Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Το αφιέρωμα του MEGA στον φοβερό και τρομερό Τεντόγλου! (video)

Το αφιέρωμα του MEGA στον φοβερό και τρομερό Τεντόγλου! (video)
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 - 16:03

Μίλτος Τεντόγλου. Ένας παιδί από «χρυσάφι» και ένας χαρακτήρας «διαμάντι».

Τα χρυσά του μετάλλια και τα ασύλληπτα ρεκόρ του στο μήκος διαδέχονται το ένα το άλλο. Σήμερα, θεωρείται ο καλύτερος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών στον στίβο.

Από την άλλη, η χαλαρότητά του, ο αντισυμβατικός χαρακτήρας του, και η χιουμοριστική του διάθεση τον καθιστούν εκτός από κορυφαίο αθλητή και μία ιδιαίτερη προσωπικότητα στον χώρο του αθλητισμού.

Οι ατάκες του και ο τρόπος που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις έχουν γίνει πολλές φορές viral.

Τελευταίο του επίτευγμα η μεγάλη νίκη που πέτυχε το Σάββατο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ρώμης, γράφοντας ακόμη μία φορά ιστορία.

Το στάδιο τον αποθέωσε. Χρίστηκε χρυσός «βασιλιάς» για Τρίτη συνεχόμενη φορά.

Ο Μίλτος Τεντόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γρεβανά. Στην εφηβεία του χόμπι είχε το παρκούρ, μέχρι που κάποια στιγμή ο Βαγγέλης Παπανίκος τον είδε και διακρίνοντας το ταλέντο του, τον ώθησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον στίβο.

Από το 2015 και μετά, και με την συνδρομή του ομοσπονδιακού προπονητή, Γιώργου Πομάσκι, ο Μίλτος λαμβάνει μέρος σε ελληνικά, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα ανοιχτού και κλειστού στίβου.

Συνολικά μετράει ήδη 12 χρυσά μετάλλια μέσα σε 6 χρόνια. Σημαντικότερο όλων, το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Το να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, είναι για εκείνον μία συνήθεια. Αλλά φροντίζει να μην ξεχνάει τη συμβουλή του παππού του:

«Να πετά μακριά αλλά τα πόδια του να είναι πάντα στην γη».

Πηγή: megatv.com

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης