Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Τέσσερις στα «Βενιζέλεια»

Τέσσερις στα «Βενιζέλεια»
Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011 - 01:58

Δυνατή εκπροσώπηση θα έχει ο Ολυμπιακός στο μίτινγκ στίβου «Βενιζέλεια», που γίνεται το Σάββατο, 11 Ιουνίου, στα Χανιά, αφού τέσσερις «ερυθρόλευκοι» αθλητές θα λάβουν μέρος στον αγώνα που είναι αξιολογημένος και δίνει την πρόκριση για την εθνική ομάδα και το «Μπρούνο Τζάουλι» (18-19 Ιουνίου, Σμύρνη).

Πλην του Δήμου Μαγγίνα, ο οποίος έχει εξασφαλίσει τη θέση του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων, μετά τη νίκη του στα 3.000μ. στο 1ο ελληνικό γκραν πρι της Έδεσσας, στις 25 Μαΐου, οι υπόλοιποι τρεις αθλητές είναι διατεθειμένοι να τα δώσουν όλα, προκειμένου να προκριθούν στην εθνική ομάδα.

Η Αθανασία Πέρρα επιστρέφει στους στίβους μετά την 1η Ιουνίου και τη θλάση του οπίσθιου μηριαίου που υπέστη στο Γκαλά της Φιλοθέης και επιζητά την πρώτη θέση. Η τριπλουνίστρια του Ολυμπιακού θα έχει έντονο συναγωνισμό, στα πρόσωπα των Βούλας Παπαχρήστου και Νίκης Πανέτα, αλλά και της Ιωάννας Γραμματικοπούλου. Η πρώτη πήδηξε 14,34μ. στη Φιλοθέη και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νταεγού (27 Αυγούστου- 4 Σεπτεμβρίου). Η Πέρρα πονάει στο ισχίο την ώρα του πατήματος, αλλά τα άλματά της στην προπόνηση είναι ικανοποιητικά και θα αγωνιστεί έχοντας καλή ψυχολογία.

Ο Γιώργος Κουτσοθεοδώρου θέλει να κάνει κάτω από 10.50 και θεωρεί ότι με αυτόν τον χρόνο θα επικρατήσει στην κούρσα, ενώ, εφόσον δεν τα καταφέρει, φιλοδοξεί ότι θα είναι στην πρώτη τριάδα των νικητών, για να είναι μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4χ100μ. στο «Μπρούνο Τζάουλι».

Η Δωροθέα Καλπακίδου δεν έχει πολλές φιλοδοξίες από τον αγώνα των Χανίων, βάσει της προετοιμασίας που έχει πραγματοποιήσει τη φετινή περίοδο. Ωστόσο η δισκοβόλος του Ολυμπιακού, που θεωρεί τη σεζόν μεταβατική, αφού η επόμενη είναι ολυμπιακή χρονιά και εκεί θα φορτσάρει, θα διεκδικήσει αυτό που της αναλογεί και έχει τις ικανότητες να βρεθεί στη Σμύρνη.

Τέλος, ο πιο ήσυχος από όλους τους «ερυθρόλευκους», ο Δήμος Μαγγίνας, θα κοντραριστεί στα 1.500μ. με τους Ανδρέα Δημητράκη και Κώστα Νακόπουλο και θέλει να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκεται, εν όψει της παρουσίας του στο «Μπρούνο Τζάουλι». Στόχος του είναι να τρέξει κάτω από 3.50.00.

Διαβάστε επίσης

«Ερυθρόλευκες» οι πισίνες

«Ερυθρόλευκες» οι πισίνες

Τέσσερις κολυμβητές του Ολυμπιακού αναχωρούν την Πέμπτη για να συμμετάσχουν σε μίτινγκ κολύμβησης του εξωτερικού.

Στην Πόλη ο Τσάκωνας

Στην Πόλη ο Τσάκωνας

Για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο της Νταεγού θα αγωνίζεται στην Κωνσταντινούπολη ο Γιώργος Τσάκωνας.

Πάει Σμύρνη ο Λίτσης

Πάει Σμύρνη ο Λίτσης

Ο Αλέξανδρος Λίτσης του Ολυμπιακού νίκησε στην ημερίδα-κριτήριο για τα 3.000μ. στιπλ και θα λάβει μέρος στο «Μπρούνο Τζάουλι».