Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Για νταμπλ και νέα... ρεκόρ στο Παπαστράτειο ο Θρύλος του πόλο!

Για νταμπλ και νέα... ρεκόρ στο Παπαστράτειο ο Θρύλος του πόλο!
Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 - 22:05

Την Τρίτη (28/5) στις 19:30 (OSFP TV), η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει τον ΝΟ Βουλιαγμένης στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για τον τρίτο τελικό της Α1, με στόχο το 3-0 στη σειρά, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του νταμπλ και... όχι μόνο. Ο τρίτος τελικός του πρωταθλήματος στον Πειραιά, με αντίπαλο τον ΝΟΒ, μπορεί να συνοδεύσει, πέρα από το νταμπλ, μερικά ιστορικά επιτεύγματα και... ρεκόρ για τον Θρύλο.

Η «ερυθρόλευκη» οικογένεια είναι ενιαία και αδιαίρετη και το επίτευγμα των 311 τίτλων μυθικό! Ωστόσο, τεράστια σε αυτά τα νούμερα είναι και η συνεισφορά του Ερασιτέχνη, αφού σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος πόλο Ανδρών, «200αρίζει». Αυτή τη στιγμή, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, ο κορυφαίος Ερασιτέχνης του κόσμου, μετράει 199 τρόπαια. Αύριο, πάει για το 200ό!

Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 37 πρωταθλήματα Ελλάδας και συνολικά, 70 τίτλους, μεταξύ αυτών και τρία ευρωπαϊκά, δύο Champions League και ένα Super Cup (συν 25 Κύπελλα και πέντε ελληνικά Super Cup). Αδιαμφισβήτητα, με 70 τρόπαια και σπουδαίες ευρωπαϊκές πορείες και επιτυχίες, ο Ολυμπιακός είναι ο «βασιλιάς» του ελληνικού πόλο. Ο Θρύλος της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα!

Σε περίπτωση νίκης, λοιπόν, αύριο, στον τρίτο τελικό με τη Βουλιαγμένη στο Παπαστράτειο, οι «ερυθρόλευκοι» θα ανέβουν στην κορυφή της λίστας των εγχώριων πρωταθλημάτων (για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος), την οποία θα μοιράζονται με τον Εθνικό.

Ενώ την ερχόμενη, ιστορική σεζόν 2024-25, στα 100 ένδοξα χρόνια τους, θα έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν πίσω τους τον Εθνικό (38) και να καταστήσουν τον Θρύλο μοναδικό πολυνίκη σε μια ακόμη κατηγορία!

Παράλληλα, αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα της Α1 πόλο Ανδρών, φτάνει τους 312 τίτλους στην ιστορία του, στα πέντε βασικά ομαδικά αθλήματα, σε επίπεδο Ανδρών-Γυναικών. Μην ξεχνάμε, ότι ο Θρύλος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης με... αποδείξεις, όχι με... λόγια, αφού μετράει (μέχρι σήμερα) έναν τίτλο περισσότερο (311) από την Μπαρτσελόνα (310).

Θρύλε μου, το μεγαλείο σου!

Διαβάστε επίσης