Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Σούπερ Δράκου στη Σανγκάη

Σούπερ Δράκου στη Σανγκάη
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011 - 07:54

Πανελλήνιο ρεκόρ και πρόκριση σημείωσε η εντυπωσιακή Νόρα Δράκου στα 50μ. ύπτιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης. Η Πατρινή προκρίθηκε στον ημιτελικό του αγωνίσματος με τον εντυπωσιακό χρόνο 28.46, καταρρίπτοντας το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, το 28.60 που είχε σημειώσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, στις 9 Αυγούστου του 2010.

Η Δράκου ανησυχούσε, πριν φύγει για τη Σανγκάη, διότι δεν κατέβαινε το 28.60 σε προηγούμενες προσπάθειές της, αλλά αποδείχθηκε ότι είναι αθλήτρια μεγάλων αγώνων, όπως επίσης και το γεγονός ότι ο προπονητής της, Γιώργος Λεκάκης, αλλά και ο βοηθός Βασίλης Δροσόπουλος, είχαν λόγους για να είναι αισιόδοξοι για την προσπάθειά της. Η Πατρινή προκρίθηκε με τον δέκατο καλύτερο χρόνο στον ημιτελικό του μεσημεριού της Τετάρτης, αφού διένυσε την πισίνα ακριβώς όπως η Ισπανίδα Μερσέντες Πέρις Μινγκέτ. Τον καλύτερο χρόνο είχε η «γοργόνα της Ρωσίας», η πανύψηλη Αναστασία Ζούεβα, που έκανε 28.20, κολυμπώντας στην έκτη σειρά, δηλαδή σε εκείνη που βρισκόταν και η Δράκου.

Η κολυμβήτρια του Ολυμπιακού είναι συνήθως βελτιωμένη στον απογευματινό αγώνα της, σε σχέση με τον πρωινό και μπορεί, εφόσον την ευνοήσει λίγο ο αργός ρυθμός στις υπόλοιπες σειρές, να διεκδικήσει μία θέση στον τελικό του αγωνίσματος, κάτι που θα είναι πρωτοφανής επιτυχία για την ίδια. Η αρχή, πάντως, στο πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας της ήταν τέλεια για τη Δράκου.

Καλό χρόνο έκανε και ο Οδυσσέας Μελαδίνης, που κολύμπησε σε 49.71 τα 100μ. ελεύθερο, στην 11η προκριματική σειρά, πολύ κοντά στο ατομικό ρεκόρ του (49.57). Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού πλασαρίστηκε 30ος, αφού οι χρόνοι ήταν χαμηλοί για εκείνον. Είναι χαρακτηριστικό ότι 18 κολυμβητές έκαναν κάτω από 49 δευτερόλεπτα, ενώ εικοστός ήταν ο σπουδαίος, "χρυσός" Ολυμπιονίκης στα 4x100μ. ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, Τζέισον Λίζακ, ο οποίος έμεινε εκτός ημιτελικών.

Διαβάστε επίσης

«Ερυθρά»... θάλασσα

«Ερυθρά»... θάλασσα

H συνέντευξη του Αιμίλιου Παπαθανασίου και του Αλέξανδρου Δραγούτση στον «ΓΑΥΡΟ» της Κυριακής 24 Ιουλίου.

Υδάτινος κόσμος

Υδάτινος κόσμος

Προμηνύεται σπουδαίο τουρνουά κολύμβησης στο Οριένταλ Σπορτς Σέντερ της Σανγκάης. Πού κρύβονται τα παγκόσμια ρεκόρ;