Φαίνεται από μακριά η σκευωρία κατά Μαρινάκη και Ολυμπιακού

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει το βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Αθηνών με το οποίο παραπέμπει σε δίκη τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλα τέσσερα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ με δυο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, έπειτα από όσα έγιναν στις 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», αναφερόμαστε στα τραγικά γεγονότα που κόστισαν τη ζωή του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Το συγκεκριμένο βούλευμα έχει άρωμα σκευωρίας κατά των Μαρινάκη και Ολυμπιακού. Νομικοί κύκλοι το χαρακτηρίζουν ανυπόστατο και απαράδεκτο, επιπλέον με βάση την κοινή λογική όχι μόνο πρόκειται για αυθαίρετη απόφαση αλλά οδηγεί και στο συμπέρασμα ότι υπάρχει οσμή σκανδάλου για πολιτική υποκίνηση της δικαιοσύνης.
Δεν αντέχει σε κριτική το βούλευμα, με βάση τις πληροφορίες που έχουμε. Οι έξι λόγοι που έχει άρωμα σκευωρίας είναι οι εξής:
1) Το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη δεν έγινε έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη, δεν έγινε καν στο περιθώριο ποδοσφαιρικού αγώνα αλλά επρόκειτο για παιχνίδι βόλεϊ. Κι όμως, κατηγορείται ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και στελέχη της διοίκησης.
2) 2) Η δικαιοσύνη κινείται με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Από τη μια πλευρά αποδίδονται ποινικές ευθύνες σε μια ΠΑΕ, όμως δεν έγινε το ίδιο για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, του Μποζατζίτσκι και για το θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη. Ούτε για άλλα περιστατικά βίας, πχ για πυροβολισμούς σε επεισόδια έξω από ποδοσφαιρικό γήπεδο (σ.σ. Λεωφόρος Αλεξάνδρας).
3) Το βούλευμα δεν έχει βάση καθώς δεν απαντά καν στο ερώτημα της δήθεν υποστήριξης, με ποιο όφελος ή κίνητρο παρέχεται αυτή.
4) Ανακοινώσεις έχουν βγάλει τόσες ΠΑΕ. Όμως, αυτή της ΠΑΕ Ολυμπιακός που στρεφόταν κατά της αστυνομίας καταδικάζοντας τις μεθόδους της στον εκτός έδρας αγώνα με τον Βόλο, όπου έγινε αλόγιστη χρήση δακρυγόνων. Είναι περίεργο που αυτή η ανακοίνωση «βαφτίζεται» υποκίνηση βίας για τραγικά γεγονότα που έγιναν μετά, ενώ ο Ολυμπιακός καλούσε τους φιλάθλους να δείξουν συγκράτηση. Χώρια που η ανακοίνωση εκδόθηκε στις 3/12/23 και τα τραγικά γεγονότα που έκοψαν το νήμα της ζωής του Λυγγερίδη έγιναν στις 7/12/23.
5) Το βούλευμα παραβλέπει ότι ο νόμος και οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ προβλέπουν επικοινωνία και συνεργασία των ομάδων με τους φιλάθλους τους και είναι πολύ περίεργο που αυτά τα προβλεπόμενα θεωρούνται, επίσης, υποκίνηση βίας. Είναι παρανοϊκό...
6) Υπάρχουν κι άλλες έωλες κατηγορίες, που καταδεικνύουν αφήγημα και «φούσκα», όπως η «χρηματοδότηση οργάνωσης» μόνο και μόνο επειδή δίνονταν προσκλήσεις, όταν όλες οι ΠΑΕ δίνουν και δεν υπάρχει κάτι πρωτότυπο σε αυτό. Ούτε είναι πρωτότυπο, αν προτιμάτε κάτι καινούριο, να υπάρχουν χώροι που οι οπαδοί φυλάνε τα πανό και τις φωτοβολίδες. Αλλωστε, η αστυνομία διεξάγει ελέγχους πριν από κάθε αγώνα. Παράλληλα, και ο φερόμενος ως δράστης παραδέχθηκε ότι οι ναυτικές φωτοβολίδες κλάπηκαν από βάρκες στο Πέραμα και δυστυχώς μια από αυτές τραυμάτισε θανάσιμα τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη.
Σε κάποιους ενοχλεί ότι ο Ολυμπιακός κατακτά ευρωπαϊκά τρόπαια και κάθε μέρα μεγαλώνει περισσότερο. Η κυβέρνηση θέλει τα ΜΜΕ «αιχμάλωτα» και να μην ασχολούνται με την κοινωνία και με τα προβλήματα του κόσμου αλλά να λειτουργούν ως χειροκροτητές της. Τέτοια τακτική δεν αρμόζει σε μια χώρα που θέλει να παινεύεται ότι γέννησε τη δημοκρατία.
Τα γράφει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ανακοίνωσή του: «Ο προφανής στόχος είμαι εγώ και ο Ολυμπιακός. Όμως αυτό που πραγματικά επιδιώκουν είναι να πληγεί η Ελευθερία του Τύπου, η ανεξαρτησία των ΜΜΕ και εντέλει η ίδια η Δημοκρατία. Αρχές αδιαπραγμάτευτες για τα ΜΜΕ της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Alter Ego Media».
Τόσο το βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών όσο και η εισαγγελική πρόταση που προηγείται δείχνουν «καρμπόν» και αυτά οδηγούν στα εξής συμπεράσματα: Αφενός κι αυτό το αφήγημα, όπως και τα προηγούμενα άλλων κυβερνήσεων, θα πάει στον κάλαθο των άχρηστων αφετέρου στόχος τους είναι να φιμώσουν ελεύθερες φωνές και ανθρώπους, όπως ο Μαρινάκης, που προσφέρουν πολλά στην χώρα και στον αθλητισμό.