Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Δουλειά, συνέπεια, γιγάντωση, αυτό δείχνουν τα μυθικά ποσοστά του Ερασιτέχνη!

Δουλειά, συνέπεια, γιγάντωση, αυτό δείχνουν τα μυθικά ποσοστά του Ερασιτέχνη!
Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2024 - 11:22

Ο Ολυμπιακός από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του δημιουργήθηκε για να κατακτάει κορυφές. Να κερδίζει τίτλους και να πρωταγωνιστεί. Ο προορισμός του είναι η πρώτη θέση και το ελάχιστο «χρέος» προς την ιστορία του, είναι να φτάνει μέχρι τέλους στη διαδρομή και να τους διεκδικεί. Γίνεται να το πετυχαίνει πάντα και χωρίς απώλειες; Προφανώς και όχι αφού στον αθλητισμό υπάρχει και η ήττα.

Ωστόσο η συνέπεια που επιβεβαιώνει την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στην εποχή Μαρινάκη-Κουντούρη (2010 έως σήμερα) είναι… εξωπραγματική. Η Αθλητική Διαπλοκή, παρουσίασε σε μια σπουδαία έρευνα, τα εντυπωσιακά στατιστικά συμμετοχών και κατακτήσεων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε τελικούς πρωταθλημάτων στα ομαδικά αθλήματα του ερασιτέχνη, στην περίοδο που άλλαξε δια… παντός η ιστορία.

Σήμερα θα επιχειρήσουμε να δούμε από μια άλλη οπτική τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας, με την υποσημείωση ότι αφορά ΜΟΝΟ τα εγχώρια πρωταθλήματα και όχι τις πάρα πολλές διακρίσεις που έχει πανηγυρίσει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με τις κατακτήσεις των 10 ευρωπαϊκών από το 2014, των υπόλοιπων εγχώριων τίτλων και των συμμετοχών σε ευρωπαϊκούς τελικούς.

Είναι πραγματικά ασύλληπτο το γεγονός ότι σε 62 τελικούς play offs στα ομαδικά αθλήματα (βόλεϊ ανδρών/γυναικών, πόλο ανδρών/γυναικών, μπάσκετ γυναικών και χάντμπολ ανδρών), ο Ολυμπιακός συμμετείχε στους 60! Προφανώς ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πόσο… αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μόλις δυο φορές οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να δώσουν το παρών στους τελικούς (στο βόλεϊ ανδρών οι δυο περιπτώσεις).

Από την άλλη αυτό που ίσως δεν μπορεί να κατανοήσει ο… καθένας είναι πόση σκληρή δουλειά απαιτείται για να φτάνει πάντα ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος της διαδρομής. Να είναι στους τελικούς και να διεκδικεί τα πρωταθλήματα. Και σε ποσοστό 81,66% να τα κατακτάει αφού από τις 60 συμμετοχές του Ολυμπιακού σε τελικούς, οι Ερυθρόλευκοι έχουν νικήσει τις 49 φορές!

Αλήθεια έχει σκεφτεί κανείς, με πόση συνέπεια και οξυδέρκεια πρέπει να έχει εργαστεί μια διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια στα οποία έχουν παίξει εκατοντάδες τελικούς τα ερυθρόλευκα τμήματα; Πόσες αποφάσεις κλήθηκε να πάρει, τόσο στο σχεδιασμό των ομάδων, όσο και στο κομμάτι της διαχείρισης των καταστάσεων που προκύπτουν σε κάθε ομάδα στη διάρκεια μιας σεζόν. Πόσες συζητήσεις πρέπει να έκανε με τους προπονητές, τους μάνατζερ και τους αθλητές προκειμένου να βρει λύσεις, να ξεπεράσει προβλήματα και να εμπνεύσει για την επίτευξη των στόχων;

Αναμφίβολα πάρα πολλές, όμως τα αποτελέσματα την δικαιώνουν. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και είναι εντυπωσιακοί. Ο Ολυμπιακός μην ξεχνάμε ότι έχει καταστεί ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος στην Ευρώπη και αυτό μόνο τυχαίο και συγκυριακό δεν είναι. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που δημιουργήθηκαν νέα τμήματα και κυριάρχησαν αμέσως.

Όλα αυτά έχοντας να αντιμετωπίσει τον αθέμιτο ανταγωνισμό από ανταγωνιστές που φοροδιαφεύγουν και με αντιπάλους που επενδύουν σε συγκεκριμένα και πολύ λιγότερα τμήματα, την ώρα που ο Ολυμπιακός κάνει μαζικό και… ακραίο πρωταθλητισμό σε 6 τμήματα!

Η διοίκηση του Ολυμπιακού είναι σταθερή όλα αυτά τα χρόνια την ώρα που ο αιώνιος αντίπαλος έχει αλλάξει 4-5 φορές την… ηγεσία του στον Ερασιτέχνη. Πόσο αστείο είναι να διαβάζουμε για διοικήσεις που έχουν το «know how», επειδή κέρδισαν (εκμεταλλευόμενοι και τα απόνερα της πανδημίας) ένα πρωτάθλημα, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός στο ίδιο διάστημα έχει προκριθεί μόλις 15 φορές στους τελικούς ενώ συμμετείχε σε 46 διοργανώσεις και έχει κερδίσει μόλις 6 πρωταθλήματα;

Οι συγκρίσεις των αποτελεσμάτων που παρουσίασε η Αθλητική Διαπλοκή στην έρευνα της είναι… αποστομωτικές και αναδεικνύουν την ερυθρόλευκη υπεροχή έναντι των πρασίνων και της… προπαγάνδας τους.

Αυτά τα πεπραγμένα και οι αριθμοί είναι που πονάνε τους απέναντι και τους έχουν οδηγήσει να μετράνε χωρίς ίχνος αυτοσεβασμού τους, «χιλιάδες τίτλους» (σε παιδικό-εφηβικά,) τα «παναθηναϊκά ρεκόρ», τα «Green Years Titles» και να αυτοχαρακτηρίζονται «βασιλιάδες των τίτλων στην Ελλάδα».

Και αυτά τα πεπραγμένα δεν έρχονται τυχαία. Συμβαίνουν μόνο αν έχεις διοίκηση σαν αυτή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, με εγγυητή του συλλόγου τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον κόσμο του Θρύλου να στηρίζει ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια μέσω της Κάρτας Μέλους και της Κάρτας Φιλάθλου.

Αυτό είναι το τρίπτυχο... που εξηγεί πως γίνεται ο Ολυμπιακός να έχει πετύχει όλα αυτά τα μυθικά και ασύλληπτα κατορθώματα και να βιώνει την πιο χρυσή περίοδο της ένδοξης ιστορίας του…

Διαβάστε επίσης