«Φανταστείτε πόσους αθλητές θα βγάζαμε με δικό μας κλειστό γυμναστήριο και κολυμβητήριο»
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ
Ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μανώλης Τσιρογιάννης, μίλησε στη «Μεγάλη μου Αγάπη» και εξήγησε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε φανταστείτε τι θα μπορούσε να γίνει αν ο Ολυμπιακός είχε τις δικές του εγκαταστάσεις προκειμένου να μπορούν όλες του οι Ακαδημίες να πραγματοποιούν τις προπονήσεις τους.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Θέλω να ευχαριστήσω το σύλλογο που μου εμπιστεύθηκε τη συγκεκριμένη θέση. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη που έχουμε όλοι όσοι δραστηριοποιούμαστε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Είναι ένας σύλλογος με 15 αθλήματα με τα αντίστοιχα τμήματα υποδομής.
Αυτή τη στιγμή έχουμε εγγεγραμμένα στις ακαδημίες μας 1920 παιδιά, ηλικίας από 3,5, που ξεκινούν στην κολύμβηση, έως 18 ετών. Να αναφέρω πως έχουμε το προνόμιο να έχουμε τόσα πολλά παιδιά χωρίς να διαθέτουμε δικές μας αθλητικές εγκαταστάσεις.
Φανταστείτε να είχε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ιδιόκτητο γυμναστήριο και κολυμβητήριο. Να είχαμε γήπεδα που να μπορούσαμε να πολλαπλασιάσουμε αυτά τα παιδιά. Να τους δώσουμε, πρώτα απ’ όλα χαρά σε περισσότερους μικρούς αθλητές, να είναι στις ακαδημίες μας και να αθλούνται και να ζουν μέσα στην οικογένεια του Ολυμπιακού ».
«Παρά την έλλειψη δικών μας χώρων προπόνησης για τις ακαδημίες μας θα δείτε, σε μία ανασκόπηση που θα δώσουμε συντόμως στη δημοσιότητα για την περσινή χρονιά, πως δεν υπάρχει τμήμα των ακαδημιών μας που να μην έχει πάρει πανελλήνιο πρωτάθλημα ή κάποια πανελλήνια νίκη.
Οι ακαδημίες μας βγάζουν και έχουν βγάλει αθλητές που παίζουν και στις πρώτες μας ομάδες αλλά και σε άλλους συλλόγους σε υψηλό επίπεδο. Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά του Ολυμπιακού στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα καθώς στελεχώνουν και τις εθνικές μας ομάδες. Σκοπός μας είναι να ξεπηδούν από τις ακαδημίες μας και καλοί αθλητές αλλά και σωστοί άνθρωποι για την κοινωνία μας».
«Έχουμε άριστη συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και τον ΟΠΑΝ. Αποδείξαμε πως με συνέργια κι εφόσον μας δοθεί ένας χώρος να τον μεταμορφώσουμε σε σύγχρονο προπονητήριο, όπως συνέβη με το κλειστό του 1ου Ειδικού Δημοτικού. Όχι απλώς να μπαίνουν τα παιδιά για προπόνηση αλλά να έχουν και τις υποδομές που θα μείνουν για όλα τα παιδιά της περιοχής».