ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Ντουντούκα
Θρύλε Θεέ, χρονιά πολλά, 100 χρόνια και δεν είναι αρκετά...

Bέλντε: Η αναγέννηση!

Bέλντε: Η αναγέννηση!
Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2025 - 20:52
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Άλλη μια νίκη στο… σακούλι για τον Ολυμπιακό, αυτή την φορά κόντρα στoν Λεβαδειακό με τους «ερυθρόλευκους» να παραμένουν αήττητο για το 20ο σερί ματς και να παραμένουν στην κορυφή.

Το πιο σημαντικό για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν ότι σιγά-σιγά ξαναγεμίζει την φαρέτρα του και να βγάζει και πρωταγωνιστές, από πρόσωπα που ήταν χαμηλά στην ιεραρχία για αρκετό καιρό. Ένας από αυτούς ήταν ο Κρίστοφερ Βέλντε, ο οποίος ήταν ο πόλος έλξης του ματς στη Λιβαδειά, περάν του σκόρερ Μουζακίτη.

Ο Νορβηγός δεν μπόρεσε ούτε καν να πλησιάσει στους πρώτους μήνες της σεζόν. Ούτε στον Μεντιλίμπαρ άρεσε η εικόνα του και φρόντιζε να του το δείχνει. Μεταξύ πάγκου και εξέδρας βρισκόταν ο Σκανδιναβός εξτρέμ, που στα μάτια του Ελληνα οπαδού είχε ήδη τελειώσει. Στα μάτια το Βάσκου, ένα χαρτί με τέτοια στοιχεία δε θα μπορούσε να καεί από την πρώτη παρτίδα, απλά επειδή τα φύλλα στο τραπέζι δεν του ταίριαζαν.

Με τα καλά και τα κακά του, ο Βέλντε βελτιώθηκε, γιατί ποτέ δεν άκουσε απειλές από τον προπονητή του, ο οποίος απλά του έδειχνε τον δρόμο. Σήμερα, Φλεβάρη, δεν έχει μεταμορφωθεί στο απόλυτο «ερυθρόλευκο» εξτρέμ.

Πραγματικά μόνο από ατυχείς συγκυρίες, το διπλό του Ολυμπιακού δεν έγινε σε κάποια από τις ενέργειες του Νορβηγού άσου, ο οποίος έδειξε ότι ακόμη και στις πιο μαζικές και καλά οργανωμένες άμυνες μπορεί να δώσει λύση. Είτε με κάποια φαρμακερή σέντρα, είτε με κάποια έξυπνη πάσα, είτε με κάποια προσωπική ενέργεια και σουτ. Σίγουρα δεν είχε την τύχη με το μέρος του, αφού σε πέντε δικές του εξαιρετικές σέντρες δεν μπόρεσαν να επωφεληθούν οι συμπαίκτες του, ειδικά με τον Γιάρεμτσουκ να χάνει δύο ευκαιρίες και τον Κωστούλα με τον Τσικίνιο από άλλη μία. Ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις κέρδισε φάουλ σε πολύ καλές θέσεις.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ… έσωσε κάποιον που άλλοι εύκολα θα πετούσαν στον κάδο των αποτυχημένων μεταγραφών. Κι αυτό είναι ένα μέρος της φιλοσοφίας του.

ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Διαβάστε επίσης