Την Παρασκευή έγινε η κλήρωση της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών, με τον Ολυμπιακό να διεκδικεί την πρόκρισή του στα προημιτελικά κόντρα στη νέα Γενεά, σε ματς που θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.
Όταν με το καλό προκριθεί, ο Θρύλος θα αντιμετωπίσει στην οκτάδα, τον νικητή του ζευγαριού Α.Ο. Μαρκόπουλου-ΓΣ Ηλιούπολης.
Αναλυτικά τα ζευγάρια:
Οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής (top-16)
ΜΑΣ Νέα Γενεά - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
ΑΟ Θήρας - Αίας Ευόσμου
ΑΟ Μαρκόπουλου - ΓΣ Ηλιούπολης
ΑΟΝ Αμαζόνες - ΑΟ Ηλυσιακός
ΑΟΦ Πορφύρας - Μακεδόνες Αξιού
Πανναξιακός - Άρης
ΠΑΟΚ - Θέτιδα Βούλας
ΑΣΠ Κόρινθος - Ηρακλής Κηφισιάς
Οι αγώνες της 2ης αγωνιστικής (top-8, προημιτελικά)
ΑΟ Μαρκόπουλου - ΓΣ Ηλιούπολης / ΜΑΣ Νέα Γενεά - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Ο Χάρης Παυλίδης εμφανίσθηκε ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του κόντρα στην Πάντοβα με 10-7, ωστόσο υπογράμμισε ότι η ομάδα έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.
Η Αλεξάνδρα Ασημάκη επισήμανε ότι η υπεροχή του Ολυμπιακού «μίλησε» στον αγώνα με την Πάντοβα, υπογραμμίζοντας πως οι «ερυθρόλευκες» θα πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένες ενόψει της συνέχειας.
Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης, σε δηλώσεις του τόνισε το πόσο χρειάζεται η ομάδα του τους ΓΑΥΡΟΥΣ στα παιχνίδια του προκριματικού ομίλου της Euroleague.