Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Η μεγάλη στιγμή της Μαριάννας

Η μεγάλη στιγμή της Μαριάννας
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011 - 20:47

Στις 4 τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου, η Μαριάννα Λυμπερτά θα πέσει στο νερό της τεχνητής παραλίας Τζινσάν Σίτι Μπιτς, για να κολυμπήσει στα 10 χλμ. ανοικτής θάλασσας και έχει ως στόχο- όπως και η Κέλυ Αραούζου, μία θέση στην πρώτη δεκάδα, ώστε να προκριθεί μπάι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (27 Ιουλίου- 12 Αυγούστου 2012) και να μην μπει σε διαδικασία σκέψης για το αν θα συνεχίσει, την επόμενη χρονιά. Το ίδιο θέλει (χωρίς δίλημμα για το αν θα πέσει στο νερό και τη σεζόν 2011-12, η Κέλυ Αραούζου. Είναι αναμφισβήτητο ότι και οι δύο κολυμβήτριες έχουν τη δυνατότητα και τις ικανότητες για να τα καταφέρουν, τόσο που θα είναι έκπληξη το να μην το κάνουν. Οι δύο τους, άλλωστε, θριάμβευσαν πέρυσι τον Αύγουστο, με τη Λυμπερτά να κατακτά το χάλκινο και την Αραούζου το ασημένιο μετάλλιο στα 5 χλμ. στη λίμνη Μπάλατον της Βουδαπέστης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι δυσκολίες της χρονιάς που πέρασαν, δεν υπάρχουν πια για τη Μαριάννα Λυμπερτά. Μένοντας σιδηροδέσμια στην Αθήνα, λόγω υπηρεσίας, η κολυμβήτρια του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να ακολουθήσει την προετοιμασία των κολυμβητών της ανοικτής θάλασσας για τον Βόλο. Προετοιμάστηκε σε γνωστά ύδατα με τον προπονητή της, Μίλτο Κανελλόπουλο και ασχολήθηκε και με τα 1.500μ. στην πισίνα. Όταν πια, στις 17 Ιουνίου, έπιασε στη Ρώμη και στους «Επτά Λόφους» (Σέτε Κόλι) το όριο για το αγώνισμα της πισίνας, τότε ανακουφίστηκε. Αλλά τα πράγματα- όπως φαίνεται και από τη φροντίδα των κολυμβητηρίων και από την τρυφερότητα που η πολιτεία φέρεται στους αθλητές- δεν πρόκειται να γίνουν καλύτερα. Το στοίχημα της Λυμπερτά δεν έχει να κάνει μόνο με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως αυτόφωτο κατόρθωμα: κυρίως, με το να μείνει ακόμα ένα χρόνο στην κολύμβηση, για να αποχωρήσει με την ησυχία της τον Αύγουστο του 2012 και να αφοσιωθεί στην εργασία της. Εκτός κι αν, σε αυτήν την ολυμπιακή χρονιά, υπάρξουν κάποιες (φυσιολογικές) διευκολύνσεις.

Η Λυμπερτά θα μείνει στη Σανγκάη και μετά τους αγώνες της ανοικτής θάλασσας, αφού έχει και τον ανταγωνισμό της πισίνας. Το τουρνουά της κολύμβησης στο κλειστό κολυμβητήριο του Οριένταλ Σπορτς Σέντε ξεκινά στις 24 Ιουλίου. Μέχρι τότε ελπίζει ότι θα έχει δέσει τον λονδρέζικο γάιδαρό της και θα μπορεί να χαρεί τις υπόλοιπες συμμετοχές της. Για να γίνει αυτό, όλα αρχίζουν και τελειώνουν σήμερα. Δεύτερη ζωή δεν έχει. Αλλιώς, ζήσε... Μαριάννα μου να φας Απρίλη. Τον τέταρτο μήνα του 2012 θα γίνει ο προολυμπιακός αγώνας.

Διαβάστε επίσης

Στον τελικό η Φέρρα

Στον τελικό η Φέρρα

Η Ανδριάνα Φέρρα προκρίθηκε στον τελικό των 200μ. στην Ολυμπιάδα Ενόπλων Δυνάμεων που διεξάγεται στο Ρίο.

«Κομάντο» στο Ρίο

«Κομάντο» στο Ρίο

Η Ανδριάνα Φέρρα και ο Γιώργος Ήλτσιος αναχωρούν την Παρασκευή για την Ολυμπιάδα Ενόπλων Δυνάμεων που θα διεξαχθεί στο Ρίο.

Πλάτη από την Μαρία στα 4x100μ.

Πλάτη από την Μαρία στα 4x100μ.

Η Μαρία Καρασταμάτη μπορεί να μην αγωνιστεί στα 100μ. του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος (ΟΑΚΑ, 29-30 Ιουλίου), αλλά θα βάλει πλάτη στα 4x100μ.