Σαν σήμερα (23/05) πριν από 19 χρόνια, το 1992, έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο κορυφαίος Πατρινός ποδοσφαιριστής Κώστας Δαβουρλής.
Το «μαύρο διαμάντι» ή ο «μαύρος πρίγκιπας», όπως τον αποκαλούσαν, αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 1974 αντί του αστρονομικού ποσού για την εποχή εκείνη των 9.250.000 δραχμών. Στο Λιμάνι έμεινε για τρία χρόνια και με δικό του τέρμα ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στον τελικό κυπέλλου του 1975 κόντρα στον ΠΑΟ (1-0), σε μία σεζόν που οι Πειραιώτες πήραν το νταμπλ. Με την ερυθρόλευκη φανέλα έπαιξε συνολικά σε 90 αγώνες, σκοράροντας 28 φορές.
Ο Δαβουρλής, που είχε γεννηθεί τον Ιανουάριο του 1948, έπαιξε ακόμη σε Παναχαϊκή, Πανιώνιο Πατρών και Παναιγιάλειο. Τελικά, το 1992 προδόθηκε από την καρδιά του και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών.