Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Νέο στραβοπάτημα για τον Ολυμπιακό...

Νέο στραβοπάτημα για τον Ολυμπιακό...
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2024 - 18:55

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων εκ του αποτελέσματος και ηττήθηκε με 1-0 από τον Αστέρα, στην Τρίπολη. Παρουσίασε καλό πρόσωπο στο μεγάλο μέρος του ματς, έχοντας καλές στιγμές και δοκάρι, όμως δεν «έβγαλε» ποτέ το γκολ του Γιαμπλόνσκι στο 21’, μετά από μία αναμπουμπούλα.

Δεν κατάφερε να μάθει το πάθημα του από τον Λεβαδειακό την προηγούμενη αγωνιστική και πλέον αγνοούν τη νίκη από τις 29 Σεπτέμβρη και το ματς με τον Ατρόμητο. Ο Γιαζίτσι έκανε ντεμπούτο στο 70′, όμως αντικαταστάθηκε στις καθυστερήσεις με τραυματισμό, ο οποίος μοιάζει σοβάρος και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση του.

Με πολλές αλλαγές και εκπλήξεις παρατάχθηκε στην Τρίπολη

Ο Xοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επεφύλασσε εκπλήξεις στο ματς με τον Αστέρα ως προς τον καταρτισμό των προσώπων της ενδεκάδας, καθώς κράτησε τα 4/11 της ενδεκάδας που νίκησε στη Μάλμε.

Πιο αναλυτικά, Ο Τζολάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Κάρμο- Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας και τους Κοστίνια και Αποστολόπουλος στα αμυντικά άκρα. Ο Γκαρθία με τον Στάμενιτς στο κέντρο, με τον Κωστούλα μπροστά τους. Ο Ροντινέι με Μασούρα στα «φτερά», με τον Γιάρεμτσουκ στην κορυφή.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός θέλησε με το… καλημέρα να επιβάλει τον δικό του ρυθμό στα πρώτα λεπτά, αλλά δυσκολεύτηκε στην αρχή. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν κλειστούς τους χώρους προς την περιοχή τους και προσπάθησαν να απειλούν με αντεπιθέσεις, όπως έκαναν στο πρώτο μόλις λεπτό, με τον Τζολάκη να αποκρούει σωτήρια το κοντινό πλασέ του Ρεγκίς. Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες με Ροντινέι, Κωστούλα και Μασούρα, αλλά ο Τσιντώτας έβγαζε τα… άπιαστα, όπως και την κεφαλιά του Κάρμο που κατέληγε στην δεξιά γωνία του. Όσο δεν έβρισκε το γκολ ο Θρύλος, οι Αρκάδες πίστευαν περισσότερο ότι μπορούν να κάνουν τη ζημιά και στο 21’, μετά από μία περίεργη φάση βρήκε το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ρεγκίς που από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ, ο αμαρκάριστος Γιαμπλόνσκι έβαλε το πόδι του και άλλαξε την πορεία της μπάλας στέλνοντας την στα δίχτυα για το 1-0. Λίγα λεπτά και συγκεκριμένα, στο 37’, ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα, με τον Ροντινέι, ωστόσο ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ. Εκτεθειμένος ήταν ο Μασούρας, ο οποίος έκανε το αρχικό σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και τον Βραζιλιάνο να παίρνει το ριμπάουντ. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι Πειραιώτες πίεζαν ψηλά, αλλά δεν βρήκαν το γκολ και πήγε με την πλάτη στον τοίχο στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος αναμενόταν, λογικά, να έχει πιο υψηλό ρυθμό. Ο Ολυμπιακός αύξησε περισσότερο την πίεση του και έγινε πιο απειλητικός με την έλευση των Γουίλιαν και Έσε. Από την άλλα ο Αστέρας ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις με πρωταγωνιστή τον Μπαρτόλο, που έχασε μοναδική ευκαιρία και ευτυχώς ο Τζολάκης είπε όχι με μεγάλη απόκρουση. Επίσης στο 51’, ο Μακέντα μετά από αδράνεια της άμυνας των Πειραιωτών έκανε το γυριστό σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Δευτερόλεπτα μετά, ο Έσε δεν κατάφερε εξ επαφής την μπάλα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μεντιλίμπαρ ήταν φανερά εκνευρισμένος και «γκάζωσε» τους παίκτες του και λίγο πριν την συμπλήρωση μίας ώρας στο ματς έριξε στο ματς τον Ελ Κααμπί, για να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Στο τελευταίο 20λεπτο, ο Θρύλος αύξανε την πίεση του, με τους παίκτες του Αστέρα να κλείνονται και να κάνουν καθυστερήσεις, με σκοπό να κόψουν τον ρυθμό των Πειραιωτών. Στο 84’, μετά το γέμισμα από τα αριστερά του Κοστίνια, ο Ελ Κααμπί έπιασε κεφαλιά-κεραυνό που τράνταξε το δοκάρι του Τσιντώτας. Αυτή ήταν η τελευταία σημαντική φάση στο ματς, με τον Ολυμπιακό να δέχεται την ήττα με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης.

Aστέρας Τρίπολης (Παντελίδης): Τσιντώτας – Άλχο, Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί, Χουχούμης – Γιαμπλόνσκι, Μούμο – Καλτσάς, Μπαρτόλο, Ρεγκίς – Μακέντα.

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Tζολάκης, Κάρμο, Ρέτσος, Αποστολόπουλος (70’ Ζέλσον), Κοστίνια, Στάμενιτς (46’ Έσε), Γκαρθία, Μασούρας (46’ Γουίλιαν), Κωστούλας (70’ Γιαζίτσι), Ροντινέι

Διαβάστε επίσης