Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Και οι προπονητές άνθρωποι είναι...

Και οι προπονητές άνθρωποι είναι...
Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023 - 00:07

Επιμέλεια: Δημήτρης Ασωνίτης

Στην Ελλάδα υπάρχει ένα... φετίχ με τους προπονητές. Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι τα ακούνε για όλα (ακόμα και για αυτά που δεν πρέπει), είναι εκείνοι που ζουν διαρκώς υπό πίεση. Θα πει κανείς «παίρνουν τόσα χρήματα, δεν έχουν άλλα άγχη». Ναι, όμως αυτή είναι η δουλειά τους και όπως κάθε δουλειά έτσι και αυτή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Δεν υπάρχει εύκολη και δύσκολη δουλειά. Κάποιος στην εργασία του μπορεί να κουράζεται ψυχικά και κάποιος άλλος σωματικά ή και τα δύο.

Οι προπονητές κουβαλάνε μεγάλο βάρος μέσα τους και πολλές φορές για τους λάθος λόγους. Το άγχος ενός προπονητή θα έπρεπε να ήταν μόνο για το πώς θα προετοιμάσει την ομάδα του, τι σύστημα θα παίξει η ομάδα του και πώς θα μπορέσει να τη βελτιώσει. Κακά τα ψέματα, στην Ελλάδα οι προπονητές νιώθουν την πίεση διαρκώς από τον κόσμο και κυρίως τα media. Φυσικά, ο καθένας θέλει το καλύτερο για την ομάδα του και είναι απολύτως λογικό.

Όσον αφορά τον Θρύλο, ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός και έτσι πρέπει να είναι. Ολυμπιακός σημαίνει αμέτρητες κούπες, νίκες και επιτυχίες. Πράγματα που λίγοι έχουν ζήσει. Κανείς προπονητής του Θρύλου δεν παραπονιέται για την όποια πίεση και αυτό γιατί γνωρίζουν όλοι που βρίσκονται και θέλουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό.

Ωστόσο, θα πρέπει να τους αφήσουμε να δουλέψουν με τον δικό τους τρόπο και όπως γνωρίζουν οι ίδιοι. Υπάρχει κάποιος προπονητής που δεν θέλει το καλό της ομάδας του; Δύσκολο... Οι προπονητές είναι και αυτοί άνθρωποι, χρειάζεται να δουλεύουν με ηρεμία. Η κριτική βοηθάει μόνο όταν είναι καλοπροαίρετη. Ο καθένας μπορεί να πει/γράψει τη γνώμη του, όμως δεν θα ήταν καλύτερα να υπήρχε λιγότερη τοξικότητα; Η γκρίνια και οι βρισιές δεν ωφελούν πουθενά. Ένας προπονητής δεν θα αλλάξει τα πιστεύω του επειδή κάποιος έγραψε ένα σχόλιο στα social media. Φυσικά και θα κριθούν οι προπονητές, όμως αυτό πρέπει να γίνεται στο τέλος της χρονιάς.

Και κάτι τελευταίο... Θοδωρή Βλάχο μη ζητάς συγγνώμη σε κανέναν. Δημιούργησες ένα υπέροχο σύνολο και έκανες όλη την Ελλάδα να αισιοδοξεί, τη στιγμή που δε βιώνει και τις καλύτερες ημέρες της. Εμείς ευχαριστούμε για το υπέροχο ταξίδι και είμαστε σίγουροι ότι θα έρθουν ακόμα περισσότερες επιτυχίες. Όποιος δουλεύει θα κάνει και λάθη. Μέσα από αυτά θα μάθει και θα γίνει ακόμα καλύτερος στην πορεία. Και πάλι ευχαριστούμε...

Διαβάστε επίσης