Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το meeting του προγράμματος “Road to Olympics” στη Μαδρίτη με συμμετοχή του Ολυμπιακού»

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το meeting του προγράμματος “Road to Olympics” στη Μαδρίτη με συμμετοχή του Ολυμπιακού»
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024 - 18:20

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες το δια ζώσης meeting του ευρωπαϊκού προγράμματος "Road to Olympics" στη Μαδρίτη, όπου συμμετείχε αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού. Το meeting είχε ως κύριο στόχο την παροχή καινοτόμων δεξιοτήτων και γνωστικής κατάρτισης σε αθλητές υψηλού επιπέδου, κυρίως από την Ουκρανία, αλλά και από άλλες χώρες. Μέσω της πρωτοποριακής μεθοδολογίας που ανέπτυξε το International Center Taekwondo, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να προωθήσει την ανάπτυξη των αθλητών τόσο σε αθλητικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας ένα σύγχρονο πλαίσιο εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια του meeting, πραγματοποιήθηκαν επίσης προπονήσεις, στις οποίες συμμετείχαν αθλητές του Ολυμπιακού μαζί με άλλους από την Ουκρανία. Μια από τις προπονήσεις επικεντρώθηκε στη «νοητική προπόνηση», μια μέθοδο που συνδυάζει την πνευματική προετοιμασία με τη βελτίωση της φυσικής απόδοσης. Η μέθοδος αυτή ερευνά την αλληλεπίδραση της άσκησης με τη συγκέντρωση, εκπαιδεύοντας το μυαλό των αθλητών.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Erasmus+ και υλοποιήθηκε κατά την ευρωπαϊκή εβδομάδα Be Active. Τέλος, έχει ήδη προγραμματιστεί το επόμενο meeting στην Ελλάδα σε έξι μήνες, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγεται.

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός στο 47ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά!

Ο Ολυμπιακός στο 47ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά!

Με το «μότο» των Ακαδημιών του «Πρώτα αθλητές, μετά πρωταθλητές», ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το 47ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά, την Παρασκευή (27/9) το πρωί, για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.