Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Κοστίνια: Δεν αναδείχθηκε τυχαία κορυφαίος δεξιός μπακ στην Πορτογαλία

Κοστίνια: Δεν αναδείχθηκε τυχαία κορυφαίος δεξιός μπακ στην Πορτογαλία
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024 - 18:49

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία γεμάτη εμφάνιση στο Μάλμε και πήρε δικαίως τη νίκη στη Σουηδία. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν μόνο έναν πρωταγωνιστή στο ματς της Πέμπτης (24/10). Πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν τη διαφορά, δείχνοντας έτοιμοι για τη συνέχεια.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μπορεί να... τρίβει τα χέρια του, αφού αποδείχτηκε ότι διαθέτει παίκτες οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν όποτε τους ζητηθεί. Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έδειξε ότι μπορεί να έχει ρόλο στην ομάδα είναι ο Ζοάο Πέντρο Λουρέιρο ντα Κόστα, γνωστός απλά ως Κοστίνια.

Ο Πορτογάλος μπακ βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα του Θρύλου, πίσω από τον Ροντινέι, ενώ κλήθηκε να αγωνιστεί και στην αριστερή πλευρά, στην οποία πήγε εξίσου εκπληκτικά. Μάλιστα, ήταν εκείνος που με το δεξί εξωτερικό έκανε την κάθετη στον Ελ Κααμπί, πριν ο Μαροκινός κερδίσει το πέναλτι για τους Πειραιώτες.

Στα πρώτα παιχνίδια του με τη φανέλα του Ολυμπιακού φάνηκε εκτός κλίματος, όμως ο Μεντιλίμπαρ συνέχισε να τον στηρίζει και να προσπαθεί να τον ενσωματώσει στο ρόστερ. Πλέον, παιχνίδι με παιχνίδι ο Κοστίνια δείχνει όλο και πιο βελτιωμένος και πλέον δηλώνει «παρών».

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι την περασμένη σεζόν ο Κοστίνια αναδείχθηκε καλύτερος δεξιός μπακ στην Πορτογαλία, μετά από ψηφοφορία που συμμετείχαν οι αρχηγοί και οι προπονητές των ομάδων. Με τη φανέλα της Ρίο Άβε είχε πραγματοποιήσει 37 συμμετοχές (όλες ως βασικός), ενώ είχε σημειώσει 5 γκολ και είχε μοιράσει έξι ασίστ. Ακόμα είχε 5,7 κλεψίματα ανά παιχνίδι και 71% στις επιτυχημένες πάσες.

Διαβάστε επίσης