Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Με την 5η θέση και μετάλλιο επέστρεψε η αποστολή του Ολυμπιακού από το Dream Euro Cup

Με την 5η θέση και μετάλλιο επέστρεψε η αποστολή του Ολυμπιακού από το Dream Euro Cup
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 - 19:06

Με την συμπερίληψη να παίζει τον πρώτο και τον κυριότερο ρόλο ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στο Dream Euro Cup που διεξήχθη στην Ρώμη της Ιταλίας. Ένα τουρνουά το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσα από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Erasmus+.

Η ομάδα μας βρέθηκε στην ιταλική πρωτεύουσα με την πολύτιμη βοήθεια και αρωγή του Αστικού Μη Κερδοσκοπικού Συνεταιρισμού «ΕΔΡΑ», αλλά και το gipedaki.gr. Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 5η θέση στο τουρνουά ποδοσφαίρου σάλας, όπου συμμετείχαν συνολικά 12 χώρες. Σε ένα τουρνουά που πραγματοποιήθηκε με στόχο την ένωση των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, προωθώντας την κοινωνική ένταξή τους σε κάθε χώρα.

Στο τυπικό και αγωνιστικό κομμάτι, στον μικρό τελικό νικήτρια ήταν η Γερμανία επικρατώντας της ομάδας της Τσεχίας ενώ στον τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οι διοργανωτές Ιταλοί με την Ουγγαρία. Με τους γηπεδούχους να κατακτούν μάλιστα το τρόπαιο, σε ένα κατάμεστο από κόσμο γήπεδο.

Το τουρνουά στηρίχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος Erasmus+ και πραγματοποιήθηκε αυτή την περίοδο λόγω και της ευρωπαϊκής εβδομάδας του Be Active.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας πραγματοποιήθηκε από τους επικεφαλής κάθε συμμετοχικής χώρας σεμινάριο στο οποίο συζητήθηκαν θέματα ψυχικής υγείας και το κατά πόσο τα άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους ζητήματα μπορούν να βοηθηθούν μέσα από τον αθλητισμό.

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός στο 47ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά!

Ο Ολυμπιακός στο 47ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά!

Με το «μότο» των Ακαδημιών του «Πρώτα αθλητές, μετά πρωταθλητές», ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το 47ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά, την Παρασκευή (27/9) το πρωί, για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.