Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

22 χρόνια από τη ζούγκλα της Λεωφόρου! (photos, videos)

22 χρόνια από τη ζούγκλα της Λεωφόρου! (photos, videos)
Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024 - 09:28

Όλοι έχουμε ακούσει για την κόλαση της Ριζούπολης το 2003. «Το ντέρμπι που δεν έπρεπε να αρχίσει ποτέ...» Όχι δεν λένε για το Χίλσμπορο με τους 96 νεκρούς. Λένε για τη Ριζούπολη. Και ομολογούμε ότι κοντεύουμε να το πιστέψουμε κι εμείς. Άνθρωποι είμαστε...

Όμως, πολλοί ξεχνούν την… πράσινη αλητεία και τα έκτροπα της Λεωφόρου τέτοια μέρα σαν σήμερα πριν 22 χρόνια.

Συγκεκριμένα, συμπληρώνονται αισίως 22 χρόνια από τη βραδιά της 24ης Μαρτίου του 2002, όπου ο Θρύλος έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη … κόλαση της Λεωφόρου (1-1) πραγματοποιώντας αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του έκτου συνεχόμενου πρωταθλήματος της νέας του δυναστείας.

Με τον ρέφερι Ευθυμιάδη εκείνου του ντέρμπι να δέχεται απίστευτο γρονθοκόπημα από οπαδούς του Παναθηναϊκού με την … ανοχή του τότε μεγαλομετόχου των «πρασίνων» Άγγελου Φιλιππίδη!

Μία διαιτητική απόφαση, ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις που έμελλε να το πληρώσει πολύ ακριβά ο διαιτητής Μάκης Eυθυμιάδης, όταν του επιτέθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟ. Από… κοντά βέβαια κι ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Άγγελος Φιλιππίδης , που πήρε επίσης στο κυνήγι τον ρέφερι του αγώνα, ο οποίος αποχώρησε με το πρόσωπό του πλημμυρισμένο στο αίμα και τις αστυνομικές δυνάμεις να αποδεικνύονται ανήμπορες να συγκρατήσουν το τρομερό μένος εναντίον του.

Ο λόγος; Διότι τόλμησε να καταλογίσει, ένα καραμπινάτο πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Στέλιος Βενετίδης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Μιχάλη Κωνσταντίνου μέσα στην περιοχή των «πρασίνων». Πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ισοφαρίζοντας για το τελικό 1-1.

Να σημειωθεί ότι εκείνη τη βραδιά Στο νοσοκομείο διακομίστηκε ο Άγγελος Γεωργίου (παίκτης Ολυμπιακού) ο οποίος είχε διαμπερές τραύμα στο μάγουλο και υποβλήθηκε σε πλαστική επέμβαση καθώς δέχθηκε αιχμηρό αντικείμενο στο αποδυτήρια της Λεωφόρου...

Στον ίδιο αγώνα, οπαδοί του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν κατά του προπονητή του Ολυμπιακού Τάκη Λεμονή:

Κλείνοντας θα θέσουμε ένα σοβαρό ερώτημα. Στην «κόλαση» της Ριζούπολης ποιος παίκτης του ΠΑΟ μαχαιρώθηκε;

Απάντηση: Κανείς!

Διαβάστε επίσης