Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

«Σαρωτικοί» οι «ερυθρόλευκοι» κολυμβητές στο Βελιγράδι!

«Σαρωτικοί» οι «ερυθρόλευκοι» κολυμβητές στο Βελιγράδι!
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 - 20:40

Το Βελιγράδι βάφτηκε «ερυθρόλευκο». Όχι, δε μιλάμε για άφιξη των οπαδών του Ολυμπιακού στην πρωτεύουσα της Σερβίας, αλλά για αυτό που κατάφεραν οι αθλητές του Θρύλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

Ειδικότερα, μετά και τις επιτυχίες των Απόστολου Χρήστου και Στέργιου Μάριου Μπίλα, η Ελλάδα έφτασε τα 17 μετάλλια στη διοργάνωση (πέντε χρυσά, οκτώ ασημένια, τέσσερα χάλκινα), εκ των οποίων τα 7 προέρχονται από αθλητές του Ολυμπιακού. Μιλάμε για ένα ποσοστό κοντά στο 42%, εξωπραγματικό αν το καλοσκεφτεί κανείς.

Ο Απόστολος Χρήστου, μάλιστα, συγκέντρωσε τα περισσότερα μετάλλια, κατακτώντας τρία, ενώ μαζί του στην κορυφή βρίσκεται και ο Στέργιος Μάριος Μπίλας, επίσης με τρία. Το 7ο μετάλλιο ανήκει στον Απόστολο Παπαστάμου, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε την παρουσία κι άλλων αθλητών, όπως της Ελένης Κοντογεώργου, που αναδείχθηκε έκτη στα 200μ. πρόσθιο.

Όλα αυτά αποκτούν μεγαλύτερη αξία εφόσον αναλογιστούμε ότι μόνο η Ουγγαρίας με 26 μετάλλια βρίσκεται πάνω από την Ελλάδα, ενώ τα πέντε τελευταία από τα 17 συνολικά μετάλλια κατακτήθηκαν την τελευταία μέρα της διοργάνωσης.

Ακόμα μία απόδειξη ο Ολυμπιακός αποτελεί τον σπουδαιότερο πολυαθλητικό σύλλογο, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, αν όχι του πλανήτη. Αθλητές του Θρύλου διακρίνονται σε όλα τα αθλήματα και φέρνουν επιτυχίες, τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο, σε συλλογικές και εθνικές διοργανώσεις!

Αναλυτικά τα μετάλλια των αθλητών του Ολυμπιακού:

Χρυσά (4): Απόστολος Χρήστου (50μ. ύπτιο, 100μ. ύπτιο), Στέργιος-Μάριος Μπίλας (50μ. πεταλούδα), Απόστολος Παπαστάμος (400μ. μικτή)

Ασημένια (1): Στέργιος-Μάριος Μπίλας (50μ. ελεύθερο)

Χάλκινα (2): Απόστολος Χρήστου (4Χ100μ. ελεύθερο), Στέργιος-Μάριος Μπίλας (4Χ100μ. ελεύθερο)

Και όπως λέει και το φοβερό εικαστικό του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: ΔΟΞΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ

Διαβάστε επίσης