Ιταλός δεύτερης κατηγορίας της UEFA στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Ο ανερχόμενος Ιταλός ρέφερι, Αντρέα Κολόμπο θα σφυρίξει το ματς της Κυριακής (13/4) Ολυμπιακός-ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ. Είναι ο ρέφερι που διαιτήτευσε το παιχνίδι των Νέων του Ολυμπιακού με την Σάλτσμπουργκ (1-0), την 1η Απριλίου στην Αυστρία για τους «8» του Youth League.
Η απόδειξη ότι ο 34χρονος ρέφερι θεωρείται ανερχόμενος είναι πως αν και βρίσκεται στη 2η κατηγορία σφύριξε ματς της League Phase του Conference League (Κοπεγχάγη-Χαρτς 2-0 στις 12/12/24), ενώ στις 10 Οκτωβρίου 2024 διαιτήτευσε Αγγλία-Ελλάδα 2-1 στο Γουέμπλεϊ.
Στις 3/1 διαιτήτευσε Γιουβέντους-Μίλαν 1-2 για το Σούπερ Καπ Ιταλίας, ενώ στη Serie A διαιτήτευσε 12 παιχνίδια (τα πιο σημαντικά είναι: Μίλαν-Νάπολι 0-2, Νάπολι-Λάτσιο 0-1, Αταλάντα-Νάπολι 2-3, Νάπολι-Φιορεντίνα 2-1, Μπολόνια-Λάτσιο 5-0). Επίσης, στις 6 Απριλίου, την περασμένη Κυριακή, διαιτήτευσε Ρόμα-Γιουβέντους 1-1, το τελευταίο του στην Ιταλία. Ντεμπούτο στη Serie A έκανε το 2021.
Σε 26 φετινά παιχνίδια όλων των διοργανώσεων σε Ιταλία και Ευρώπη ο Κολόμπο έβγαλε 104 κίτρινες, όμως με μια μόνο αποβολή με δεύτερη κίτρινη. Επίσης, καταλόγισε τέσσερα πέναλτι, εκ των οποίων μόνο ένα στα 13 παιχνίδια του στη Serie A.
Το διάστημα 26 Ιανουαρίου με 17 Φεβρουαρίου ο Κολόμπο είχε σφυρίξει πέντε αγώνες μεταξύ Εθνικών ομάδων για το πρωτάθλημα Νέων Νοτίου Αμερικής.
Είχε έρθει στην Ελλάδα, στις 25 Σεπτεμβρίου 2023 ως τέταρτος του Ιταλού Σότσα στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Ηταν το ματς που παραιτήθηκε ο Μπένετ καθώς είχε ορίσει τον Σιδηρόπουλο και ο Μπαλτάκος αντέδρασε και ζήτησε διαιτητές από την ΠΟ Ιταλός. Μετά από αυτά ο Μπένετ παραιτήθηκε.
Βοηθοί του στο ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ θα είναι οι Κεκόν και Μπαχρί, τέταρτος ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), στο VAR ο Γερμανός Φαν Μπέκελ, με AVAR τον Τσαγκαράκη (Χανίων) και OVAR τον Τζήλο (Λάρισας).