Ντουντούκα
Θρύλε, Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τζένγκο!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τζένγκο!
Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 - 00:19

Η Ελίνα Τζένγκο κλήθηκε τη φετινή σεζόν να διαχειριστεί την πίεση και το βάρος μιας μεγάλης επίδοσης. Την ανάγκη που ένιωθε η ίδια, να την επιβεβαιώσει σε μια μεγάλη διοργάνωση. Η πίεση αυτή μπορεί να την κατέβαλε στο Όρεγκον, όμως δεν έγινε το ίδιο στο Μόναχο. Η νεαρή αθλήτρια με βολή στα 65,81μ., κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό! Επιβεβαίωσε πως δικαίως χαρακτηρίζεται η ανερχόμενη αθλήτρια της Ευρώπης στο αγώνισμα.

Η νεαρή ξεκίνησε με προσπάθεια στα 60,82μ., που ήταν ικανή να της εξασφαλίσει τουλάχιστον μια θέση στην πρώτη εξάδα και στη δεύτερη βολή έστειλε το ακόντιο στα 65,81 μέτρα. Η επίδοση της αυτή είναι η κορυφαία φέτος στην Ευρώπη και πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ23, αφού το προηγούμενο ήταν το 65.41μ., που κατείχε η ίδια από το μίτινγκ της Οστράβα. Η αθλήτρια επέλεξε να μην εκτελέσει την τρίτη της βολή, πέτυχε 59,40μ. στην τέταρτη, ήταν άκυρη στην πέμπτη και 64,57μ. στην έκτη.

Η Τζένγκο πριν τρέξει στον προπονητή της Γιώργο Μποτσκαριώβ φίλησε τον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου κι έπειτα πανηγύρισε, με τους ήχους του Ζορμπά από τα ηχεία.

Διαβάστε επίσης