Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ο Ολυμπιακός στο 47ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά!

Ο Ολυμπιακός στο 47ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά!
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 - 18:31

Με το «μότο» των Ακαδημιών του «Πρώτα αθλητές, μετά πρωταθλητές», ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το 47ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά, την Παρασκευή (27/9) το πρωί, για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Ο Διευθυντής των Ακαδημιών του Θρύλου, Μανώλης Τσιρογιάννης, προπονητές βόλεϊ, χάντμπολ, ξιφασκίας, στίβου, τένις, ιστιοπλοΐας και kickboxing, καθώς και οι αθλητές Ραφαήλ Κουμεντάκης (ομάδα βόλεϊ Ανδρών) και Κώστας Κοτανίδης (ομάδα χάντμπολ), έδωσαν το «παρών» στο σχολείο του Πειραιά, στα Καμίνια και αφού εξήγησαν στα παιδιά τη μεγάλη σημασία του αθλητισμού στη ζωή τους, έπαιξαν μαζί τους πολλά αθλήματα, σε μία μέρα με πολύ παιχνίδι, διασκέδαση και... χαμόγελα!

«Πρώτα αθλητές, μετά πρωταθλητές! Πολύ σημαντική η σωματική υγεία των παιδιών»

Δηλώσεις:

Μανώλης Τσιρογιάννης: «Ημέρα σχολικού αθλητισμού σήμερα. Οπως λέγανε και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, νους υγιής εν σώματι υγιεί. Πολύ σημαντικό να βάλουμε τον αθλητισμό μέσα στα σχολεία, μέσα στα δημοτικά σχολεία, τα παιδιά να ξεκινήσουν και να γνωρίσουν τι είναι αθλητισμός, από τα παιδικά τους χρόνια, έτσι ώστε στην πορεία τους να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός τους βοηθάει και στην κοινωνικοποίησή τους και την περεταίρω υγεία τους και στην περεταίρω ζωή τους, άρα ο Ολυμπιακός βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί. Σήμερα, έχουμε φέρει επτά αθλήματα, για να γνωρίσουν τα παιδιά, όπως ξιφασκία, ιστιοπλοΐα, χάντμπολ, βόλεϊ, kickboxing, στίβος και τένις, αθλήματα που να μπορούν τα παιδιά να κάνουν καθημερινά στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, να φτιάχνουν και το σώμα τους, αλλά και να αρχίσουν σιγά-σιγά να γνωρίσουν τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός, όπως λέμε στις Ακαδημίες μας, πρώτα αθλητές και μετά πρωταθλητές, είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά και για όλη την κοινωνία».

Κώστας Κοτανίδης: «Είμαστε σε μία εκδήλωση που έχει οργανώσει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, με πολλά αθλήματα. Για μένα, όσο σημαντικό είναι το σχολείο, όσον αφορά στη μόρφωση, τόσο σημαντική είναι και η σωματική υγεία του παιδιού, να γυμνάζεται, νους υγιής εν σώματι υγιεί. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος, μου αρέσει πολύ να είμαι μαζί με τα παιδιά. Η ενέργεια που μας δίνουν είναι φοβερή και υπάρχει διάθεση από όλα τα παιδιά να περάσουν από όλα τα αθλήματα».

Ραφαήλ Κουμεντάκης: «Ωραία μέρα σήμερα, μέρα για τα παιδάκια, μέρα σχολικού αθλητισμού. Είμαστε αρκετά χαρούμενοι, που αρκετοί αθλητές του Ολυμπιακού έχουμε βρεθεί σε ένα σχολείο, ώστε να παρουσιάσουμε τα αθλήματα και να δείχνουμε στα παιδιά μία εικόνα από τον αθλητισμό. Είναι ωραίες αυτές οι εκδηλώσεις, να γίνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Συγκεκριμένα το βόλεϊ, πρέπει πραγματικά να υπάρχει μεγάλη ανατροφοδότηση, να πηγαίνουν άτομα να δείχνουν το σπορ, να δείχνουν το άθλημα, να έρχονται παιδάκια. Σήμερα, είναι αρκετά χαρούμενη μέρα για μένα, γιατί βλέπω όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονται και πολλά παιδάκια θέλουν να μάθουν για το σπορ».

Γιώργος Τσαγκάρης (Διευθυντής 47ου Δημοτικού σχολείου Πειραιά): «Πρώτα από όλα, να ευχαριστήσω θερμά εκ μέρους όλης της σχολικής μας κοινότητας, τον Ολυμπιακό μας, την ομάδα της καρδιάς μας, την ομάδα του Πειραιά μας, που σήμερα, με όλα αυτά τα αθλήματα, βοηθάει τα παιδιά να βιώσουν, όχι μόνο να γνωρίσουν αθλήματα, που δεν είναι διαδεδομένα. Σήμερα, είχαν την ευκαιρία, την δυνατότητα, να έρθουν σε επαφή με αυτά και όχι μόνο με την τεχνική τους, αλλά και με τους ανθρώπους που τα υπηρετούν, οπότε θεωρώ ότι είμαστε ευγνώμονες για όλο αυτό που έγινε σήμερα, ωφελήθηκαν πάρα πολύ τα παιδιά μέσα από αυτές τις δράσεις και για το σχολείο μας είναι ένα απίστευτο βίωμα».

Διαβάστε επίσης