Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ρέτσος: Ηγέτης του Θρύλου, εντός κι εκτός των τεσσάρων γραμμών

Ρέτσος: Ηγέτης του Θρύλου, εντός κι εκτός των τεσσάρων γραμμών
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024 - 10:25
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

«Μπήκε» και άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού, στο κέντρο της άμυνας, ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο αρχηγός του θρύλου στο «Εleda Stadion», είχε μείνει εκτός στο ματς με τον Λεβαδειακό, λόγω ενός μικρό-τραυματισμού που υπέστη πριν την αναμέτρηση του πρωταθλήματος.

Κόντρα στην Μάλμε επέστρεψε και έκτοτε μοιάζει σαν να μην έλειψε ποτέ, βάζοντας σε όλους για ένα ακόμα ματς φέτος τα… γυαλιά. Ο διεθνής στόπερ που έχει ταλαιπωρηθεί με προβλήματα τραυματισμού από την αρχή της σεζόν δεν το έβαλε κάτω ποτέ και ήταν πραγματικός «βράχος» κόντρα στους Σουηδούς.

Έχοντας και τον ηγέτη Νταβίντ Κάρμο στο πλευρό του, είναι στα… καλύτερα του και βοήθησε τον Θρύλο να διατηρήσει το «μηδέν» στα παιχνίδια με Ατρόμητο, Μπράγκα, ΠΑΟ, Μάλμε.

Κι αν γνωρίζαμε ότι πάντοτε ήταν παθιασμένος και ένας παίκτης που τα δίνει όλα εντός αγωνιστικού χώρου, πλέον τον βλέπουμε να είναι αισθητά βελτιωμένος στο τακτικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να έχει βοηθήσει τα μέγιστα τον Θρύλο έτσι ώστε αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι είτε φοράει είτε όχι το περιβραχιόνιο του αρχηγού, λειτουργεί ως αρχηγός στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Παλεύει σαν «σκυλί» και -κυρίως- είναι αυτός που μιλάει κι εμψυχώνει τους συμπαίκτες του και βγαίνει μπροστά στα δύσκολα, αλλά και στα εύκολα με τις δηλώσεις του, όπως τότε στη Λιόν, αλλά και χθες με την Μάλμε.

Μάλιστα, κόντρα στην Μάλμε πραγματοποίησε μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση με 3/5 κερδισμένες μονομαχίες, ενώ ήταν ανίκητος στο «αέρα» όπου είχε 4/7 κερδισμένες.

Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση 62 ενέργειες με την μπάλα με 34/42 (81%) εύστοχες πάσες.

Διαβάστε επίσης