Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

«Νικητές στις προκλήσεις»

«Νικητές στις προκλήσεις»
Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 - 16:05

Τη μεγάλη πίστη του στην εθνική ομάδα, αλλά και ότι μπορεί να πετύχει το… ακατόρθωτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έδειξε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της «γαλανόλευκης», Γιώργος Βαΐτσης.

Η παλιά μορφή των Πειραιωτών μιλώντας στον «ΓΑΥΡΟ» τονίζει ότι εάν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καταφέρει και προκριθεί στους «8» κόντρα στην Κόστα Ρίκα, τότε μπορεί να φτάσει ακόμα και στον τελικό!

Ακόμα, μιλάει για τους Κάμπελ, Μανωλά, Μανιάτη, Χολέμπας και Σάμαρη, αναφέρει ότι ο Κονέ αποτελεί μεγάλη απώλεια για την Εθνική, ενώ, τέλος, λέει χαρακτηριστικά ότι η νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού ήταν μία καλή απάντηση στους επικριτές της «γαλανόλευκης»…

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μία μεγάλη πρόκριση για την Εθνική μας που βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «16» του Μουντιάλ…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για μένα η πρόκριση ήρθε με την Ιαπωνία όσο και να σου φανεί περίεργο και παράξενο. Αγωνιζόμασταν από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Κατσουράνη. Καταφέραμε όμως και πήραμε την ισοπαλία και συνάμα τον βαθμό. Αν δεν παίρναμε έστω αυτόν τον βαθμό, τώρα δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για τίποτα. Επίσης, θέλω να πω και κάτι ακόμα. Αυτή η νίκη είναι μία απάντηση στους επικριτές της εθνικής ομάδας, οι οποίοι δυστυχώς δεν πίστεψαν ποτέ σε αυτή την ομάδα. Ακόμα κι αυτά που άκουγα στο ημίχρονο του παιχνιδιού μας, με εξόργισαν και με έβγαλαν έξω από τα ρούχα μου. Δεν έχουμε μάθει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την ομάδα. Κρίμα.

Ε: Μετά τη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού και την πρόκριση, την Κυριακή βρίσκουμε απέναντί μας την Κόστα Ρίκα του Τζόελ Κάμπελ. Είναι στα μέτρα μας;

Α: Ποτέ δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε έτσι. Γιατί όταν λες όταν είναι μία ομάδα στα μέτρα μας και του χεριού μας, πάντα την πατάς. Για μένα η Κόστα Ρίκα είναι από τις εκπλήξεις του Μουντιάλ και διαθέτει καλά στοιχεία ως ομάδα. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε σοβαροί και να το πιστέψουμε από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Σίγουρα, δεν αποτελεί φόβητρο αλλά θεωρώ ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία. Είναι γνώμη μου γιατί πιστεύω και βασίζομαι στο ταλέντο που έχει αυτή ομάδα και όλα τα παιδιά ξεχωριστά.

Ε: Μπορεί να είναι υπερβολή αυτό που θα πω, αλλά μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως στο Euro το 2004 στην Πορτογαλία;

Α: Η Εθνική μας απέδειξε στο τελευταίο της παιχνίδι με την Ακτή, ότι οι Ελληνες όταν βρίσκονται μπροστά από προκλήσεις τα καταφέρνουν πάντα! Διαθέτουμε φιλότιμο και δεν τα παρατάμε εύκολα. Το έχουμε αυτό και ως λαός. Αυτό αποδείξαμε και την περασμένη Τρίτη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το πάθος μας ξεχείλιζε γι’ αυτό είδαμε και ωραίο ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι εάν έρθει η πρόκριση και κόντρα στην Κόστα Ρίκα, δεν ξέρω μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα. Ναι, φυσικά και μπορούμε να κάνουμε ξανά την έκπληξη. Γιατί όχι; Αν όλα αυτά τα ταλαντούχα παιδιά το πιστέψουν λίγο παραπάνω μπορούν να μας βγάλουν ξανά στους δρόμους.

Ε: Είναι το μεγάλο ατού της Κόστα Ρίκα που θέλει προσοχή ο Τζόελ Κάμπελ; Και αν ναι, πόσο σημαντικό είναι που οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται;

Α: Είναι και ο Κάμπελ ένα από τα δυνατά τους χαρτιά. Αλλά δεν θεωρώ ότι βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε αυτόν η Κόστα Ρίκα. Είναι ομάδα κι αυτοί του συνόλου, όπως η εθνική μας ομάδα. Παίζουν ποδόσφαιρο και το ευχαριστιούνται πάνω από όλα. Το ότι φτάσανε ως εδώ, μόνο τυχαίο δεν είναι. Το αντίθετο μάλιστα. Οπως και εμείς φυσικά. Είναι ένα παιχνίδι, πάντως, που νομίζω ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Πάντως, για να επιστρέψω και πάλι στον Κάμπελ, κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά και είναι αρκετά σημαντικό που τον γνωρίζουν αρκετά καλά οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Είναι σημαντικό να ξέρεις να αντιμετωπίζεις ένα από τα μεγάλα ατού της αντίπαλης ομάδας.

Ε: Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκανα τη διαφορά στο παιχνίδι με τους Ιβοριανούς. Ο Μανωλάς ήταν απροσπέλαστος στην άμυνα, ο Μανιάτης έτρωγε σίδερα στο κέντρο, ο Χολέμπας έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με την Εθνική και ο Σάμαρης ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε. Ενα σχόλιο για τη συνολική εικόνα των παικτών μέχρι στιγμής στη διοργάνωση;

Α: Εγώ προσωπικά, έχω μείνει ευχαριστημένος με την απόδοση του Γιάννη Μανιάτη. Το παιδί έδειξε και δείχνει ότι αξίζει να παίζει στην εθνική ομάδα. Είναι από τους κορυφαίους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Στον Σάμαρη δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική. Είναι νεαρός και μικρός ακόμα, χωρίς παραστάσεις. Ηρθε από τον πάγκο, έδειξε κρύο αίμα στην ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και σκόραρε. Αυτό δείχνει ότι μπήκε μέσα με πάθος, όρεξη και έχοντας άγνοια κινδύνου. Εχει παίξει καλά παιχνίδια στον Ολυμπιακό όλη τη χρονιά και είναι ένα παιδί που «έρχεται από πίσω», όπως λέμε στην καθημερινότητά μας. Πολύ καλός και αμυντικά και επιθετικά ήταν και ο Χολέμπας και λίγο έλειψε και να σκοράρει, ενώ για τον Μανωλά έχω να πω ότι από τα τρία ματς που δώσαμε στους ομίλους, ήταν για μένα από τους κορυφαίους παίκτες της Εθνικής. Εχει δέσει με τον Παπασταθόπουλο και είναι εξαιρετικός.

Ε: Είναι ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος ένα από τα κορυφαία αμυντικά δίδυμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατά τη γνώμη σας;

Α: Γενικά η Εθνική μας στηρίζεται στην άμυνά της εδώ και χρόνια. Εάν έχει καλή αμυντική λειτουργία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αποδεδειγμένο αυτό και το έχουμε δει σε πολλά παιχνίδια, ακόμα και με ομάδες-μεγαθήρια. Ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος έχουν δέσει μεταξύ τους όπως είπα και πριν και είναι από τα δυνατά δίδυμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Μουντιάλ το φετινό βασίζεται πολύ στην ταχύτητα και βλέπουμε τον Μανωλά να χρησιμοποιεί την ταχύτητα που διαθέτει, τέλεια. Είναι κορυφαίοι και οι δύο και δεν είναι τυχαίο που αγωνίζονται σε δύο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, όπως είναι ο Ολυμπιακός και η Ντόρτμουντ.

Ε: Κλείνοντας, θέλω να ρωτήσω κάτι τελευταίο. Είναι μεγάλη η απώλεια του Παναγιώτη Κονέ που φέρεται να χάνει το υπόλοιπο του Μουντιάλ;

Α: Οποιον παίκτη και να χάνεις σε μία τέτοια μεγάλη διοργάνωση, φυσικά και αποτελεί απώλεια. Ο Παναγιώτης είναι από τους σημαντικούς παίκτες της ομάδας και ήταν αρκετά καλός σε όλα τα παιχνίδια. Θεωρώ ότι ο Σάντος θα βρει τη λύση και τον αντικαταστάτη του στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα. Εχει κι άλλους ικανότατους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής ακόμα. Επίσης, θεωρώ ότι όλα τα παιδιά θα πρέπει να παίξουν και για τον Κονέ την Κυριακή, που φαίνεται ότι είναι ο μεγάλος άτυχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διαβάστε επίσης

Δικός του ο Εντινγκά!

Δικός του ο Εντινγκά!

«Έπεσαν» οι υπογραφές με τη Μονακό και ο 26χρονος μέσος συμφώνησε και στέλνει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του.