Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι διακρίσεις του Αιμίλιου Παπαθανασίου μετά την επιστροφή του στην ενεργό δράση.
Ο Έλληνας πρωταθλητής του Θρύλου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό και στο ομαδικό μεταξύ 28 πληρωμάτων, στον τρίτο αγώνα της σειράς Star Sailors League που διεξήχθη στην Ιταλία (50th TROFEO AMICIZIA) μαζί με τον Αντώνη Τσότρα.
Οι δυο Έλληνες ιστιοπλόοι κατέκτησαν την πρώτη θέση και στις τέσσερις κούρσες, αφήνοντας στη δεύτερη τον Γερμανό Λούκα Μόντενα και τον Ιταλό Ρομπέρτο Μπεναμάτι.
Η απονομή των τροπαίων στον Αιμίλιο Παπαθανασίου και τον Αντώνη Τσότρα, πραγματοποιήθηκε από τον Φλάβιο Σκάλα ο οποίος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας στην κατηγορία Star.
Μάλιστα ο Αιμίλιος Παπαθανασίου έστειλε και το δικό του μήνυμα μέσω των social media: «Μετά το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στην Ακουαφρέσκα και στο Βιαρέτζιο της Ιταλίας, χθες μαζί με το συναθλητή μου Αντώνη Τσότρα κατακτήσαμε δυο χρυσά μετάλλια στον αγώνα του Star Sailors League dell'Amicizia 2016, ένα στο ατομικό και ένα στο ομαδικό! Η τελευταία ημέρα των αγώνων ήταν επεισοδιακή με ανέμους που ξεπέρασαν και τα 7 μποφόρ. Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να επιβληθούμε ανάμεσα στα 28 σκάφη από 9 χώρες! Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που την απονομή των δυο τροπαίων μας την έκανε ένας ζωντανός θρύλος της ιταλικής ιστιοπλοΐας και όχι μόνο, ο Φλάβιο Σκάλα, όπου ξέχωρα από τις ολυμπιακές του διακρίσεις στην κατηγορία Σταρ ήταν κυβερνήτης για πολλά χρόνια στο Americas cup! Επόμενος αγώνας σε δέκα μέρες!»
Και σήμερα η εκπομπή του Ερασιτέχνη «Μεγάλη μου Αγάπη» είχε ρεπορτάζ από όλα τα αθλήματα του Ολυμπιακού, ενώ φιλοξενήθηκαν και δηλώσεις αρκετών ανθρώπων που συνεισφέρουν στον σύλλογο.
Οι μεγάλες επιτυχίες για τους αθλητές της Ακαδημίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Ολυμπιακού συνεχίστηκαν με την παρουσία στο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στη Σίνδο αυτό το Σαββατοκύριακο.