Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Όλα ήταν special!

Όλα ήταν special!
Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011 - 05:44

Η βραδιά ήταν υπέροχη. Και η παρουσία όλων αυτών των ξεχωριστών αθλητών και των χιλιάδων θεατών που βρέθηκαν στις εξέδρες του Καλλιμάρμαρου Σταδίου, έκαναν την τελετή έναρξης των Special Olympics ακόμη πιο ιδιαίτερη!

Μελανό σημείο η απουσία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος δεν έδωσε το παρών για να μιλήσει, αν και έτσι αναφερόταν στο πρόγραμμα. Δεν αποκλείεται, βέβαια, με την παρουσία του τα πράγματα να ήταν... χειρότερα.

Στα της τελετής, όμως, ο κόσμος υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά και επευφημίες τους 10.000 ξεχωριστούς αθλητές των 183 αποστολών από όλο τον κόσμο! Την παρουσίαση της τελετής έκαναν ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Πόπη Τσαπανίδου και ο ιστοπλόος Γιάννης Στρατηγόπουλος, ενώ την έναρξη των αγώνων κύρηξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Στις κερκίδες ήταν πολλές διεθνείς προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος του κινήματος των Special Olympics, Τιμ Σράιβερ, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννα Δεσποτοπούλου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η σύζυγος του αντιπροέδρου της Αμερικής, Τζιλ Μπάιντεν.

Η μουσική και τα χορευτικά ήταν σε αφθονία, ενώ στη συνέχεια τη... σκυτάλη πήρε η γνωστή Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Βανέσα Γουίλιαμς, αλλά και ο Έλληνας τενόρος, Μάριος Φραγκούλης. Την υπέροχη βραδιά «έντυσε» μουσικά ο μεγάλος Στίβι Γουόντερ και μαζί του ήταν ο τενόρος, Βιτόριο Γκριγκόλο, ο οποίος, μαζί με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ερμήνευσε ζωντανά, σε παγκόσμια, πρώτη μετάδοση, το επίσημο τραγούδι των αγώνων (το οποίο έχει γράψει ο Στέφανος Κορκολής). Ειδικές παρουσιάσεις έκαναν η Μαρία Μενούνος και η Κινέζα ηθοποιός, Ζανγκ Ζιγί.

Αθλητές με ξεχωριστές ικανότητες από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο απηύθυναν μηνύματα ανθρωπιάς, κατανόησης και αγάπης προς το διαφορετικό και ξεχωριστό και συγκίνησαν! Τώρα πια, let the games begin!

Διαβάστε επίσης

Έξι νίκες στο Διασυλλογικό

Έξι νίκες στο Διασυλλογικό

Παραγωγική ήταν η τρίτη μέρα του τέταρτου ομίλου του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος για τους αθλητές του Ολυμπιακού.

Ο κουλ Χονδροκούκης

Ο κουλ Χονδροκούκης

Ένα άλμα στα 2,06μ., για τον σύλλογο και τώρα πολλή προπόνηση. Ο Δημήτρης Χονδροκούκης προετοιμάζεται για την Νταεγού.

Τρεις πρωτιές για Θρύλο

Τρεις πρωτιές για Θρύλο

Ο Ολυμπιακός είχε θετικό απολογισμό την πρώτη μέρα του δ’ ομίλου του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος, που έγινε στα βοηθητικά Κ1 και Κ2 του ΟΑΚΑ.

Δεύτερος ο Τσάκωνας

Δεύτερος ο Τσάκωνας

Με άλμα στα 7,56μ. ο Γιώργος Τσάκωνας κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον αγώνα του μήκους στο μίτινγκ «Pavel Pavlov» της Σόφιας.