Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Το οκτάρι του Τσάκωνα

Το οκτάρι του Τσάκωνα
Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011 - 03:22

Ιδανική πρεμιέρα στον ανοικτό έκανε το Σάββατο στα «Παπαφλέσσεια» ο Γιώργος Τσάκωνας.
Ο άλτης μήκους του Ολυμπιακού ξεπέρασε για πρώτη φορά (χωρίς ευνοϊκό άνεμο) το φράγμα των οκτώ μέτρων και έδειξε πως έχει τις δυνατότητες να πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νταεγού (είναι 8,10μ.).

Ο Τσάκωνας «προσγειώθηκε» για πρώτη φορά στην καριέρα του, χωρίς την εύνοια του ανέμου, στα 8,03μ. και κατέλαβε την 3η θέση, πίσω από τον Ρώσο Μένκοφ (8, 28μ.), και τον πρώην «ερυθρόλευκο» Λούη Τσάτουμα, που είχε καλύτερο άλμα στα 8,19μ. και έπιασε το όριο για την Νταεγού. Η επόμενη δοκιμασία για τον Τσάκωνα θα είναι στις 11 Ιουνίου στο διεθνές μίτινγκ της Κωνσταντινούπολης.

«Ο Γιώργος σε αυτό το μίτινγκ φάνηκε ότι λύθηκε και μπορεί να αποδώσει και καλύτερα», τόνισε στο «gavros.gr» ο προπονητής του, Δημήτρης Χατζόπουλος. Και συμπλήρωσε: «Εκτός από τη σταθερότητα στα άλματά του, που οφείλει να επιδείξει στους επόμενους αγώνες, με ενδιαφέρει να πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, διότι έδειξε πως το έχει».

Εκτός από τον Τσάτουμα, όριο για Νταεγού έπιασαν και οι Γερβάσιος Φιλιππίδης, Λεμπέσης στον ακοντισμό.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ: Μένκοφ (Ρωσία) 8,28μ., Τσάτουμας 8,19μ., Τσάκωνας 8,03μ., Τσούβα (Πορτογαλία) 7,65μ., Διαμαντάρας 7,53μ., Στάρτσακ (Πολωνία) 7,50μ., Σολντάτκιν (Ουκρανία) 7,46μ., Διακονικόλας 7,37μ., Καψής 7,25μ., Μινασιάν (Αρμενία) 7,11μ., Μιχαλέλης 7,11μ., Σαλαβούρας 6,69μ.

Διαβάστε επίσης

Δεύτερος ο Καραμουσαλής

Δεύτερος ο Καραμουσαλής

Δεύτερος πλασαρίστηκε ο Κώστας Καραμουσαλής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων, που έγινε στη Θεσσαλονίκη.