Ντουντούκα
Θρύλε, Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου!

Η ομάδα που πλέον έχει κατακτήσει τα πάντα (vids)

Η ομάδα που πλέον έχει κατακτήσει τα πάντα (vids)
Κυριακή, 1 Απριλίου 2018 - 22:58

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Ότι γράφει δεν ξεγράφει. Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού το μεσημέρι του Σαββάτου (31/03), έγραψε για μια ακόμα φορά ιστορία, μιας και κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο ο οποίος δεν υπήρχε στην πλούσια τροπαιοθήκη της που δεν ήταν άλλος από αυτόν του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια, τα «ερυθρόλευκα» κορίτσια έχουν προλάβει να κατακτήσουν τα πάντα, ωστόσο μόνο κορεσμένες δεν είναι στο να σηκώνουν κούπες με το σκουφάκι του Ολυμπιακού.

Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Το ξεκίνημα τις κατάκτησης των τίτλων, έγινε το 2014. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη, βρέθηκε στην Φλωρεντία, προκειμένου να συμμετάσχει στο Final 4 του Len Trophy (εκεί θα αγωνιστεί και σε περίπου δεκαπέντε μέρες) και στον ημιτελικό, είχε αποκλείσει τη ρωσική Κίνεφ Κίρισι, την οποία κέρδισε με σκορ 8-5, παίζοντας μάλιστα υποδειγματική άμυνα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Στον συγκλονιστικό τελικό, ο Ολυμπιακός νίκησε με 10-9 την γηπεδούχο Φιρέντσε, με τη Νοξ να σκοράρει το νικητήριο τέρμα των «ερυθρολεύκων» 24 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα.

Η Αυστραλή παίκτρια του Ολυμπιακού έκλεψε τη μπάλα και αφού διέσχισε μόνη της όλη την πισίνα, πέτυχε ένα μνημειώδες γκολ με λόμπα πάνω από την τερματοφύλακα της ιταλικής ομάδας. Η αρχηγός του Ολυμπιακού Φιλιώ Μανωλιουδάκη ήταν η πρώτη σκόρερ της ομάδας με 4 γκολ, ενώ από 2 πέτυχαν η Μπάρμπαρα Μπούικα, η Μπρόνγουεν Νοξ και η Μαργαρίτα Πλευρίτου. Η Άλκηστη Αβραμίδου αγωνίστηκε σε όλο τον τελικό με σπασμένα δάχτυλα, τραυματισμό που αποκόμισε στις πρώτες φάσεις του αγώνα.

Αναλυτικά η σύνθεση του Ολυμπιακού στον τελικό ήταν η εξής: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Εύη Τετζαλίδου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαρία Σώρα, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Άλκηστη Αβραμίδου, Μίλβα Καλογεράκου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Βιργινία Νιαρχάκου, Μπάρμπαρα Μπούικα, Μπρόνγουεν Νοξ, Αγγελική Βασιλακοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου.

2015 Η ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ

Την αμέσως επόμενη χρονιά (2015) ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία. Οι «ερυθρόλευκες» κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την Ευρωλίγκα, γεγονός που αποτελεί την κορυφαία διάκριση στην ιστορία του τμήματος.

Ήταν τέτοια η δίψα όχι μόνο της διοίκησης του Ερασιτέχνη, αλλά και των ΓΑΥΡΩΝ, που τελικά πάρθηκε η απόφαση το Final 4 να διεξαχθεί στον Πειραιά.

Εντός έδρας λοιπόν, στον ημιτελικό ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Κίνεφ Κίρισι επικρατώντας με 10-8, ενώ στον μεγάλο τελικό, επικράτησε με 10-9 της τότε πρωταθλήτριας Ευρώπης Σαμπαντέλ. Στον ημιτελικό η Ρομπέρτα Μπιανκόνι έκανε σπουδαία εμφάνιση πετυχαίνοντας 6 απο τα συνολικά 10 γκολ της ομάδας. Ο τελικός είχε πολλές ανατροπές. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 4-1 στα μέσα της 2ης περιόδου, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει και να προηγηθεί. Στο 3ο λεπτό της τελευταίας περιόδου η Σαμπαντέλ ξαναπήρε το προβάδισμα, όμως η αρχηγός του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, με 2 συνεχόμενα γκολ έγραψε το τελικό 10-9 υπέρ των ερυθρολεύκων. Με τη νίκη του αυτή ο Ολυμπιακός κατάφερε παράλληλα να σπάσει και το σερί νικών της Σαμπαντέλ, η οποία πριν το ματς ήταν αήττητη για 115 συνεχόμενα παιχνίδια.

Αναλυτικά η σύνθεση του Ολυμπιακού στον τελικό ήταν η εξής: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Εύη Τετζαλίδου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαρία Σώρα, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Μίλβα Καλογεράκου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ασλει Σάουθερν, Ρομπέρτα Μπιανκόνι, Βιργινία Νιαρχάκου, Ιωάννα Σταματοπούλου.

ΥΠΕΡΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Παράλληλα, το 2015, ο Θρύλος δεν σταμάτησε στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Στις 20 Νοεμβρίου του 2015, ο τελικός του Σούπερ Καπ, διεξήχθη και αυτός στο Παπαστράτειο, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει την ιταλική Πάντοβα, με 10-7, χάρη σε ένα τρομερό σερί 7-0, μετά το τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Ο Ολυμπιακός κατακτώντας το Σούπερ Καπ στέφθηκε υπερπρωταθλητής Ευρώπης και έτσι μέσα σε 2 χρόνια κατάφερε να κατακτήσει και τους 3 ευρωπαϊκούς τίτλους της γυναικείας υδατοσφαίρισης (Λεν Τρόφι γυναικών, Κύπελλο πρωταθλητριών υδατοσφαίρισης γυναικών και Σούπερ Καπ Ευρώπης υδατοσφαίρισης γυναικών).

Τέλος, άξιο αναφοράς, είναι και το γεγονός ότι η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, βρίσκεται ανελλιπώς σε Final 4 Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ το 2017 ήταν φιναλίστ. Οι επιτυχίες αυτές, έχουν καθιερώσει τον Ολυμπιακό ως μια από τις σημαντικότερες και πλέον ισχυρές ευρωπαϊκές δυνάμεις στον χώρο της υδατοσφαίρισης.

Διαβάστε επίσης

«Να κατακτήσουμε το Len Trophy»

«Να κατακτήσουμε το Len Trophy»

Αφοπλιστική ήταν στις δηλώσεις της στο gavros.gr η Αλεξάνδρα Ασημάκη, όσον αφορά τους επόμενους στόχους της γυναικείας ομάδας πόλο του Θρύλου, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

«Τυχερές που ζούμε ιστορικές στιγμές»

«Τυχερές που ζούμε ιστορικές στιγμές»

Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, μίλησε στη «Μεγάλη μου Αγάπη» και αναφέρθηκε τόσο στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, όσο και στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη.

Η ομάδα που έγραψε ιστορία (pics)

Η ομάδα που έγραψε ιστορία (pics)

Οι παίκτριες και το τεχνικό τιμ της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού φωτογραφήθηκαν μαζί με το Κύπελλο που κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους.