Δημήτρη Χασιώτη στα 200μ. ύπτιο, ως το τελευταίο κατοστάρι του Σπύρου Γιαννιώτη στα 800μ. ελεύθερο και από τη… θηλυκή εταιρεία συντριβών που άνοιξαν οι Λυμπερτά και Χαλκίδη, έως την τριπλέτα των τριών «ερυθρόλευκων» στα 50μ. πεταλούδα, τη φοβερή εμφάνιση των τεσσάρων μανιασμένων κολυμβητών στη σκυταλοδρομία 4x100μ. ελεύθερο και το ξέσπασμα της Νόρας Δράκου στο τελευταίο κατοστάρι του αντίστοιχου ομαδικού αγωνίσματος των Γυναικών, ήταν όλα Ολυμπιακός. Ακόμα και εκείνα που δεν ήταν πρώτα: το 2-3 στα 200μ. ελεύθερο των Στυλιανού και Λιώση, η τρίτη και τέταρτη θέση των Μελαδίνη και Σκουτέλα στο αντίστοιχο αγώνισμα για άρρενες, η πέμπτη θέση της Λέτσιου στα 100μ. πρόσθιο, αλλά και του Καλαφάτη- με έκτο τον Σημαντήρα- στα 1.500μ.

Τα χλιαρά και γεμάτα αυτοπεποίθηση χειροκροτήματα του Νίκου Γέμελου όταν ο Αποστόλης Τσαγκαράκης αύξανε τη διαφορά από τον Εθνικό, το χρονόμετρο που έδειξε στον Σπύρο Γιαννιώτη για να του πει πόσο καλός ήταν στα 800μ., ο Μπιτσάκης που φώναζε «δώστε μπύρα στον παππού» μαζί με την υπόλοιπη «ερυθρόλευκη» κομπανία και, γενικώς, η οσμή του χλωρίου, προπονητές, κολυμβητές, ήλιος και πισίνα που βγάζει αφρούς από μύες, από δυνατά χέρια και πόδια που χτυπάνε το νερό λες και η τελευταία επιθυμία τους είναι συνδυασμός ενός ύμνου στην ελευθερία και μίας υδάτινης πορείας προς τη δόξα. Έχει φασαρία, έχει φυσιογνωμίες, έχει κίνηση, έχει ιστορία πίσω του και τη στιγμή που τα γεγονότα συμβαίνουν

Ο Ολυμπιακός θα πάρει το 52ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και οι κόκκινες και άσπρες μπλούζες θα γεμίσουν στο βάθρο των νικητών. Δε μας νοιάζει αυτό, βέβαια, αλλά το πού θα πάνε το βράδυ της Παρασκευής και σε ποιο funky μπαράκι θα τα πιουν. Η Λυμπερτά και ο Γιαννιώτης, βέβαια, θα λείπουν στο Λονδίνο, αλλά οι σεσημασμένοι για το χιούμορ και την ευαισθησία τους «ερυθρόλευκοι» κολυμβητές κάπως θα αποδώσουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τούτο είναι κυριολεκτικό, μια και οι δύο είναι κολυμβητές παγκόσμιου επιπέδου.

Οι Δημήτρης Χασιώτης, Σπύρος Γιαννιώτης, Μαριάννα Λυμπερτά και Στέφανος Δημητριάδης μίλησαν στο gavros.gr, που κατέγραψε τα τελευταία 30 μέτρα της κούρσας των 200μ. ύπτιο, τα οποία κατέληξαν σε νίκη του Χασιώτη.

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμιοι «ερυθρόλευκοι»

Παγκόσμιοι «ερυθρόλευκοι»

Το θέμα του "ΓΑΥΡΟΥ" του Σαββάτου με τους αθλητές του Ολυμπιακού που έχουν κατακτήσει μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.