Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Κοστίνια: «Τούρμπο» στη δεξιά πλευρά του Θρύλου!

Κοστίνια: «Τούρμπο» στη δεξιά πλευρά του Θρύλου!
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024 - 14:53
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Ολυμπιακός έχει σημαντικές μονάδες, σε πολλές θέσεις. Στο πλαίσιο αυτό, σταδιακά αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Κοστίνια, στο δεξί άκρο της άμυνας και ένα δείγμα από τι μπορεί να δώσει στους Πειραιώτες, το έδειξε και σε υψηλότερο επίπεδο από το ελληνικό πρωτάθλημα, στο ευρωπαϊκό ματς με την Μάλμε.

Ο Πορτογάλος αμυντικός, ότι αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να αποδειχθεί υπερπολύτιμος για τον «Μέντι» στην πορεία.

Ένας παίκτης που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Ροντινέι και αυτό τον ευνοεί, κατά κάποιον τρόπο. Το δυναμικό και πιο... αμυντικό του παιχνίδι έρχεται να εξισορροπήσει την πληρότητα στο δεξί άκρο της άμυνας, αφού συνδυάζεται με την τεχνική και το επιθετικό, κατά βάση στυλ του Βραζιλιάνου.

Μέσα σε όλα αυτά, θα πρέπει να μιλήσουμε και για το πόσο επικίνδυνος είναι στο ψηλό παιχνίδι. Τόσο από άποψη κερδισμένων μονομαχιών, όσο και από πλευράς στημένων φάσεων, στην επίθεση. Ένα στοιχείο που ο Ολυμπιακός χρειάζεται να ενισχύσει λίγο περισσότερο και με τον Πορτογάλο μπακ το καταφέρνει.

Kόντρα στην Μάλμε, ήταν πραγματικά συγκλονιστικός αποδίδοντας εξαιρετικά στο παιχνίδι του Θρύλου και σε άμυνα και επίθεση. Είχε το «τούρμπο» και κάλυπτε χώρους πίσω και στο επιθετικό κομμάτι έκανε αρκετά ανεβάσματα δημιουργώντας πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνας, χάνοντας την ευκαιρία να σκοράρει στο 3’.

Το ότι πρόκειται για ένα «πολυεργαλείο» στην άμυνα και όχι μόνο, καθώς ολοκλήρωσε το ματς ως αριστερός μπακ και έδειξε σταθερότητα αποδεικνύοντας ότι διόλου τυχαία αναδείχτηκε κορυφαίος δεξιός μπακ του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης